Toont alle 4 resultaten

Karperlijnen

Wanneer je nieuwe karperlijnen wilt kopen speciaal ontwikkeld voor deze specifieke tak van sport, dan ben je bij Carp Whisperer aan het juiste adres. Vislijnen kunnen gemaakt zijn van fluoro carbon, maar ook van gevlochten draad of nylon. Wij hebben diverse types in het assortiment, speciaal ontwikkeld voor verschillende omstandigheden. Zo maken we onderscheid in hoofdlijnen voor vissen op korte en lange afstand! Maar hebben we ook allround karperlijnen beschikbaar.

We leggen je hieronder de belangrijkste eigenschappen, overeenkomsten en verschillen uit! Daardoor kun jij eenvoudig de juiste vislijn kunt kiezen voor het vangen van karpers. Neem gerust contact op als je vragen hebt, of bestel nu online de juiste karperlijn.

24,99 (20,65 excl. btw)
27,99 (23,13 excl. btw)
19,99 (16,52 excl. btw)

Karperlijnen in diverse soorten en maten

Wanneer je high performance karperlijnen wilt kopen, speciaal ontwikkeld voor deze specifieke tak van sport, dan ben je bij Carp Whisperer aan het juiste adres. Voor de korte afstandsvisserij hebben we een duurzame fluorocarbon hoofdlijn die, nagenoeg onzichtbaar en UV-bestendig is. Voor de allround karpervisserij waarbij er veel geworpen moet worden is de schuurbestendige Invisible mono aan te raden. En wanneer je op grote afstand vist, dan is onze zinkende gevlochten visdraad met onze unieke camouflage kleuren de beste keus! Deze karperlijn is niet gemaakt van dyneema met een coating, maar van echt zinkende vezels. Hierdoor zal onze gevlochten lijn ook na verloop van tijd goed blijven zinken.

Welke hoofdlijn voor karpers moet ik hebben?

Een karperlijn of visdraad koopt je niet zomaar! Wanneer je op karper vist moet een hoofdlijn een combinatie van verschillende eigenschappen bezitten:
  • Een goede afzinksnelheid;
  • Een hoge mate schuurbestendigheid;
  • Nagenoeg onzichtbaar door weinig rek in het draad;
  • Werpeigenschappen;
  • Betrouwbaarheid;
  • Snelheid.
Bovenstaande zijn allemaal eigenschappen waar Carp Whisperer bij het ontwikkelen van een karper vislijn rekening mee houdt. We beschrijven de belangrijkste soorten lijnen nu verder voor je. Vergeet daarbij niet, dat de juiste hoofdlijnen slecht een deel van je succes bepalen. Ook andere karperspullen, zoals karperhaken en werppijpen, helpen mee. En minstens zo belangrijk is het meenemen van hoogwaardig karperaas.

Invisible mono hoofdlijn

De invisible mono karperlijn is een zinkende, premium copolymeer hoofdlijn welke wordt gemaakt van een high performance nylon. Deze allround lijn is zeer schuurbestendig en werpt echt als een speer! Daarnaast is het draad voorgerekt en mooi soepel waardoor je veel minder last hebt van hinderlijke kinken. Door de unieke, doorzichtige camouflagekleuren zal dit visdraad ook in helder water nagenoeg onzichtbaar zijn. Verkrijgbaar op 1000 meter spoelen met om de 250 meter een afstandsmarkering. Hierdoor weet je precies hoeveel er nog op de spoel zit. “Wanneer je een nieuwe karperlijn gaat opspoelen raden we aan om de klos op zijn zij te leggen in een bak met water met een drupje afwasmiddel. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat het draad de eerste keer in contact met water beter door de oppervlaktespanning van het water zal zakken. Tijdens het opspoelen laat je de klos draaien in de bak met water. Check na een 20-tal meter of de lijn niet kinkt. Dit doe je door de lijn even slap te laten vallen. Mocht de lijn gaan kinken dan zul je de klos even moeten omdraaien.”

Fluoro carbon karperlijnen

Onze Fluorocarbon hoofdlijn is een snelzinkende, schuurbestendige vislijn voor de karper die gemaakt is van 100% fluorocarbon. Volgens een uniek procedé maken we de fluorocarbon hoofdlijn soepel en wordt de knoopvastheid aanzienlijk verbeterd. Hierdoor heb je minder last van kinken en kunnen je aanzienlijk verder werpen. Daarnaast is de camouflage werkelijk geweldig, dit draad verdwijnt letterlijk in water! Naast bovenstaande eigenschappen heeft Uv-straling geen invloed op de levensduur van deze geweldige vislijn.

Gevlochten karperlijnen

De gevlochten karperlijn van CW valt op door zijn speciale camouflage patroon en zijn zeer dunne, strak geweven diameter. Dit unieke visdraad is maar liefst uit 9 verschillende draden geweven, waardoor het eind resultaat mooi rond en super glad is. Hierdoor is het drillen of werpen een waar genot, want de lijn glijdt werkelijk wrijvingsloos door de ogen van de hengel. Naast bovenstaande eigenschappen zinkt deze gevlochten karperlijn echt als een baksteen.

Hoe bevestig je een loodsysteem aan je hoofdlijn?

Om de vislijn aan de leader te bevestigen gebruik ik een lus in lus verbinding. Met deze verbinding krijg je een zeer sterke knoop waarbij je wel nog steeds van leader kunt wisselen!

Online de juiste karperlijn kopen

Carp Whisperer heeft een groot assortiment met topkwaliteit karperspullen en karperaas. Onze beproefde producten zijn geliefd bij vissers in binnen- en buitenland. Wil jij het ook proberen? Of vind je het moeilijk om het juiste karperdraad te kiezen? Klik dan hier voor meer uitleg en koop je karperlijn online bij Carp Whisperer!