Vislijn kopen speciaal ontwikkeld voor het vissen op karper?

Hoofdlijnen

Wanneer je opzoek bent naar een high performance vislijn speciaal ontwikkeld voor het vissen op karper dan ben je bij CW aan het goede adres. Voor de korte afstandvisserij hebben we een unieke fluorocarbon hoofdlijn die, nagenoeg onzichtbaar en UV bestendig is. Voor de allround karpervisserij waarbij er veel geworpen moet worden is de zeer schuurbestendige Invisible mono aan te raden. En wanneer je op grote afstand vist dan is onze zinkende gevlochten hoofdlijn in camouflage kleuren de beste keus!  

Hoofdlijnen

3 Producten

€ 27,99
Bekijk product

CW Kryptec® Invisible Mono is een zinkende hoofdlijn (Premium Co-Polymeer), welke zijn uitstekende werpeigenschappen combineert met een zeer hoge schuurbestendigheid. Door deze eigenschappen  is Kryptec® invisible mono de ideale lijn om te gebruiken voor het afstandswerpen op wateren met veel obstakels.

€ 24,99
Bekijk product

CW Fluoro line is een snel zinkende fluorocarbon vislijn die speciaal als hoofdlijn voor het karpervissen is ontwikkeld. Gemaakt van 100% fluorocarbon en onzichtbaar onder water.

€ 65,00
Bekijk product

CW Kryptec® Braided Line Sinking is een geweldige lijn om te gebruiken voor het vissen op wateren waar de karpers door sterke hengeldruk lijnschuw zijn geworden. Doordat deze lijn nagenoeg rekloos is, krijg je zelfs de meest voorzichtige aanbeet feilloos doorgegeven

Nu met een mooie korting vanaf drie klossen.

Karperlijn kopen? Dit zijn de beste vislijnen!

Een karperlijn koopt je niet zomaar, deze moet voor een karpervisser aan veel eisen voldoen. Wanneer je op karper vist moet een hoofdlijn een combinatie van verschillende eigenschappen bezitten. Je kunt dan denken aan: de schuurbestendigheid, afzinksnelheid, hoeveelheid rek, camouflage/zichtbaarheid, werpeigenschappen en de snelheid waarmee de lijn kinkt. Daarnaast is de betrouwbaarheid natuurlijk van wezenlijk belang. Het zijn allemaal eigenschappen waar CW bij het ontwikkelen rekening mee houden! Echter een goede hoofdlijn moet ook op de juiste manier opgespoeld worden. Wij raden aan om de spoel op zijn kant in een bak met water te zetten. De spoel met daarop de nieuwe hoofdlijn zal bij het opspoelen om zijn as draaien. Op deze manier voorkom het kinken van de hoofdlijn. Wel is het belangrijk om na de eerste 20meter even de lijn slap te laten vallen om te kijken of er zich geen kinken ontwikkelen. Mocht dit zo zijn dan moet je de spoel even ondraaien.

Invisible mono karperlijn

De Kryptec invisible mono is een zinkende, premium copolymeer hoofdlijn welke wordt gemaakt van een high performance nylon. Deze allround karperlijn is zeer schuurbestendig en werp echt als een speer! Daarnaast is de vislijn voorgerekt en mooi soepel waardoor je veel minder last hebt van hinderlijke kinken. Door de unieke, doorzichtige camouflagekleuren zal deze karperlijn ook in helder water nagenoeg onzichtbaar zijn. Nylon heeft een afzinksnelheid van 1.16 en onze invisible mono heeft een afzinksnelheid van 1.18. Verkrijgbaar op 1000 meter spoelen met om de 250meter een afstandsmarkering. Hierdoor weet je precies hoeveel lijn er nog op de spoel zit. 

Fluoro carbon karperlijn

Onze Fluoro carbon hoofdlijn is een snelzinkende, schuurbestendige karperlijn die gemaakt is van 100% fluoro carbon. Volgens een uniek procedé maken we de fluoro vislijn soepel en wordt de knoopvastheid aanzienlijk verbeterd. Hierdoor heb je minder last van kinken en kunnen je aanzienlijk verder werpen. Daarnaast is de camouflage werkelijk geweldig, deze karperlijn verdwijnt letterlijk in water! Naast bovenstaande eigenschappen heeft UV licht geen invloed op de levensduur van deze geweldige vislijn. Een fluorocarbon hoofdlijn is niet echt gemaakt om ver te werpen ondanks dat wij onze vislijn vrij soepel hebben gemaakt zal een nylon vislijn verder en nauwkeuriger werpen. Onze fluoro carbon hoofdlijn heeft een afzinksnelheid van maar liefst 1.78 en is hiermee de snelst zinkende vis lijn die je kunt kopen.

Gevlochten karperlijn

De gevlochten hoofdlijn van CW valt op door zijn speciale camouflage patroon en zijn zeer dunne, strak gevlochten diameter. Deze vislijn is maar liefst uit 9 verschillende draden geweven, waardoor de lijn mooi rond en super glad is. Hierdoor is het drillen of werpen met deze lijn een waar genot want de lijn glijdt werkelijk wrijvingsloos door de ogen van de hengel. Aangezien je geen last van kinken hebt is dit de ideale lijn om te gebruiken met de voerboot of op grote afstand.

Naast bovenstaande eigenschappen zinkt de Braided mainline echt als de spreekwoordelijke baksteen! Deze gevlochten vislijn heeft namelijk een afzinksnelheid van maar liefst 1.4 en zit daarmee tussen een nylon en fluoro carbon vislijn in. Vrijwel alle gevlochten hoofdlijnen worden gemaakt van een  dyneema lijn met een zinkend coating. Het probleem met deze zoort lijnen is dat de coating door het gebruik verdwijnt waardoor de braid na verloop van tijd toch weer gaan drijven. CW braided mainline heeft dit probleem niet, onze gevlochten vislijn bestaat namelijk uit verschillende echt zinkende high performance vezels die daarnaast ook nog eens zeer goed hun kleur behouden. Hierdoor blijft de lijn erg mooi! Een gevlochten lijn koop je trouwens voor een aantal jaren visplezier want net als een fluoro carbon hoofdlijn gaat een braided mainline veel langer mee dan een nylon hoofdlijn.