Toont alle 2 resultaten

Zig voer

Een goed zig voer mocht gewoon niet in onze gamma ontbreken! De Pulex zig mix is met recht een echte karper-magneet! Die samen met onze Pulex liquid en wat melk een verticale attractie bom produceert. Ook in de hogere waterlagen. Zeer langdurige werking en super eenvoudig om te maken. Zonder twijfel het meest complete zig mix voor het vissen met de karper in de hogere waterlagen!

Carp Whisperer top tip: Meng 1 liter melk met 250 ml zig liquid voeg daarna de Pulex zig mix erbij. Goed mengen tot een dunne substantie!

Naast het gebruik als lokvoer bij het zigvissen is deze mix ook prima te gebruiken als ingrediënt voor het maken van pva sticks. Door de actieve werking van de Pulex mix krijg je een stick die ook de karpers in de hogere waterlagen weet te bereiken! Probeer het maar eens uit! Let er wel op dat wanneer je een stick mix maakt je geen water gebruikt maar enkel de activator liquid of zig liquid om het voer te binden. Op deze manier voorkom je dat het pva vroegtijdig gaat smelten!


Zig voer kopen voor het vissen op karper

Een goed en attractief zig voer voor het vissen op karper moet aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet het attractief zijn en lang blijven werken in de hogere waterlagen. CW Pulex zig mix geeft een wolkend effect waarbij er langdurig kleine deeltjes op en naar gaan zodat er een verticale voerkolom ontstaat. Dit geeft je als karpervisser wat meer ruimte dan wanneer al het voer langzaam naar onderen valt. Immers de karpers zullen dan het voer volgen en zeer moeilijk nog met de zig rig te vangen zijn.

Pulex zig liquid

De Pulex zig liquid is een vloeibare zeer krachtige eetlustopwekker voor de zig mix. Deze vloeistof is 100 % wateroplosbaar en is uitstekend te combineren met normale melk of gecondenseerde melk. Let je wel op dat je bij gecondenseerde melk voldoende water moet gebruiken om het wolkend effect te verkrijgen in het zig voer.

Pulex zig mix is eenvoudig om te maken

Het Pulex zig mix systeem bestaat uit een activator en een basis mix. Het best is om een emmer te pakken en daar 1 liter melk in te gooien vervolgens meng je daar 150 a 250ml Pulex Zig liquid doorheen. Daarna vul je het aan met de Pulex zig mix totdat er een Brinta-achtige substantie ontstaat. Laat de mix vervolgens 3 min staan en meng het nogmaals goed door elkaar indien nodig water toevoegen. Test als laatste de mix in de oeverkant of het voldoende vochtig is en goed uit elkaar valt.

Stick mix gemaakt van Zig mix

Naast het gebruik van de Pulex zig voer voor de zig rig kun je het ook prima gebruiken om een stick mix mee te maken. Je kunt tevens verschillende ingrediënten toevoegen waaronder gebroken boilies maar ook onze Carp Pellets. Het aanmaken kun je doen met onze Pulex zig liquid. Gooi er een klein beetje Pulex liquid bij totdat het rul wordt. Op deze manier bind je de droge ingrediënten en kun je er eenvoudig een stick mix van maken. 

Zig voer is bedoeld om attractie te geven in de hogere waterlagen. Karpers zwemmen namelijk vaak op half water. Het is daarom goed om ook daar eens je haakaas aan te bieden. Om de karper vervolgens naar je haakaas te lokken heb je een goed zigvoer nodig. Immers anders zou het kleine stukje zig foam nauwelijks opvallen. Vandaar dat een goed zig voer van groot belang is.
Voor het zigvissen kun je een gewone karperhengel met nylon op de molen inzetten. Het eenvoudigste is om een kant en klare zig rig te gebruiken. Deze kun je rechtstreeks bevestigen aan het loodsysteem. Daarnaast is het ook mogelijk om het adjustable zig rig systeem te gebruiken. Naast een zig onderlijn is een beetje zig voer ook belangrijk. Hiermee kun je karpers snel naar je visplek lokken.
Een goede zig-mix bestaat uit lichte ingrediënten. De bedoeling is dat je een actieve verticale voerwolk krijgt. Melkpoeder is wat dat aangaat een goed ingrediënt om het voer te laten wolken. Echter wil je echt een goede kant en klare zig-mix? Probeer dan eens onze Pulex zig mix. Deze meng je met de vloeibare pulex liquid en volle melk. Mix eerst de het vloeibare gedeelte en voeg daar langzaam het droge gedeelte bij totdat je een soort dunne Brinta achtige substantie krijgt!