Toont alle 6 resultaten

Wafters kopen?

Wafters voor het vissen op karper, zijn boilies die lichter in gewicht zijn dan normale zinkende boilies. Het mooie van het vissen met wafters is dat het gewicht van de haak wordt gecompenseerd. Daardoor zal het haakaas zich zeer natuurlijk gedragen op de voerplek. De kans dat een karper het haakaas als gevaarlijk bestempelt wordt een stuk kleiner, wat resulteert in meer aanbeten. Naast de normale wafters die gemaakt zijn van dezelfde boilie mix als onze normale boilies zijn er ook de hybride hookbaits.

Carp Whisperer top tip: Wist je dat je met onze half boilies gemaakt van foam met iedere zinkende boilie in een handomdraai een zwevende boilie kunt maken?

De hybride hookbaits zijn gemaakt met een deel pop ups mix en een deel zinkende boilie mix. Dit geeft deze wafters een zekere mate van onbalans. Het drijvende pop up gedeelte zal altijd naar de bovenkant gericht zijn. Dit stelt je als visser in staat om de inhaking perfect naar de onderlip te sturen. Onze hybride hookbaits zijn erg goed te combineren met onze normale boilies. Van elke soort kun je ook zwevend haakaas kopen. Deze laatste zijn overigens nagenoeg identiek aan gelijknamige boilies uit ons assortiment. Wafters kopen voor het vissen op karper doe je eenvoudig online!


Wafters kopen doe je bij Carp Whisperer

Wafters van Carp Whisperer zijn net wat lichter dan normale zinkende boilies. Hierdoor wordt het gewicht van de haak opgeheven en is het voor een karper veel moeilijker om het haakaas te onderscheiden van een normale zinkende boilie. Daarnaast zal een wafter boilie veel minder de inhaking belemmeren omdat deze als het ware in de bekholte zweeft. Je kunt een wafter daarom met een hele korte hair vissen of gebruiken met onze Bow rig.

Alle CW wafters zijn nagenoeg identiek aan onze normale boilies. Hierdoor is er geen verschil voor de karper en kun je bijzonder scherp vissen op een voerstek. Door het lage gewicht zal een wafter minder diep op zachte bodems in het sediment weg zakken. Dit heeft als voordeel dat een wafter minder bodemgeur opneemt maar ook beter vindbaar is voor de karper. Dit zijn de belangrijkste voordelen van wafters op een rij:

  1. Lager gewicht dan een zinkende boilie
  2. Zakt minder diep weg
  3. Neemt minder bodemgeur op
  4. Is beter vindbaar

Bewegingsattractie

Naast de eetlustopwekkers die we gebruiken in onze wafters hebben ze ook bewegingsattractie. Immers door de waterverplaatsing van een karper op de voerstek zal een wafter heel natuurlijk heen en weer bewegen. Op onderwaterbeelden is te zien dat dit bij een karper maar al te vaak een oppakreflex uitlokt. Reden temeer om altijd een potje wafters in je vistas te hebben.

Je kunt onze wafters soaken in de Activator liquid, maar houd er rekening mee dat het drijfvermogen wel iets minder wordt. Beter is om een drupje in het potje te doen zodat er een klein filmlaagje omheen komt. Een ander hele goede tip is om een snowman te maken van een SA7 wafter met een SE4 wafter. Door het lage gewicht van deze combi zal het haakaas bij het naar binnen zuigen diep in de bek komen te liggen. De langwerpige vorm van deze ongebruikelijke combi beperkt het uitspugen. De kans dat je ook een zeer voorzichtige karper alsnog haakt is behoorlijk groot. Probeer het maar eens uit!

Bestel je wafters online

De wafter is een waardevolle toevoeging op het gebied van karperaas. Wil je het zelf eens uitproberen? Online kan je heel eenvoudig bestellen. Wij leveren verzenden binnen twee werkdagen. Ook betaal je geen verzendkosten bij een besteding vanaf 50 euro. Als je vragen hebt kan je natuurlijk even contact opnemen. Als ervaren karpervissers denken we graag met je mee. Je kunt dus ook bij ons terecht voor tips over het gebruik van wafters!

Veelgestelde vragen over Wafters

Een wafter is een boilie die nagenoeg gewichtloos is onder water. Hierdoor zal een wafter als het ware langzaam naar de bodem toe zweven. Het grote voordeel van een wafter als haakaas is dat het gewicht van de haak wordt opgeheven. Hierdoor zal een wafter zich net zo gedragen als de vrij liggende voer-boilies.
Het bevestigen van een wafter gaat op exact dezelfde manier als een normale boilie. Je doet de wafter op een boilie naald. Vervolgens schuif je de wafter middels de boilie naald op de hair. Daarna fixeer je de wafter middels een boilie stop en is de bevestiging klaar! Daarnaast kun je wafters ook bevestigen middels een bait screw, of bait floss.
De juiste karperhaak voor een wafter hangt sterk af van de situatie. Hebben de karpers zachte bekken dan is de Circle -, of Claw haak een goede keus. Ook wanneer je stevig moet drillen doordat er veel obstakels in het water liggen hebben klauwachtige karperhaken de voorkeur. Hebben de karpers harde bekken dan is een Curve -, of Bow haak aan te raden.
De beste karper rigs voor een wafter zijn zonder twijfel de Bow - of Multi rig. Daarnaast is de KD-rig ook een hele goede keus. Het voordeel van een wafter is dat je het haakaas dicht op de haak kunt monteren. Hierdoor haak je ook de vissen die heel voorzichtig het haakaas in de bek pakken.
Het gebruik van wafters is enkel als haakaas. Je kunt wafters door hun lage gewicht heel dicht op de haak vissen. Een hair is daarom niet noodzakelijk voor de goede werking van de karper rig. Dit in tegenstelling tot een standaard zinkende boilie. Deze moet je altijd bevestigen aan een hair waarbij de ruimte tussen haak en haakaas tenminste 15mm bedraagt.
De werking van de wafter is vrij eenvoudig. Een wafter moet het gewicht van de haak opheffen waardoor het haakaas inclusief haak hetzelfde gewicht heeft als een vrij liggende zinkende boilie. Hierdoor is er voor een karper nauwelijks onderscheid tussen het voer en de wafter met haak. De kans dat je met een wafter een voorzichtige karper alsnog haakt wordt hierdoor aanzienlijk groter.