Categorie archieven: Statisch karpervissen

Statisch karpervissen de juiste tactiek!

Karper tips over Tactiek en dan specifiek het statisch karpervissen! Statisch betekent dat er eigenlijk niets verandert. Het is een manier van karpervissen waarbij de hengels worden voorzien met een hair rig en een vast loodsysteem. De karper prikt zich op het gewicht van het lood en zal vervolgens gaan zwemmen. Voor deze manier van vissen wordt veelal gebruik gemaakt van zogenaamde baitrunner molens. Dus bij deze type werpmolens kan er lijn genomen worden waarbij met een handeling ook de gevechtsslip ingesteld kan worden.

Carp Whisperer top tip: Een combinatie van statisch karpervissen en de karper actief opzoeken alvorens je de hengels uit gooit is een mooie combi! Een manier van vissen die zeker de nodige extra karpers in het net zal brengen!

Doordat de lijn via een elektronische beetmelder loopt krijgt de visser een signaal dat de karper zich heeft gehaakt. Dit geeft de visser de mogelijkheid om veel uren te maken zonder dat dit zijn volle aandacht vraagt. Dit in tegenstelling tot het vissen met een dobber waarbij de visser de hele tijd moet opletten. En daarbij zelf de haak moet zetten. Dit is het grote verschil met de andere manieren van karpervissen. Het statisch vissen op karper stelt je in staat om te vissen op hele lastige wateren met lage karperbestanden. Maar ook het vissen in de nachtelijke uren waarbij je als visser een dutje doet in de tent behoort tot de mogelijkheden! Check eens het artikel: De beste karperhaken en de slimste voertactieken wat maakt het verschil?