Toont alle 8 resultaten

Karper onderlijn materiaal

Goed karper onderlijn materiaal moet zinken en ook zeer glad zijn zodat een karper het nagenoeg niet kan waarnemen in de bek. Dat is het uitgangspunt geweest tijdens de ontwikkeling van onze onderlijnmaterialen. Daarnaast hebben we gekeken naar de kleur, schuurbestendigheid en breeksterkte van onze vislijnen.

Het beste onderlijnmateriaal voor de karper hangt af van de soort bodem, maar ook van de karper rig die je gebruikt!

Een ander belangrijk aspect is dat er geen repulsieve stoffen worden gebruikt tijdens de productie. Immers een karper heeft tijdens een aasopname de onderlijn in de bek. Het kan dus nooit de bedoeling zijn dat een karper het aas al in een vroeg stadium uitspuugt. Je merkt het al, we zijn super trots op ons onderlijnmateriaal en met ons vele andere karpervissers.

Bekijk onze unieke onderlijnmaterialen maar eens en ik ben zeker dat je onder de indruk zult zijn! Immers op deze karperlijnen zijn al heel veel karpers gevangen!

Boilie naalden en tools

Carp Whisperer – Crimp sleeves

5,11

Boilie naalden en tools

Carp Whisperer – Krimp tang

14,45

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Chod Link

7,23

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Coated Hooklink

17,55

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Dura link

17,55

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Fluoro link

11,8812,91

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Soft Hooklink

15,49

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Zig Link

5,69

Karper Onderlijn materiaal

Een onderlijnmateriaal voor karpervissen kopen doe je niet zomaar! De karper rig en de bodemgesteldheid bepalen in hoge mate welke eigenschappen wenselijk zijn. Allereerst zijn er de verschillende soorten gevlochten hooklink materialen. Welke al dan niet zijn voorzien van een coating, daarnaast heb je ook karper onderlijnmateriaal voor het maken van een stiff rigs. Deze rigs worden gemaakt van fluoro carbon - of Chod hooklink materiaal.

Welke eigenschappen zijn nog meer wenselijk bij een karper onderlijn?

Als karpervisser zoek je een high performance materiaal die een hoge trekkracht combineert met een uitstekende camouflage. Echter onze lijnen bieden daarnaast nog behoorlijk wat extra voordelen! Want ook de kleurvastheid, afzinksnelheid, en schuurbestendigheid zijn van groot belang bij het vissen op karper. En wat te denken van de gebruikte grondstoffen die een bepaalde smaak aan het materiaal kunnen geven, of de wrijvingsweerstand van de lijn wanneer die over de lippen van de karper glijdt? Het zijn allemaal zaken waar wij bij het ontwikkelen rekening mee houden!

Gecoate karper onderlijn materiaal voor Combi rigs kopen

Soft Coated Hooklink is speciaal ontworpen voor de vissers die graag met gecoat onderlijn materiaal op karper vissen. Onze Coated Hooklink is een semi stijf en makkelijk stripbare vislijn. Daarnaast zinkt het goed af en bevat deze lijn geen repulsieve stoffen waardoor karpers het kunnen waarnemen. Door de stugge coating gooi je de montage niet in de war en krijgt de rig tevens een goed resetvermogen. Dit resetvermogen is vooral handig wanneer de kans bestaat dat witvis je karper rig in de war maakt. Daarnaast valt meteen het unieke camouflage patroon van deze coated hooklink op. Het mag duidelijk zijn dat door de verschillende kleuren, de montage perfect wegvalt tegen de bodem. Op deze manier zal elk aanknopingspunt tot het minimum worden gereduceerd. De binnenkern van onze soft coated hooklink is geweven van maar liefst 8 verschillende draden. Hierdoor is de kern zeer glad en uitermate sterk. De kevlar-achtige vezels vergroten de schuurbestendigheid en geven een zeer natuurlijke aaspresentatie. Wat echt geweldig is, is dat de matte coating niet breekt op de knoop en daarnaast geen hinderlijke hulpstoffen bevat. Stoffen die een vieze smaak hebben of in het water kunnen uitlekken en zo de karper kunnen afstoten. Al met al het ideale karper onderlijn materiaal om al je combi rigs te maken!

Gevlochten soepel karper onderlijn materiaal

De soft hooklink is net als de coated hooklink gemaakt van maar liefst 8 ineengevlochten draden. Door de unieke vlechtmethode is de lijn soepel en zeer sterk waardoor deze perfect de contouren van de bodem volgt. De gebruikte high performance vezels zijn kleurvast en zwaarder dan water waardoor het materiaal van de onderlijn daadwerkelijk strak op de bodem ligt. Bovendien is het materiaal erg glad waardoor hij wrijvingsloos door de bek van de vis heen glijdt. Dit is het materiaal om een zeer natuurgetrouwe aasaanbieding met een KD rig of Bow rig te maken.

Fluoro hooklink materiaal

Fluoro link is speciaal ontwikkeld om te gebruiken voor de Hinged stiff rig, de D rig of de German stiff rig. Het probleem met fluoro carbon is de van nature lage knoopsterkte. Immers wanneer je Fluoro link carbon als onderlijnmateriaal gebruikt komen er veel krachten op een klein stukje vislijn te staan en dan is de knoopsterkte zeer belangrijk. Echter daar hoef je bij onze fluoro carbon onderlijn geen zorgen over te maken. Fluoro link is namelijk soepel en heeft een goede en vooral betrouwbare knoopsterkte. Gemaakt van 100% fluoro carbon en daardoor nagenoeg onzichtbaar onder water.

Chod karper onderlijn materiaal

Chod link is speciaal ontworpen voor het vissen met de Chod rig of Hinged stiff rig. Deze chod link vislijn heeft heel veel geheugen en is veruit het stijfste materiaal op de markt. Hierdoor zal de curve welke essentieel is voor de juiste werking van de chod rig ook bij een krachtige worp in het onderlijnmateriaal blijven. Met recht een onderlijn waar we heel erg trots op zijn!

Zig link

Voor het zigvissen ben je een speciale vislijn nodig. Deze lijn moet drijven en zeer soepel zijn zodat je een zo natuurgetrouw als mogelijke aasaanbieding krijgt. Immers een zig is niet eetbaar en moet dusdanig lang in de bek blijven dat de karper zichzelf haakt. zig link is speciaal ontwikkeld voor het karpervissen op half water en voor het oppervlakte vissen. Deze unieke vislijn heeft 9 holle kernen en heeft een bijzonder hoge trekkracht voor zijn diameter. Om de lijn nagenoeg onzichtbaar te maken onder water hebben we deze voorzien van onze unieke camouflage patroon. Wanneer je met de zig op karper wilt vissen is dit het karper onderlijn materiaal die je nodig bent.

Veelgestelde vragen over onderlijnmateriaal

De beste onderlijn voor een karper is denk ik wel de combi rig. De combi rig is zeer veelzijdig en kan met zowel zinkend haakaas als ook met snowman presentaties gebruikt worden. Vis je liever met pop-ups dan is de Ronnie rig de beste karper onderlijn om te gebruiken!
Het meest gebruikte onderlijnmateriaal voor het karpervissen is zonder twijfel een gevlochten vislijn met een coating. Je kunt met dit gecoat onderlijnmateriaal heel makkelijk vele verschillende soorten karper rigs maken. Dit maakt dit onderlijnmateriaal heel veelzijdig. Daarnaast gooi je gecoat onderlijnmateriaal nauwelijks in de knoop en is het heel eenvoudig te verwerken!
Een goede karper onderlijn begint met het gebruik van de juiste rig componenten. Het maken is vrij eenvoudig. Allereerst maak je een kleine lus in het onderlijnmateriaal. Middels een boilie naald schuif je het aas net over de kleine lus en fixeert deze met een boilie stopper. Bij de volgende stap schuif je de karperhaak op de onderlijn en bepaal je de lengte van de hair. Knoop de haak vast middels een knotless knot. Als laatste bevestig je de onderlijn aan het loodsysteem. Je hebt nu een simpele, goede karper onderlijn!
Een goed startpunt voor het vissen op karper is een 25lb dik onderlijnmateriaal. De beste dikte hangt veelal af van de omstandigheden waarin je gaat vissen. Vis je op obstakelrijke wateren dan is een 35lb dikke onderlijn een beter optie. Vis je daarentegen op vijvers met kleine karpers en geen obstakels dan kun je ook zonder problemen een onderlijn van 18lb gebruiken.
De lengte van een karper onderlijn hangt af van het aas en de haak die je wilt gebruiken. Vis je graag met longshank haken dan is een onderlijnlengte van 12 a 15 cm een goed uitgangspunt. Voor ander haakmodellen kun je beter een onderlijn gebruiken rond de 18 cm in lengte. Gebruik je bodem aas en een lange hair, dan kun je gerust vissen met een onderlijn van 25 cm in lengte.
De standaard treksterkte van een karper onderlijn is 25lb. Je kunt naar gelang de omstandigheden zwaarder of lichter gaan in trekkracht. Een ander punt is de schuurbestendigheid van het onderlijnmateriaal. Vis je bijvoorbeeld op een plek met stenen op de bodem dan is het raadzaam om vooral te kijken naar schuurbestendigheid.