Categorie archieven: Vloeistoffen

Vloeistoffen, karpertips over dips en soaks

Karper tips over aas en dan specifiek het gebruik van dip en soak vloeistoffen leer je hier! Lees maar eens het artikel: Dips en soaks voor boilies. Deze oplossingen combineer je met het karper aas. Dit kan zijn pellets, boilies maar ook zig voer of stick mixen. De dip of soak zal snel oplossen in water waardoor de karper het kan waarnemen. Het is dus belangrijk dat een dip voor het grootste deel wateroplosbaar is. Oliën zijn niet wateroplosbaar en sommige flavours ook niet. Dit betekent dat deze emulsies wel smaak kunnen geven aan het aas. Maar niet oplossen in water waardoor het uitlekken weinig tot geen effect heeft.

Het grote voordeel van dips en soaks is dat deze niet weg gegeten kunnen worden. En zo langdurig attractie in het water afgeven ook wanneer al het voer is weggegeten!

Vandaar dat de activator liquid die wij verkopen 100% wateroplosbaar is! En daarnaast bewezen eetlustopwekkende eigenschappen heeft. Immers een liquid kan wel oplossen in water maar wanneer er verder geen respons op komt dan heb je er ook niets aan! Dip maar eens een stukje hout in onze dip en gooi dat maar eens in je vijver of aquarium. Je zult zien aan de vissen dat er een langdurige voedselprikkel uitgaat van het stukje hout.

Voor het beste resultaat raad ik aan om je aas een dag op voorhand te soaken. Hierdoor krijgt de activator de kans om dieper in het aas te dringen. Waardoor de afgifte in het water geleidelijk is en het aas geen vieze bodem geuren kan opnemen!