GEBRUIKTE PRODUCTEN:

5,99 (4,95 excl. btw)
3,75 (3,10 excl. btw)

Shrink tube line aligners

Carp Whisperer – Shrink Tube (10st)

3,99 (3,30 excl. btw)

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Chod Link

6,99
4,99 (4,12 excl. btw)

Boilie naalden en tools

Carp Whisperer – Crimp sleeves

4,95 (4,09 excl. btw)

Boilie naalden en tools

Carp Whisperer – Krimp tang

13,99

Spinner rigs knopen? Zo maak je Spinner karper rigs!

Een Spinner rigs knopen is echt een fluitje van een cent. Temeer wanneer je de door ons speciaal ontworpen 360 hook swivel gebruikt om de haak te bevestigen. Met deze wartel kun je super snel van haak wisselen. Dit is een groot voordeel.

Het mooie is dat de Spinner rigs voor het vissen op karper zoals wij deze hebben samengesteld zich op vele wateren heeft bewezen. Het zijn de kleine details die tellen en er voor zorgen dat je nagenoeg geen enkele karper meer verspeelt.

Een complete karper rig set up wordt gevist aan een helikopter lood systeem. Aangezien de karper rig met dit loodsyteem op de leader zit heb je altijd een goede presentatie. Dit betekent dat je ook op zachte bodems nooit bang hoeft te zijn dat de Spinner rig gaat afstaan van de bodem maar mooi plat op de bodem komt te liggen. Daarnaast gaat het verwisselen van de complete Spinner rig heel eenvoudig. Dit doe je middels de quick change swivel die op het helikopter systeem zit. Het is simpelweg eenvoudig de lus van de onderlijn in de Quick change wartel klikken en de anti tangle sleever op zijn plek schuiven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om enkel de haak te wisselen. Daarvoor snij je het stukje shrink tube door, waarna je de spinner karperhaak eenvoudig kunt verwisselen.

Zelf Spinner rigs maken

Spinner rigs geven je veel mogelijkheden en zelf een variant maken is zeker niet moeilijk. Daarbij is het maar wat handig dat je met deze karper rig gemakkelijk een botte haak kunt wisselen. Toch zijn er wel een paar zaken essentieel voor de juiste werking van deze onderlijn.

Neem bijvoorbeeld onze 360 graden hook swivel. Deze wartel is bij veel karpervissers razend populair geworden. En niet zonder reden, deze speciale Japanse kwaliteits wartel is veruit de sterkste wartel op de markt! Daarnaast hebben we het half open oog van deze wartel extra sterk gemaakt. Hierdoor hoef je niet meer bang zijn dat deze hook wartel zomaar uitbuigt!

Daarnaast heeft deze unieke wartel geen draaiweerstand waardoor deze pop up rig alle bewegingsvrijheid heeft om goed te kunnen indraaien.

Stap voor stap uitleg over het maken van deze karper rig

Zelf Spinner rigs knopen gaat erg eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen zijn de volgende stappen:

  1. De 360 graden wartel aan de Chod link bevestigen doe je met een krimptang en een crimp sleeve. Door de extra speling van de lus zal de Spinner rig altijd naar de onderlip kunnen draaien.
  2. De verbinding van de 360 graden wartel met de Spinner haak maak je met een stukje shrink tube maat 4.
  3. Deze maak je even warm met een aansteker zodat het shrink tube netjes en strak over de verbinding tussen wartel en haak heen smelt.
  4. Je ziet een Spinner rig maken is echt heel eenvoudig.
  5. Het haakaas bevestig je met een micro ring swivel en wat bait floss. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een 360 graden pop up screw
  6. Je kunt de micro rig ring tussen 2 hookbeads in de bocht van de haak plaatsen, maar 1 is ook genoeg mits de pop up die je inzet voldoende drijfvermogen heeft!
  7. Daarbij is het essentieel dat de haak een beetje gekanteld staat onder het haakaas, dit bevorderd de inhaking!
  8. Het enige wat je nog moet doen is een anti tangle hooklink sleeve monteren en een lusje in de onderlijn maken middels de krimptang en een crimp sleeve.

Een Spinner rig knopen is heel eenvoudig. Je kunt het maken van deze karper rig nog eens stap voor stap nalezen op Spinner rig maken. Helaas hebben we deze karper rig nog niet als kant en klare versie. Echter je kunt wel de kant en klare Ronnie rig kopen bij Carp Whisperer.