Toont alle 5 resultaten

Nep karperaas

Nep aas of fake food voor het vissen op karper heb je in verschillende soorten. Denk maar eens aan nep mais korrels, zig balls of half boilies gemaakt van foam. Dit nep karperaas heeft het grote voordeel dat witvis maar ook kreeft of dwergmeerval het niet kan opeten. Daardoor is er altijd een mogelijkheid om een karper te vangen ook op wateren waar je normaal gesproken niet kan vissen met normale boilies.

Carp Whisperer top tip: Combineer onze half boilie maar eens met de boilie wrap wanneer je echt last hebt van kreeft of dwergmeerval.

Tijdens het ontwikkelen van onze nep aasjes voor het karpervissen hebben we vooral gekeken naar een manier van produceren waarbij er geen repulsieve stoffen worden gebruikt. Je kunt dan denken aan weekmakers of andere stoffen die karpers kunnen waarnemen. Ons inziens is het beter om aas zo attractief mogelijk te maken, of zo te maken dat er helemaal geen stoffen uitlekken. Dit laatste is vooral goed wanneer je met de zig vist. Aangezien deze manier van karpervissen vooral inspeelt op de nieuwsgierigheid van de karper.


Nep aas en mais voor het vissen op karper 

CW nep aas online kopen en bestellen doe je hier! Onze nep mais is voorzien van een bewezen attractor die tot in de kern van het haakaas zit. Hierdoor zal er naast het visuele aspect ook daadwerkelijk een voedselprikkel van het nep mais uitgaan. De soft bite en het hoge drijfvermogen maken dit nep mais tot een bijzonder attractief karperhapje. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het nep mais snel aan drijfvermogen inboet, het is namelijk gemaakt van een materiaal met een gesloten celstructuur hierdoor blijft het karperaas zijn drijfvermogen behouden. 

Het drijfvermogen heft het gewicht van de haak op waardoor je een hele mooie natuurlijk presentatie krijgt. Hierdoor kun je het nep mais prima inzetten als snowman met boilies of echt mais. Je kunt ook 2 of 3 korrels op een hair rijgen om zo een pop up presentatie te maken. En wat te denken van een klein pva zakje met wat carp pellets en een kleine nep mais korrel op de hair?

Zig foam en half boilie nep aas met een soft bite!

Naast het nep mais hebben we ook verschillende soorten fake food voor het zig vissen. De two tone zig balls zijn voorzien van 2 verschillende kleuren waardoor ze extra opvallen. Daarnaast hebben we verschillende kleuren zig foam. Met deze High density foam sticks kun je zelf je eigen haakaas maken. Dit door simpel weg de stick op de gewenste maat te knippen met een visschaar. 

Als laatste in deze categorie hebben we de half boilie deze is ook gemaakt van HD foam. Met dit aas kun je eenvoudig een hybride hookbait maken van iedere gewenste zinkende boilie. Dit doe je door simpelweg met een stanley mes een deel van de boilie af te snijden en daarvoor in de plaats een half boilie te nemen!

Witvis en kreeft bestendig!

Het CW nep aas is taai en kan ook prima gebruikt worden op wateren met witvis, kreeft en/of dwergmeerval. De structuur is dusdanig sterk dat het meermalen gebruikt kan worden. Wel raden we aan om na verloop van tijd het nep mais opnieuw te voorzien van wat activator liquid. Op deze manier vul je het uitgelekte voedselsignaal weer aan wat natuurlijk de attractie sterk te goede komt. 

Welke karper rigs?

Voor wat betreft rigs raden wij de KD rig aan, zeker wanneer je het nep mais opzichzelfstaand vist. Snowman is de bow rig en de combi rig ideaal. Gewoon een wafter met een nep fake corn en het haakaas is perfect uitgebalanceerd. Voor de winter is een enkele nep mais korrel met daarop wat maden al meermalen een bijzonder goed vangende combinatie gebleken. 

Veelgestelde vragen over nepaas

Het grote voordeel van nepaas is dat je dit ook kunt gebruiken in wateren met veel kreeftachtigen. Nepaas is heel duurzaam. Hierdoor voorkom je dat het aas door kreeftachtigen en/of witvis van de hair wordt gesnoept. Deze duurzaamheid is natuurlijk ook erg handig wanneer je voor aantallen gaat en daardoor niet steeds het haakaas moet verversen.
Nep aas werkt vooral op de nieuwsgierigheid van de karper. Daarbij moet je niet vergeten dat een karper geen handen heeft en dus alles met de bek moet oppakken. Wil en karper weten of iets eetbaars is dan heeft de vis weinig keus. Het is daarom dat je het beste zig foam niet voorziet van attractors. Want met een attractor zou de karper op afstand kunnen proeven en bepalen of het zig foam wel of niet in de bek wordt genomen.
Je kunt met nepaas heel goed karper vangen! Denk maar eens aan het zigvissen waarbij je gebruikt maakt van een stukje foam. Karpers pakken dit nepaas vaak uit nieuwsgierigheid in de bek. Daarnaast heb je nog het nep mais wat is voorzien van speciale attractors die de eetlust van de karper opwekken.
Het meest gebruikte kunstaas voor karper is denk ik wel het CW soft sweet corn. Dit nep mais is voorzien van speciale attractors zodat er niet alleen een visuele attractie vanuit gaat. Daarnaast kun je de two tone zig balls en zig foam gebruiken. Deze kunt je ook soaken met attractors, maar nodig is het niet! Uiteraard kun je ook nep tijgernoten kopen en zelfs nep brood en wormen!