Categorie archieven: Voorjaar

Welke karper rigs in het voorjaar?

Karper tips over rigs en dan specifiek het gebruik in het voorjaar leer je hier! In het voorjaar gebruik je andere karper rigs dan bijvoorbeeld in het najaar of zomer periode. Immers karpers komen uit de winter periode en zijn in het voorjaar heel moeilijk met een voedselprikkel over te halen. Logisch ook want het spijsverteringssysteem moet eerst weer op gang komen. Dit betekent dat de karpers in deze periode van het jaar maar meer visueel zijn ingesteld. Daardoor is het gebruik van hivisual pop ups in het voorjaar zo succesvol. Deze opvallend gekleurde boilies vallen goed op en worden vaak uit nieuwsgierigheid in de bek genomen. En dat geeft ons vissers een kans om de karper te haken en te vangen!

Een van de beste voorjaars karper rigs is misschien wel de Ronnie rig. Wist je dat je deze ook prima kunt gebruiken in combinatie met een circle haak?

In deze categorie lees je karper tips over: “wat zijn de beste karper rigs in het voorjaar?” Niet alleen worden de verschillende rigs onder de loep genomen. Maar je krijgt ook een stap voor stap uitleg hoe je deze onderlijnmontages het beste kunt maken. Daarnaast staan er veel tips in deze reeks van artikelen hoe je bepaalde rigs het beste kunt inzetten en fine tunen. Al met al moet het nu niet meer zo moeilijk zijn om het maximale uit jouw voorjaarsvisserij op karper te halen. En mocht het nu zo zijn dat je nog een artikel mist of een goede suggestie hebt voor een artikel. Aarzel dan niet en stuur ons een berichtje!