Categorie archieven: Obstakelvissen

Karper tips over obstakelvissen

Karper tips over rigs en dan specifiek voor het obstakelvissen vind je hier! Voor het karpervissen bij of tussen obstakels vraagt om een ander aanpak dan de normale statische manier van vissen. Niet alleen ben je sterkere haken en onderlijnmateriaal nodig. Maar ook de visveiligheid is een punt van aandacht. Immers de kans is wanneer je tussen allerlei takken of waterplanten vist groter dat de vis zich vast zwemt. Daarom is het zaak dat een karper zich te allen tijde kan bevrijden van de leader met loodsysteem. In deze categorie lees je welke materialen je nodig bent en tips wat je kunt doen mocht een karper zich toch onverhoopt vast zwemmen.

Vaak kun je middels het voeren de karper een stukje uit de obstakels lokken. Deze extra speelruimte stelt jou als visser aanzienlijk in het voordeel!

Uiteraard kun je een stap voor stap uitleg volgen over een echt visveilig loodsysteem. Met dit katrol systeem zal een karper bij lijnbreuk enkel de onderlijn overhouden. Vis je daarbij ook nog eens met een weerhaakloze haak dan doe je het helemaal goed! Aangezien een karper rig voor het obstakelvissen een zeer goede houvast moet geven tijdens de dril. Vind je in het artikel: ‘Karper rigs voor het obstakelvissen die het verschil maken!’ ook een gedetailleerde uitleg van een onderlijnmontage die ik zelf graag gebruik. Vooral claw haken en circle haken geven heel veel houvast tijdens de dril. Vandaar dat ik deze het liefste inzet bij het obstakelvissen op karper!