Toont alle 9 resultaten

Pop up boilies

Op deze pagina zie je onze pop up boilies. De smaak van het haakaas is natuurlijk heel belangrijk, dat ben je vast wel met ons eens. Maar waarom zou je pop ups enkel voorzien van een flavour? Je speelt dan voornamelijk in op de visuele attractie van het haakaas en wanneer je het ons vraagt is er aanmerkelijk meer uit te halen. Het is daarom dat wij al onze hookbaits voorzien van attractieve stoffen zodat ze daadwerkelijk een voedselsignaal afgeven in het water. Ontdek hier ons assortiment pop up boilies!

Carp Whisperer Top tip: Maak eens een snowman presentatie met onze SE4 Hivisual en een SA7 zinkende boilie. Deze combi heeft ons al heel wat extra karpers opgeleverd!

Een andere hele goede tip is een kleine basismix pop up gebruiken op een Ronnie rig gevist op een bedje van pellets. Vooral op wateren waar de karpers heel voorzichtig zijn is dit een hele goede methode. Je kunt de pellets middels een pva stick aan je onderlijn bevestigen of gewoon met de voerboot droppen!


Pop up boilies kopen doe je bij Carp Whisperer

Pop up boilies voor het vissen op karper moeten onzes inziens niet alleen visueel attractief zijn. CW pop ups zijn niet nageflavourd, maar de mix zelf wordt gerold met een combinatie van bewezen appetite stimulators. De meeste worden in de viskweek gebruikt om karpers meer te laten eten, maar ook om de eetlust op te wekken. Dit merk je al snel terug in je vangsten. Wij gebruiken de pop ups zowel enkel in combinatie met de Ronnie rig of Chod rig, maar ook als snow man presentatie. Combineer maar eens onze SE4 Hivisual pop ups met een SA7 zinkende boilie of een Squid liver boilie. Beide combinaties hebben al zoveel vis opgeleverd. En wat te denken van een roze Squid liver Hivisual en een zinkende SE4 boilie? Of een pva zakje met onze karper pellets en een klein 12mm pop up als haakaasje?

Hoog drijfvermogen

CW pop ups hebben een soft bite en een redelijk hoog en langdurig drijfvermogen. Voor het vissen met een Chod rig of Ronnie rig raden we aan om de 15 mm of 18 mm versie te gebruiken. Je kunt de boilies laten drogen om ze harder te maken, dit kan handig zijn op wateren met veel kreeft. Daarnaast is er de mogelijkheid om ze na te behandelen met Activator Liquid. Echter wees hier voorzichtig mee, want het drijfvermogen zal hierdoor minder worden. Echter je kunt dit ook in je voordeel gebruiken door een handje pop ups in de activator laten soaken en op deze manier hele mooie super attractieve wafters maken. Naast de hivisual pop ups hebben we ook pop ups die gemaakt zijn van nagenoeg dezelfde basis mix als de normale zinkende boilies. Deze zogenaamde base mix pop ups zijn voor 90% identiek aan onze zinkende boilies. Ideaal om te gebruiken op zeer druk beviste wateren waar de karpers vrijwel alles al gezien hebben. Bestel nu pop up boilies online en profiteer van snelle levering!

Veelgestelde vragen over pop-up boilies

Een pop up boilie is een drijvende boilie. Je kunt ze kopen in een basismix - als ook in een hivisual versie. De basemix pop-ups zijn gemaakt van dezelfde mix als de gelijknamige zinkende boilies. Met dit verschil dat er 10% aan drijvende ingrediënten aan toe zijn gevoegd. De hivisual boilies zijn gemaakt van een andere mix. Echter zijn de hivisuals wel voorzien van de smaak en eetlustopwekkers die we gebruiken in de gelijknamige mixen.
Pop up boilies maak je het eenvoudigste door lichte ingrediënten zoals garnalenmeel, kurkmeel of sodium caseinaat aan je basis mix toe te voegen. Daarnaast kun je pop ups maken door boilies op basis van melkderivaten een aantal minuten op 100 graden te verhitten in de magnetron. Als laatste kun je ook wat deeg kneden om een kurkenballetje en eventueel koken of stomen!
Het vissen met een pop up doe je door gebruik te maken van speciale karper rigs. De Ronnie rig en chod rig zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken met een pop up boilie. Daarnaast kun je een pop up boilie gebruiken voor het vissen met de zig rig. Belangrijk is dat een drijvende boilie dicht op de haak bevestigd is. Hierdoor kan de karper het haakaas niet opnemen zonder dat ook de haak in de bek komt!
Het bevestigen van een pop up boilie kun je het beste doen middels een bait screw. Daar het taaie karakter van dit haakaas is dit een eenvoudige en makkelijke manier van bevestigen. Teven kun je een pop up middels bait floss bevestigen. Hiermee voorkom je dat het haakaas wordt doorboord en iets aan drijfvermogen kan inboeten. CW pop ups zijn zo gemaakt dat ze prima hun drijfvermogen behouden ook als je ze op de hair gebruikt!
Het verschil tussen een wafter en een pop up is het drijfvermogen. Een wafter zinkt naar de bodem. Terwijl een pop-up echt drijft. Het drijfvermogen van de pop up is zo groot dat de haak van de bodem wordt getild. Een wafter zinkt naar de bodem en is bedoeld als bodem aas. Een pop up staat door zijn drijfvermogen een stukje boven de bodem. Echter het is heel lastig om een perfecte wafter te maken mocht je dat al willen. Mocht een wafter wat drijfvermogen hebben dan is het goed om deze iets te verzwaren met wat tungsten putty. Hierdoor komt de wafter gelijk op de onderlip te liggen waardoor de inhakingsefficientie toeneemt.
CW pop ups kun je tot een jaar zonder probleem gebruiken. Hiermee zeg ik niet dat je geen karpers kunt vangen met oudere pop-ups, maar de geur en smaak van het haakaas wordt na een jaar aanzienlijk minder. Het is daarom raadzaam om elk jaar je oude pop-ups te vervangen voor nieuwe. Vers aas heeft nu eenmaal veel meer attractie! Dus wacht niet te lang, maar vergroot je viskansen.
De beste pop-ups voor de karper zijn zonder twijfel pop-ups die door de hele boilie mix heen zijn voorzien van eetlustopwekkers. Wat veel mensen niet weten is dat verreweg de meeste pop-ups enkel worden nageflavourd. Dit is handig voor de producent en de karpervissers ruikt een sterke geur, maar het doet niets met de vangkracht van het haakaas.