Categorie archieven: Aas

Karper tips over aas vind je hier!

Wil jij graag alles weten over de verschillende ingrediënten om je eigen boilie mix samen te stellen? Klik dan op de categorie: Boilies maken en lees de 5 luik boordevol met interessant karper tips over aas!

Onder verdeelt in de volgende categorieën: Boilies makenVoerstrategie, Haakaas, Vloeistoffen

Boilies maken doe je door verschillende soorten vaste ingrediënten te mengen. Dit is de boilie mix. Vervolgens meng je de boilie mix bij de vloeistof. Deze vloeistof bestaat uit een mengsel van eieren flavour, olie en eventueel vloeibare eetlustopwekkers. Door de boilie mix al roerend toe te voegen vorm je een stevig deeg. Dit boilie deeg wordt vervolgens tot worsten verwerkt die je dan uitrolt op een boilie rol plank. Wanneer deze deegballetjes klaar zijn kun je ze koken of stomen zodat er een harde buitenkant ontstaat. Vandaar ook de naam boilie wat komt van to boil. Dit koken en harder maken van je karper aas is belangrijk omdat je op deze manier voorkomt dat witvis alles opeten!

Naast uitleg over hoe je boilies kunt maken zijn tips over het gebruik van haakaas zoals pop up boilies maar dan welkom! In het artikel ‘Pop up boilies vangen meer karper’ gaan we dieper in op visuele attractie versus het prikkelen van de chemoreceptoren van de karper! En wat te denken over een artikel over het gebruik van boilie dips en soaks? Haal jij het maximale eruit? Als laatste mag ook de categorie: Voer strategieën niet ontbreken!

Karpers lokken doe je door van tevoren te voeren. Het beste is om de stek wat rust te geven zodat de karpers met vertrouwen het aas kunnen opeten. Belangrijk is dat je aas gebruikt zoals boilies die vrijwel exclusief door de karper kunnen worden opgegeten. Op deze manier voorkom je dat andere vissoorten de voerstek leeg eten alvorens de karper arriveert!

Een goed karper lokvoer bestaat uit zinkende aasdelen. Dit omdat een karper voornamelijk op de bodem aast. Daarom is het voeren met speciale karperpellets of boilies aan te raden. Niet alleen bevatten deze pellets en boilies specifieke ingrediënten die voornamelijk de karper aantrekken. Ook blijven ze voldoende lang intact om de voerplek voldoende aantrekkingskracht te geven.

Wat trekt karper aan?

De eetlust van een karper wordt vooral opgewekt door bepaalde aminozuren. De beste lokstoffen zijn op basis van dierlijke eiwitten. Vooral biotoop eigen voedsel, zoals muggenlarven, watervlooien hebben een hoge aantrekkingskracht. Voor boilies geldt dat enkel wateroplosbare ingrediënten kunnen worden waargenomen. Je kunt dan denken aan extracten gemaakt van Squid liver, gist en vis of schelpdieren.