Categorie archieven: Zigvissen

De juiste tactiek voor het zigvissen!

Zigvissen, tips over Tactiek en dan specifiek het zigvissen leer je hier! Voor het ziggen maak je gebruik van een klein stukje drijvend foam. Met deze manier van karpervissen vis je in verschillende waterlagen. Dit in tegenstelling tot het statisch vissen waarbij er altijd op de bodem of hooguit een paar centimeter boven de bodem wordt gevist. Bij het zigvissen speel je vooral in op de nieuwsgierigheid van de karper. En dus niet zozeer op een voedselprikkel waarmee je de karper overhaalt om het haakaas op te nemen. Nee je lokt de karper met een verkleuring in het water en vervolgens is daar het kleine stukje foam dat hij in de bek kan nemen. Het voer is dus bedoelt als uithang bord om de vis naar je zig foampje te lokken.

Carp Whisperer Top zigvissen tips: Gebruik eens de two tone zigballs. Deze 2 kleurige zig aasjes vallen zeer goed op en zullen sneller genomen worden door de karpers!

Een goede tactiek voor het zigvissen is eerst de juiste waterdiepte te vinden waar de karpers zwemmen. Daarna probeer je de juiste voerfrequentie te vinden en als laatste kun je nog wat spelen met de kleur van het haakaas. Daarnaast zijn er verschillend technieken. Allereerst is er de adjustable zig rig. Hiermee kun je middels een dobbersysteem op verschillende waterdiepten vissen. Dit zonder dat je steeds opnieuw moet inwerpen. Je kunt echter ook rechtstreeks vanaf het lood vissen. Hierdoor ben je wel beperkt tot de lengte van je onderlijn. Maximaal kun je dan tot een 4 tal meters lang gaan. Immers ga je langer dan kun je de vis niet meer zelf scheppen. Daar komt bij dat des te langer de onderlijn is het systeem minder efficiënt wordt.