Toont alle 4 resultaten

Karper Toplood

We wilden graag een karper toplood in ons assortiment die niet gemaakt is van echt lood. Lood is namelijk zeer schadelijk voor alles wat in het water leeft. Vandaar dat je bij ons geen karper toplood kunt kopen waar lood in zit verwerkt! Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn we daar wel in geslaagd en kunnen we jullie nu toplood kopen dat gemaakt is van een milieuvriendelijk alternatief. Ze zijn per 5 stuks verpakt en door de speciale clip zeer eenvoudig om op je hoofdlijn te bevestigen.

Naast karper toploden hebben we ook een back lead clip waarmee je je eigen afzink loden kan maken. Deze back lead clips kun je ook prima gebruiken voor het maken van een adjustable zig rig! Ook zie je de sinkers, of quick change pop up weights in deze categorie staan. Deze zijn tevens gemaakt van een milieuvriendelijk alternatief. Erg eenvoudig in gebruik en tevens inzetbaar voor dikker onderlijnmateriaal. Deze sinkers kun je eenvoudig vast zetten met een speciale rubber koord. Die je iets uitrekt en vervolgens door de sleuf druk zodat het in het centrale deel komt. Doordat het rubber koord uitrekt en weer terug komt in naar zijn originele stand klemt het de onderlijn! Al met al een bijzonder mooi product waar we met recht trots op kunnen zijn!


Toplood karper kopen? Dit is het milieuvriendelijk alternatief

Toplood voor het vissen op karper, of back leads worden vooral gebruikt om de hoofdlijn zo strak mogelijk tegen de bodem weg te werken. Ons lood is - verrassend genoeg - helemaal niet gemaakt van lood, maar van milieuvriendelijk materiaal.  Er zullen bij verlies dus geen giftige stoffen in het water belanden. Door het gladde oog glijden onze toploden nagenoeg wrijvingsloos over de hoofdlijn. Ideaal wanneer je veel met de boot uitvaart, of wanneer de kans bestaat dat andere watergebruikers je hoofdlijn kunnen oppikken. Er zitten 5 stuks in een verpakking.

  • Gemaakt om de hoofdlijn tegen de bodem weg te werken
  • Voorkomt aanvaringen tussen de lijn en andere watergebruikers
  • Geen echt lood, maar milieuvriendelijk materiaal
  • 5 stuks per verpakking

De juiste back lead clips

Naast karper toplood hebben we ook speciale back lead clips in ons assortiment. Met deze back lead clips kun je jouw eigen toploden maken. Het is een kwestie van een stuk lood of een loodvervanger in de onderste clip bevestigen en het rubbertje terugschuiven. Daarna is het toplood klaar om te gebruiken. Het systeem kan zo worden ingesteld dat het karper toplood niet van de lijn kan komen tijdens een dril. De back lead clips geven je hierdoor net wat meer mogelijkheden dan onze standaard toploden.

Karper toplood of back leads

CW toploden zijn handige en subtiele loden die de hoofdlijn strak tegen de bodem houden. Doordat de steel van het toplood iets is verlengd zal de lijn net boven het sediment lopen. Hierdoor wordt de beetregistratie minimaal belemmerd. Voorzien van een zeer gladde clip waardoor de lijn nagenoeg wrijvingsloos er doorheen kan glijden. Top tip bevestig een klein stukje shrink tube op de bevestiging hierdoor wordt onnodig verlies voorkomen. Gemaakt van een milieuvriendelijk alternatief voor lood.

Back lead clips

Met onze back lead clips kun je naar wens toploodjes maken. Zeer eenvoudig om aan de hoofdlijn te monteren en tevens voorzien van een borging waardoor het toplood niet van de lijn kan schieten bij een dril. De back leads zijn inzetbaar voor meerdere toepassingen. Ze worden namelijk veelvuldig gebruikt voor het adjustable zig rig systeem. Door het grote en zeer gladde oog glijdt de lijn wrijvingsloos er doorheen wat de beetregistratie sterk ten goede komt.

Sinkers

Sinkers of quick change pop up weights zijn erg handig om je pop up montages uit te loden. Daarnaast zijn ze ideaal om te gebruiken om de haak sneller te laten prikken. Door op ongeveer 5 cm vanaf de haak een sinker van 1 gram te bevestigen op de onderlijn zal de haak gelijk bij het opzuigen in de juiste stand komen te staan. Zeker op betaalwateren is dit een groot voordeel wat je zeker extra karpers zal opleveren!

Karper toplood direct bestellen

Carp Whisperer levert jouw toploden snel af. We hanteren geen verzendkosten bij een besteding van 50 euro. Vergeet dit niet wanneer je toch al van plan was om de komende tijd meer karperspullen of karperaas aan te schaffen. Bekijk bijvoorbeeld ons aanbod van karperlijnen en karperhaken.

Heb je vragen over onze producten? Neem dan even contact met ons op. We weten echt alles van karpervissen, dus kunnen elke vraag beantwoorden. Als je verder geen hulp nodig hebt, kun je natuurlijk direct je toplood bestellen!

Veelgestelde vragen over toplood

Toplood gebruik je om de hoofdlijn goed te laten afzinken. Met een toplood voorkom je dat drijfvuil of andere watergebruikers in contact komen met je hoofdlijn. Een andere reden om toplood te gebruiken is dat je de vislijn voor de karper wilt verbergen. Door een toplood te gebruiken druk je de vislijn gelijk na de hengeltop stijf tegen de bodem. Hierdoor komt een karper niet in contact met de vislijn.
Toplood is voorzien van een speciale bevestigingsclip. Je kunt het lood na inworp middels deze clip zo op de vislijn bevestigen. Deze clip is mooi groot en heel glad waardoor het toplood makkelijk over de lijn glijdt. Hierdoor heb je er geen last van tijdens de dril. Daarnaast is het toplood zo gemaakt dat bij vast lopen van de vislijn deze altijd vrij kunt trekken!
Lood is giftig voor alles wat in het water leeft inclusief de karper. Carp Whisperer heeft daarom geen producten in het assortiment die van lood worden gemaakt. Wij hebben gekozen om milieuvriendelijke alternatieven te gebruiken voor die producten die normaal van lood worden gemaakt. Als visser is het ook goed om hierover na te denken door bijvoorbeeld geen drop off systemen te gebruiken.
Voor het karpervissen kun je het beste een toplood gebruiken van rond de 10 gram in gewicht. Dit gewicht is in vrijwel alle omstandigheden ideaal. Mocht het zo zijn dat je zwaarder wilt vissen dan kun je ook gebruik maken van een back lead clip. Met deze clip kun je zelf eenvoudig je eigen toplood maken.