GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Bungee rig voor voorzichtige karpers

De Bungee rig kopen? De Rekker rig is speciaal ontwikkeld om zeer voorzichtige karpers te vangen. Immers door het elastisch vermogen van de onderlijn blijft er een constante spanning op de haak staan. Dit betekent dat het voor een karper vrijwel onmogelijk om de karperhaak uit te spugen. Dat het idee zeer goed werkt is al lang geen geheim meer. Al met al wanneer je de Bungee rig ook nog eens combineert met ons no escape lead clip systeem dan maken de meeste karpers geen kans meer!

Gebruik het juiste loodsysteem

Je kunt de Bungee rig kopen en gebruiken met verschillende soorten karperlood systemen. Allereerst voor een zachte bodems raden we onze lead clip leaders aan. Echter wanneer de bodem voldoende hard dan is het inline loodsysteem ideaal. uiteraard zijn al onze kant en klare loodsystemen gemaakt van het lead free leadermateriaal. Immers dit materiaal zinkt zeer goed af en volgt daarbij perfect de contouren van de bodem. Daardoor ligt de laatste meter onzichtbaar verborgen in de bovenste sedimentlaag!

Het bevestigen van een Rekker rig aan het loodsysteem gaat middels een Quick change swivel. Daardoor is het verwisselen, of monteren van je onderlijnmontage een kwestie van seconden.

Eenvoudig te maken

Het knopen van een elastische rig montage is heel eenvoudig. Dat geldt trouwens ook voor andere rigs, zoals de Ronnie rigCombi rigKD rig en Hinged stiff rig. Zelf prefereer ik dat je de haak eenvoudig kunt wisselen, zoals het geval is met de Bow rig. Op deze manier kun je ook nog eens verschillende haakmodellen gebruiken zonder dat je de hele rig moet vervangen.

Zelf maken: stap voor stap

1. Neem 35 cm 15 lb fluoro link onderlijn materiaal

2. Knip vervolgens ongeveer 12 cm super elastische silicone tubing af

3. Steek het fluoro link materiaal hier doorheen en trek het 20lb soft hooklink materiaal erdoorheen

4. Schuif nu met een splicing needle een tungsten sinker op het silicone tube

5. Door dit aan weerskanten te doen kun je het elastisch vermogen naar wens instellen

6. Maak een 3 cm lange lus in het uiteinde hierin lus de haak zoals we ook doen met de Bow rig

7. Schuif een anti tangle sleeve op de onderlijn en maak in het uiteinde een lus middels een 8 knoop

Maak het verschil met de Bungee rig

Wanneer de details kloppen kun je met de Bungee rig zeker een verschil maken op een grote variëteit aan karperwateren!