Categorie archieven: Boilies maken

Boilies maken

Karper tips over aas en dan specifiek boilies maken leer je hier! Boilies zijn gekookte deeg balletjes in verschillende diameters. Dit aas is speciaal ontwikkeld om met de hair rig te vissen op karper. Een boilie bestaat uit een mengsel van verschillende meelsoorten. Om een boilie te maken meng je deze boilie mix met eieren. Eventueel kun je er naar keuze flavour, olie en vloeibare eetlustopwekkers aan toevoegen. Het geheel wordt gekneed tot een stevig deeg. Van dit deeg worden vervolgens worsten gemaakt die je dan kunt uitrollen op een boilie plank tot ronde balletjes. Deze ronde balletjes worden gekookt op gestoomd waardoor ze een harde buitenkant krijgen. En zo bestand zijn tegen het vroegtijdig opeten door witvis. Wil je meer weten over boilie mixen lees dan eens: “Van boilie mix tot boilie”

Lees vervolgens ook eens het artikel: “Boilies, vangkracht in relatie tot de door ons gebruikte boilie ingrediënten.”

Echter er is veel meer wat je kunt leren over het maken van boilies. Immers wil je echt grote karpers vangen dan kun je deze gekookte deegballetjes daar speciaal voor inzetten. Lees maar eens het artikel: “Grote karper en boilies, is er een relatie?” Of wat te denken van speciaal haakaas om de inhaking en de werking van je karper rigs aanzienlijk te verbeteren? Lees dan eens “Deel 3 Boilies en karper rigs” Wil je meer weten over het maken van speciaal haakaas? Ook daarvoor hebben we een leuk artikel samengesteld. Dit artikel heet: “Speciaal haakaas maken deel 4” In dit artikel staat alles wat je wilt weten over het maken van haakaas waarmee je de inhaking kunt beïnvloeden!

Mocht je nog vragen hebben of suggesties voor een leuk onderwerp voor een artikel dan horen wij dat graag! Uiteraard zullen we ook zelf van tijd tot tijd iets nieuws schrijven! Dus hou deze categorie over het maken van karper aas in de gaten!