Toont alle 5 resultaten

Boilies kopen?

Goede boilies kopen? Ik begrijp dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer kunt zien. Elk jaar nieuwe boilies voor het karpervissen op de markt brengen? Dat is een marketingconcept waar wij niet in geloven. Het belangrijkste ingrediënt van een goede boilie kopen is vertrouwen. Daarnaast moet je weten dat in het ontwikkelen van een goede boilie heel veel tijd en energie zit. Volgens ons kun je niet elke jaar een geweldig aas uitbrengen. Het geheim van Carp Whisperer boilies zit hem in de fine tunig over vele jaren.

Koop hier nu onze topkwaliteit boilies!


Boilies kopen vers en van de beste kwaliteit!

De beste boilies kopen doe je bij Carp Whisperer! Carp Whisperer verkoopt vers gedraaide, hoge kwaliteit boilies, die al jaren worden gewaardeerd door veel karpervissers. We hebben veel tijd gestoken in de ontwikkeling van onze boilies. Door eindeloos te testen, hebben we boilie mixen gemaakt die bewezen succesvol zijn. Zo vergroot je jouw kansen om de grootste en meeste karpers uit het water te halen. Om goed voorbereid naar de waterkant te gaan, is het natuurlijk verstandig geen conssesies toe doen in het karperaas wat je koopt. Heb je vragen over boilies? Bel of mail, we helpen je uiteraard graag verder.
  • Topkwaliteit boilies
  • Gevolg van jarenlange ontwikkeling
  • Vers geleverd

De voordelen van echt goede bollen

Echt goede boilies kopen heeft zoveel voordelen. Het zet de karper allereerst aan om langer en gretiger te blijven dooreten, maar het laat je rig ook beter werken. Immers wanneer de boilie dieper naar binnen wordt gezogen zal de haak beter vlees kunnen pakken. Daarnaast blijft een echt lekker deegballetje langer in de bek, wat natuurlijk de werking van je onderlijn aanzienlijk verbetert. Proberen? Bestel direct online.

SE4 Sweet Essential boilies kopen!

De SE4 Sweet Essential heeft een geweldige reputatie opgebouwd. De speciale gistextracten en Japanse eetlustopwekkers geven samen met het unieke SE4 voormengsel een sterk voedselsignaal af in het water. De SE4 boilies hebben een natuurlijke zoet, romige, scopex achtige smaak die karpers sterk weten te waarderen. Te verkrijgen in 12mm, 15mm en 20mm.

SA7 Savoury Addicted

Wanneer je de SA7 Savoury Addicted boilies ruikt komt de geur dicht in de buurt van de oude shellfish sense appeal van Rod Hutchinson. Dit is het aas wanneer je een vismeel boilie kopen wilt. De SA7 boilie heeft een hartige smaak en een zeer breed attractiviteitsspectrum die zowel instant als ook op lange termijn bijzonder hoog scoort. Voorzien van 100% wateroplosbare chemoreceptor prikkelaars die speciaal zijn ontwikkeld om karpers meer te laten eten.

Squid Liver boilies kopen

Onze Squid Liver boilies zijn gemaakt om de chemoreceptoren van de karper optimaal te prikkelen. Dit karperaas kenmerkt zich door zijn bijzonder hoge attractie en is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Er zitten dus ook geen kunstmatige flavours in verwerkt. Eerlijk gezegd vind ik de geur als mens niet bijzonder aangenaam, maar daar denken de karpers echt heel anders over. Ga er maar eens mee vissen en dan ervaar je hoe het is om een echt goede boilie te gebruiken!

Boilies kopen, bulk deals en aanbiedingen

Voor karpervissers die grote hoeveelheden voer boilies kopen hebben we speciale bulk boilie deals. De webshop past voor deze karpervissers een automatische staffelkorting toe. Het systeem treedt al in werking wanneer je 10 kg of meer in je winkelwagen stopt. Uiteraard zijn bij onze boilies ook bijpassende dipswafterspellets en pop ups verkrijgbaar. Bekijk daarnaast het aanbod van nep mais en zig mix. Hieronder zie je een overzicht van onze verschillende bollen.

Maak het verschil met de juiste boilie ingrediënten!

De juiste boilies kopen zal zeker je vangsten verbeteren. Veel mensen weten wel dat het maken van boilies altijd al een hobby binnen een hobby is geweest voor mij. Naast vele observaties in mijn grote aquarium heb ik samen met mijn visvrienden ook zeer veel praktijktesten gedaan. Er zijn wat dat betreft maar weinig stoffen die daadwerkelijk de chemoreceptoren prikkelen van een karper. En dan nog moet alles in de juiste verhouding verwerkt worden. Want alleen dan zal je echt het verschil gaan maken met de boilies die je gebruikt. Ik durf gerust te zeggen dat wanneer je mijn boilies gaat inzetten je gevoelig meer gaat vangen!

Freezer boilies of ready made?

Vroeger was het zo dat houdbare boilies - de zogenaamde ready mades - aanzienlijk minder goed vingen dan freezer baits. Dit had alles te maken met de repulsieve conserveringsmiddelen die nog steeds worden gebruikt in veel deegballetjes. De manier van conserveren die wij toepassen is volledig natuurlijk. Er komen geen afstotende conserveringsmiddelen aan te pas, waardoor de vangkracht van de boilies die wij maken niets onderdoet voor zelf gedraaide diepvriesboilies. Sterker nog, de werkwijze die wij toepassen geeft het aas zelfs nog wat extra attractie. De houdbaarheid van onze bollen is wel wat beperkt en we raden aan daar rekening mee te houden:
  • Gebruik binnen 10 maanden
  • Koel en donker bewaren

Verse gedraaide boilies kopen?

Om onze houdbaarheid te kunnen garanderen is het zaak dat je als karpervisser de boilies zo vers als mogelijk krijgt aangeleverd. Om dit te kunnen garanderen kan het soms zijn dat er af en toe een korte levertijd is. Dit komt doordat we elke twee week al onze basis ingrediënten opdraaien. Op deze manier hebben we een zo goed mogelijke doorloopsnelheid en kunnen we een zeer constante en hoge kwaliteit waarborgen. Probeer het nu, koop direct hier je boilies!

Hoe de boilies aan de haak bevestigen?

Boilies bevestigen is heel eenvoudig. Je hebt daarvoor nodig een boilie naald. Hiermee steek je door de boilie heen. Vervolgens haak je de boilie naald in het lusje van de hair van de kant en klare karper rig. Daarna schuif je het aas van de naald op de hair. En als laatste plaatsje een boilie stopper in het lusje en fixeer je de boilie!

Veelgestelde vragen over boilies

De beste karper boilies zijn licht verteerbaar en gemakkelijk te verwerken voor de karper. Daarnaast zijn echt goede boilies zowel instant, als ook op lange termijn bijzonder attractief. De voorkeur van de karper gaat uit naar dierlijke eiwitten. Denk dan aan boilie ingrediënten die sterke overeenkomsten vertonen met het biotoop eigen voedsel.
Boilies die gelijk als zijnde voedsel worden herkent hebben een open structuur en bevatten attractieve wateroplosbare toevoegingen. Je kunt de instante attractie van je boilies middels een natuurlijke soak aanzienlijk verbeteren. Dit doe je door de boilies een dag op voorhand te voorzien van een dun filmlaagje. Na een nacht weken zal de wateroplosbare attractor in de buitenkant trekken en zo snel attractie afgeven!
De beste boilies voor in het najaar hebben een goede voedingswaarde. Vooral vismeel, krill of boilies met een behoorlijk aandeel dierlijke ingrediënten vangen buitengewoon goed! Vergeet niet om in deze periode een goede voerstek aan te leggen. Om de voedingswaarde nog wat te verbeteren is het raadzaam om 30 tot 50ml zalm olie te verwerken in de mix.
De beste boilies om te gebruiken in het voorjaar wanneer het water nog koud is zijn licht verteerbaar en open van structuur. Door deze open structuur geven ze snel hun attractie vrij. Vooral opvallende pop up boilies in visuele kleuren geven een goede resultaat in het voorjaar. Je kunt de attractie verhogen door gebruik te maken van een soak of dip vloeistof.
Het verversen van je haakaas voor het karpervissen kun je het beste doen elke 8 a 12 uur. Echter wanneer er veel witvis, of kreeft zwemt is het raadzaam om vaker je haakaas te checken. Daarnaast kan het zo zijn dat de karpers op jouw water heel voorzichtig zijn. In deze omstandigheden is het goed om je haakaas langer te laten liggen en kun een hengel ook om de 24 uur verversen.
De houdbaarheid van boilies ligt aan het vochtgehalte en conservering van het aas. Diepvries boilies blijven ongeveer 3 dagen goed terwijl ready made boilies tot wel 1 jaar goed blijven. Het beste is om bij twijfel de boilies te ruiken en te controleren op schimmel. Verandert de geur naar muffig dan zijn de boilies niet meer goed. Ook wanneer er groene schimmel ontstaat of donkere vlekken is het karperaas niet meer geschikt om te voeren.
Je kunt alle boilies in de vriezer bewaren. Echter bedenk wel dat er vocht neerslaat op het aas zodra je het ontdooit. Hierdoor geef je schimmels een kans om te groeien. Dit betekent dat je de boilies het beste in een ventilerende zak laat ontdooien. Daarnaast kun je het aas tijdens het ontdooien voorzien van een activator dip. Deze zal snel intrekken en de houdbaarheid van de boilies vergroten!
Het harder maken van je boilies waardoor witvis en kreeft minder snel het aas van de hair snoepen kun je doen op verschillende manieren: Hang ze in een ventilerende net bij de cv ketel voor een aantal week. Bedek ze met zout of met suiker voor een aantal week. Gebruik 5% extra eialbumine en 10% 30 mesh caseine in je aas.
Wanneer je een zinkende boilie gebruikt is een afstand van 1 a 1,5cm tussen onderkant haakbocht en bovenkant boilie een goed uitgangspunt. Maak je de afstand korter dan krijg je makkelijker losschieters. Gebruik je een wafter of snowman presentaties dan kun je de hair korter maken. Voor pop ups kun je de hair achterwege laten en mag het aas zelf aan de haak worden bevestigd.
De beste boilies voor het vissen op een kanaal kenmerken zich doordat ze gelijk als zijnde voedsel worden herkent. Deze instant boilies lenen zich prima voor korte voersessies op het kanaal. Vooral boilies met hartige en visachtige ingrediënten doen het heel goed! Vandaar dat je het beste vismeel of krill boilies gebruikt voor het vissen op het kanaal.