Categorie archieven: Zinkende boilies

Karper rigs maken met zinkende boilies

Karper rigs maken met zinkende boilies hoe doe dat? Lees hier alles over de verschillende presentaties met zinkend haakaas! De eerste hair rig werd gevist met een menselijk haar met daarop een zinkende boilie. Bij het gebruik van normale boilies speelt het gewicht van het haakaas een belangrijke rol bij de inhaking. Echter het doet ook wat met de stand van de haak na opzuigen. Dit betekent dat je andere karper rigs nodig bent, dan wanneer je met pop ups of wafter boilies vist. Het mag duidelijk zijn dat bij het knopen van een goed werkende hair rig aankomt op de kleine details. Alle karper rigs die we hier onder de loep nemen hebben zich in de praktijk bewezen en zijn door ons gefine tuned over tientallen jaren. Daardoor kan jij vissen met betrouwbare en vooral goed werkende karper rigs!

Top Tip: Maak de Combi rig eens met een bow haak! Zeker op dresuur wateren waarbij de karpers telkens de dans ontlopen is dit een bijzonder goed werkende rig!

Dus over de vangkracht hoef je niet in te zitten! Net als de werking en betrouwbaarheid. Naast een stap voor stap uitleg van hoe je deze karper rigs het beste kunt knopen vinden we het waarom net zo belangrijk. Immers wanneer je de gedachtegang kent achter de rig en de werking van montage dan kun je deze eventueel aanpassen naar de heersende visomstandigheden. Bij Carp Whisperer leer je niet klakkeloos een karperonderlijn kopiëren maar je leert daadwerkelijk hoe je het maximale uit je rigs kunt halen! Onze slogan is niet voor niets: We want you to catch! We behandelen in deze categorie de volgende karper onderlijnen: Hair rig, Combi rig, Running rig en de Circle rig maken. Mocht die van jou er niet bij zitten, geef hem dan aan ons door! En wie weet nemen wij jou rig op in onze categorie: Karper rigs maken met zinkende boilies!