Toont alle 5 resultaten

Karperlijn

Wanneer je de beste karperlijn wilt kopen speciaal ontwikkeld voor deze specifieke tak van sport, dan ben je bij Carp Whisperer aan het juiste adres. Vislijnen kunnen gemaakt zijn van fluoro carbon, maar ook van gevlochten draad of nylon. Wij hebben diverse types in het assortiment, speciaal ontwikkeld voor verschillende omstandigheden. Zo maken we onderscheid in hoofdlijnen voor vissen op korte en lange afstand! Waarbij de gevlochten karperlijn perfect is voor grotere afstanden. Maar hebben we ook allround visdraad beschikbaar. Welke gebruiksvriendelijk zijn en uitermate geschikt om mee te werpen!

We leggen je hieronder de belangrijkste eigenschappen, overeenkomsten en verschillen uit! Daardoor kun jij eenvoudig de beste vislijn kunt kiezen voor het vangen van karpers. Neem gerust contact op als je vragen hebt, of bestel nu online de juiste vislijn.

+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken
17,9944,99
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken
27,9929,99
Aanbieding!
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken
Oorspronkelijke prijs was: €19,99.Huidige prijs is: €14,99.

Karperlijn in diverse soorten en maten

Wanneer je high performance karperlijnen wilt kopen, speciaal ontwikkeld voor deze specifieke tak van sport, dan ben je bij Carp Whisperer aan het juiste adres. Voor de korte afstandsvisserij hebben we een duurzame fluorocarbon hoofdlijn die, nagenoeg onzichtbaar en UV-bestendig is.Voor de allround karpervisserij waarbij er veel geworpen moet worden is de schuurbestendige Invisible mono aan te raden. En wanneer je op grote afstand vist, dan is onze zinkende gevlochten karperlijn met onze unieke camouflage kleuren de beste keus! Deze karperlijn is niet gemaakt van dyneema met een coating, maar van echt zinkende vezels. Hierdoor zal onze gevlochten vislijn ook na verloop van tijd goed blijven zinken.

Welke hoofdlijn voor karpers moet ik hebben?

Een karperlijn of visdraad koopt je niet zomaar! Wanneer je op karper vist moet een hoofdlijn een combinatie van verschillende eigenschappen bezitten:
  • Een goede afzinksnelheid;
  • Een hoge mate schuurbestendigheid;
  • Nagenoeg onzichtbaar door weinig rek in het draad;
  • Werpeigenschappen;
  • Betrouwbaarheid;
  • Snelheid.
Bovenstaande zijn allemaal eigenschappen waar Carp Whisperer bij het ontwikkelen van een karper lijn rekening mee houdt. We beschrijven de belangrijkste soorten lijnen nu verder voor je. Vergeet daarbij niet, dat ook de beste karper lijn slecht een deel van je succes bepalen. Ook andere karperspullen, zoals karperhaken en loodsystemen, helpen mee. En minstens zo belangrijk is het meenemen van hoogwaardig karperaas.

Invisible mono karperlijn

De invisible mono karperlijn is een zinkende, premium copolymeer hoofdlijn welke wordt gemaakt van een high performance nylon. Deze allround lijn is zeer schuurbestendig en werpt echt als een speer! Daarnaast is het draad voorgerekt en mooi soepel waardoor je veel minder last hebt van hinderlijke kinken.Door de unieke, doorzichtige camouflagekleuren zal dit visdraad ook in helder water nagenoeg onzichtbaar zijn. Verkrijgbaar op 1000 meter spoelen met om de 250 meter een afstandsmarkering. Hierdoor weet je precies hoeveel er nog op de spoel zit.“Wanneer je nieuwe karperlijnen gaat opspoelen raden we aan om de klos op zijn zij te leggen in een bak met water met een drupje afwasmiddel. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat het draad de eerste keer in contact met water beter door de oppervlaktespanning van het water zal zakken. Tijdens het opspoelen laat je de klos draaien in de bak met water. Check na een 20-tal meter of de lijn niet kinkt. Dit doe je door de lijn even slap te laten vallen. Mocht de lijn gaan kinken dan zul je de klos even moeten omdraaien.”

Welke karperlijn dikte is geschikt?

Des te dikker een karperlijn is des te schuurbestendiger. Echter de gebruiksvriendelijkheid wordt minder naar mate de vislijn dikker wordt. Daarom is het raadzaam om een lijn te nemen die net even wat extra heeft. Vandaar dat ik persoonlijk nooit dunner vis dan 0,37mm. Met deze dikte kun je zeker nog 100 meter gooien en voorkom je dat de lijn te makkelijk breekt bij een beschadiging. Wel is het raadzaam om elke lijn voordat je gaat vissen even te controleren op beschadigingen. En mocht het nu zo zijn dat je heel ver moeit gooien en dus een dunnere lijn moet gebruiken. Dan is het raadzaam om een leader te gebruiken. De Dura link is wat dat aangaat bijzonder geschikt om te gebruiken als shockleader. Dit omdat deze lijn heel schuurbestendig is en ook nog erg dun in diameter.

Fluoro carbon karperlijn

Onze Fluorocarbon hoofdlijn is een snelzinkende, schuurbestendige vislijn voor de karper die gemaakt is van 100% fluorocarbon. Volgens een uniek procedé maken we de fluorocarbon hoofdlijn soepel en wordt de knoopvastheid aanzienlijk verbeterd. Hierdoor heb je minder last van kinken en kunnen je aanzienlijk verder werpen.Daarnaast is de camouflage werkelijk geweldig, dit draad verdwijnt letterlijk in water! Naast bovenstaande eigenschappen heeft Uv-straling geen invloed op de levensduur van deze geweldige vislijn.

Gevlochten karperlijn

De gevlochten karperlijn van CW valt op door zijn speciale camouflage patroon en zijn zeer dunne, strak geweven diameter. Dit unieke visdraad is maar liefst uit 9 verschillende draden geweven, waardoor het eind resultaat mooi rond en super glad is. Hierdoor is het drillen of werpen een waar genot, want de lijn glijdt werkelijk wrijvingsloos door de ogen van de hengel.Naast bovenstaande eigenschappen zinkt deze gevlochten karperlijn echt als een baksteen.

Hoe bevestig je een loodsysteem aan je hoofdlijn?

Om de vislijn aan de leader te bevestigen gebruik ik een lus in lus verbinding. Met deze verbinding krijg je een zeer sterke knoop waarbij je wel nog steeds van leader kunt wisselen!

Online de beste karper lijn kopen

Carp Whisperer heeft een groot assortiment met topkwaliteit karperspullen en karperaas. Onze beproefde producten zijn geliefd bij vissers in binnen- en buitenland. Wil jij het ook proberen? Of vind je het moeilijk om het juiste karperdraad te kiezen? Ontdek dan in onze heldere video: 'Kies de juiste vislijn voor karpervissen!' hoe je de perfecte vislijn selecteert voor een succesvolle karperviservaring en schaf je ideale karperlijn eenvoudig online aan bij Carp Whisperer!

Veelgestelde vragen over Karperlijnen

De beste karper lijn voor het vissen op vijvers, meren of kanalen is een nylon vislijn. Deze heb je in verschillende soorten. Een premium copolymeer nylon is een speciaal voor het karpervissen aangepaste vislijn. Deze speciale karper lijn kenmerkt zich door zijn hoge mate van schuurbestendigheid en sterkte. Daarnaast is deze vislijn vrijwel onzichtbaar onder water.
De dikte van het vis draad voor het karpervissen hangt af van de omstandigheden waarin je vist. Voor de meest gangbare wateren is een 0,37mm dikke vislijn ideaal. Wanneer je ver moet werpen dan kun je kiezen voor een 0,33mm karper lijn. En wanneer er veel obstakels liggen zoals stenen of mosselen dan is een 0,43mm dikke vis draad de beste keus!
Een gevlochten lijn is het beste om te gebruiken wanneer je op grote afstanden vist, zo tussen de 100 en 200 meter afstand. Dit omdat een gevlochten lijn nagenoeg geen rek bevat en zo een veel betere beetregistratie geeft. Een nylon vislijn kun je het beste inzetten wanner je veel moet werpen en afstanden vist tot ongeveer 120 meter. Daarnaast is een nylon karperlijn schuurbestendiger dan een gevlochten vislijn.
Een reel kun je zowel gebruiken om met nylon als ook om met een gevlochten vislijn te vissen. Echter een gevlochten vislijn is in veel gevallen het fijnste om te gebruiken. Dat komt omdat deze heel soepel is en daarom op een reel gebruiksvriendelijker is dan mono. Echter wanneer je een hoge mate van schuurbestendigheid nodig hebt dan is een mono vislijn beter om te gebruiken!