Toont alle 8 resultaten

Leaders karper

Leaders voor het karpervissen worden gebruikt als bescherming tegen stenen en mosselen. Naast deze zogenaamde snag leaders, of voorslag lijnen vallen ook tubing en gevlochten leader voor karper zoals lead core hieronder. Carp Whisperer verkoopt trouwens geen lead core. Wij hebben een verbeterde versie ontwikkeld die milieuvriendelijk is en zeker net zo zwaar. Deze Lead free leader is een gevlochten, snel zinkende karperlijn met holle kern. Welke je eenvoudig kunt splicen en gebruiken voor het maken van een karper loodsysteem.

Tijdens het ontwikkelen van onze leaders hebben we gekeken naar de afzinksnelheid, schuurbestendigheid en trekkracht van het materiaal. Daarnaast moeten leaders voor een karper perfect de contouren van de bodem volgen. Uiteraard is het belangrijk dat een voorslag nagenoeg onzichtbaar is zonder dat het materiaal na een paar keer vissen zijn kleur verliest.

Wel daar hebben we werk van gemaakt. Onze high performance leaders maken daadwerkelijk het verschil! En dat is precies wat we wilden bereiken met onze lead free leader en voorslag materiaal! Wanneer je op zoek bent naar de beste leaders voor het vissen op karper dan heb je die nu gevonden!


Leaders karper kopen?

Voor het vissen op karper gebruik je verschillende soorten leaders. Je kunt dan denken aan lead free leader materiaal, snag leaders, sinking rig tube of aan een tungsten leader. Het doel van een leader is dat de karper tijdens de dril wordt beschermd tegen de hoofdlijn en natuurlijk dat je de rig niet in de war werpt. Daarnaast wil je als karpervisser dat de leader goed afzinkt en onopvallend is zodat er geen herkenningspunten zijn voor de vis. En wanneer de gebruikte leaders ook nog eens perfect de contouren van de bodem volgen zonder dat het loodsysteem na een paar keer zijn kleur verliest dan heb je de perfecte leader. Bovenstaande eigenschappen zijn voor ons als karpervissers belangrijk en wij hebben kosten nog moeite bespaard om ze allemaal in onze laatste meter te verwerken!

Lead free leader materiaal

Onze lead free leader materiaal is kleurvast, bijzonder soepel, uitzonderlijk zwaar, zeer eenvoudig om te splicen en daarnaast beestachtig sterk. Deze gevlochten lijn is gemaakt van maar liefst 18 verschillende draden en kenmerkt zich door zijn holle kern. Hierdoor kun je het lead free leader materiaal perfect splicen. Om de maximale sterkte uit een verbinding te halen raden we aan om het deel wat je spliced over een afstand van 5 cm of meer te doen. Zoals de naam al zegt is dit materiaal in tegenstelling tot lead core niet voorzien van een loden kern. Hierdoor is het lead free leader materiaal veel beter in staat de contouren van de bodem te volgen. Tel daarbij op de extreem goede afzinksnelheid die 1,5 x hoger is dan fluoro carbon en je hebt de perfecte allround leaders voor het vissen op karper. Te verkrijgen in 3 verschillende camou kleuren: gravel, weed en silt Om het lead free leader materiaal aan je karperlijn te bevestigen gebruik ik een lus in lus verbinding. Dit is de sterkste verbinding en voorkomt dat de lijn gaat slippen op de knoop. Daarbij kun je middels deze manier van bevestigen snel van loodsysteem wisselen!

Tungsten Tubing, leaders voor karpers

Het tungsten tubing die wij hebben ontwikkeld is de zwaarste op de markt. Gemaakt met een hoog aandeel echt tungsten en daarnaast zeer soepel en sterk. Dit is het leadermateriaal wanneer de laatste meter echt stijf op de bodem moet liggen. Met een afzinksnelheid die 2 x zo hoog is als fluoro carbon weet je zeker dat de laatste meter wegzinkt in het sediment! Hierdoor is je loodsysteem onzichtbaar voor de karper wat zeker een groot voordeel is op wateren met veel hengeldruk. Voor het doorvoeren van je hoofdlijn hebben we in plaats van een 0,6mm boring voor een ruime 0.8mm boring gekozen. Hierdoor kun je zonder probleem een dikkere hoofdlijn of zelfs snagleader gebruiken. Wel is het handig om bij het doorvoeren een puntje te knippen aan de lijn.

Sinking rig tube, super slijtvaste karper leaders!

Sinking rig tube is een leadermateriaal met een uitzonderlijk hoge schuurbestendigheid en daardoor perfect inzetbaar op wateren met veel stenen en of mosselen. Voor het verwerken raden we aan om de leader even warm te wrijven tussen je vingers of middels stoom te strekken. Op deze manier haal je de krullen uit het leadermateriaal waardoor het mooi gestrekt op de bodem ligt. Aangezien het een zekere mate van stijfheid heeft gaat het niet tussen de stenen en mosselen liggen, maar eerder erop waardoor het verspelen tot het minimum beperkt wordt. Dit materiaal kun je ook zeer goed gebruiken voor het bevestigen van de hair op de steel van de haak.

Snag leader materiaal

Het CW snag leader materiaal is eigenlijk een voorslagmateriaal. Het is speciaal ontworpen om te gebruiken voor uitzonderlijk zware omstandigheden. Dit leadermateriaal wordt gebruikt i.c.m. met de sinking rig tube op wateren met mosselen en stenen waarbij de hoofdlijn snel kan doorschuren. Naast de zeer hoge schuurbestendigheid is de lijn voorzien van onze unieke, doorzichtige camouflage patroon. Hierdoor is de snag leader ook goed inzetbaar op heldere wateren waarbij camouflage een grote rol speelt. Vis je op wateren met veel dood hout of bomen in het water dan is deze leader zeker een aanrader. temeer omdat een gevlochten snag leader als het ware in het hout zal snijden waarbij deze high performance leader eerder over het hout zal glijden. Hierdoor blijft de lijn niet hangen en is de kans dat je de vis alsnog vangt heel erg groot!

Welke knoop kun je het beste gebruiken om je karper leaders te bevestigen aan je vislijn?

Ik raad je aan om een albright knoop te gebruiken om de voorslag aan je hoofdlijn te bevestigen. Dit is een fijne knoop die met zo min mogelijk wrijving door de ogen van de hengel heen glijdt.

Veelgestelde vragen over karper leaders

Een karper leader kun je onderverdelen in voorslagmateriaal (snag leaders) en het leadermateriaal wat je voor een loodsysteem gebruikt. Voorslagmateriaal is bedoeld om te gebruiken tussen de normale hoofdlijn en het loodsysteem. Dit om zoveel mogelijk weerstand te bieden aan stenen, of mosselen. De leader van het loodsysteem geeft bescherming aan de karper tijdens de dril. Daarbij is het heel zwaar zodat de laatste meter stijf tegen de bodem ligt
Een voorslag leader gebruik je om het doorschuren van de lijn op stenen, of mosselen te voorkomen. Een leader voor het loodsysteem gebruik je om de laatste meter strak tegen de bodem te houden. Daarbij voorkomt de leader voor het loodsysteem dat de karper tijdens de dril beschadigd raakt. Deze leader is namelijk tenminste 3mm dik en zeer glad. Hierdoor kan deze leader zonder de vis te beschadigen tegen het lichaam van de karper aankomen.
De lengte van een voorslag leader hangt af van waar de hoofdlijn in contact zou komen met mosselen, of stenen. Neem een voorslag leader dusdanig lang dat de hoofdlijn hier niet mee in contact kan komen. Het lead free leader materiaal wat je voor het loodsysteem gebruikt kun je tussen de 0,6 a 1meter in lengte maken. Deze hoeft enkel maar de laatste meter strak tegen de bodem te drukken.