Toont alle 9 resultaten

Zig vissen

Zig vissen wat ben je nodig aan visspullen? Carp Whisperer heeft een aantal unieke karperspullen ontwikkeld speciaal voor het zig vissen op karper! Naast de kant en klare zig rigs kun je ook voer en de verschillende soorten zig foam kopen. Alle producten hebben zich over vele jaren bewezen. Daardoor mag jij weten dat er geen repulsieve stoffen zitten in onze zig aasjes! Dit betekent dat een karper het nep aas langer in de bek houdt en dat maak een groot verschil! Daarnaast is onze zig lijn buitengewoon soepel en zeer sterk! En wat te denken van onze zig haken die sterk, subtiel en zeer scherp zijn!

Carp Whisperer top tip: Gebruik onze Pulex zig voer eens met onze zig liquid en volle melk!

Zigvissen is erg leuk om te doen en kan zeker op dagen dat er niets gevangen wordt echt het verschil maken. Echter alles draait om finesse en het gebruik van de juiste rig componenten. Wil je echt succesvol zijn, dan moet het haakaas zo natuurlijk mogelijk bewegen en daarnaast voldoende drijfvermogen bezitten. Daarnaast zijn er nog vele andere zaken van belang die Ernesto Kamminga allemaal heeft weten te verwezenlijken in de uiteindelijke zig rig componenten zoals die nu te verkrijgen zijn in de webshop.


Zig vissen welke karperspullen ben je nodig?

Voor het zig vissen ben je speciale visspullen nodig. Carp Whisperer heeft een breed aanbod van de beste zig rigs en zig voer! Zowel kant en klare zig rigs als alle losse componenten om zelf je eigen zig rig te kunnen maken! Het ziggen is een subtiele manier van karpervissen met dunne lijnen en kleine vishaken. Het vissen met de zig geeft je de mogelijkheid om de karper te vangen in de verschillende waterlagen. Daardoor kun je met deze manier van karpervissen de vissen het haakaas aanbieden op half water en net onder het wateroppervlak. Heel anders dan bij het statisch karpervissen met de hair rig, is het ziggen een actieve methode. Dit betekent dat het veel dynamischer is en veel meer vraagt van de visser in kwestie. Je zult moeten zoeken naar de juiste waterdiepte. Maar ook wat is de beste kleur om te gebruiken als haakaas? Welke manier van voeren pas je toe? En zo zijn er nog genoeg vragen waar je tijdens het vissen antwoord op moet zoeken!

Verschillende manieren van zig vissen

Er zijn een aantal methoden die je kunt toepassen. Een veel gebruikte manier is rechtstreeks vanaf het lood. Hiervoor maak je de onderlijn op de lengte van de waterdiepte die je wilt bevissen. Dit systeem heeft echter een beperking. Je kunt niet veel langer onderlijnen gebruiken dan tot een 4 tal meters. Ga je langer dan deze lengte dan zal iemand je moeten helpen om de vis te scheppen. Beter is dan om met het adjustable zig rig systeem aan de slag te gaan! Met dit systeem werk je met een zig dobber die je op verschillende dieptes kunt afstellen.
Wist je dat je ook kunt zig vissen in de winter?

De beste karperspullen voor het ziggen

De beste rig componenten koop je natuurlijk bij Carp Whisperer! Even zonder gekheid, We hebben echt veel moeite moeten doen om de juiste end tackle voor het ziggen samen te stellen. Er mogen geen repulsieve stoffen aanwezig zijn in het foam. Daarbij moet de haak ondanks zijn formaat heel sterk zijn, En als laatste zal het onderlijnmateriaal niet alleen sterk moeten zijn. Maar ook een zeer natuurlijke aaspresentatie moeten bewerkstelligen! Check maar eens onze speciale zig link onderlijnmateriaal! Uiteraard hebben we ook kant en klare zig rigs in onze gamma. Deze worden met de hand geknoopt en zijn voorzien van een speciale line aligner voor een nog betere inhaking!