Loodsystemen karper

Inline loodsysteem stel hem hier zelf samen
Inline loodsysteem
Lead clip systeem stel hem hier zelf samen
Lead clip systeem
Stel nu hier je eigen safety systeem samen
Safety lead clip systeem
Stel hier je eigen helikopter chod systeem samen
Heli chod systeem
Stel hier je eigen helikopter loodsysteem samen
Helikopter systeem

Loodsysteem karper

Wanneer je zoekt op: loodsysteem karper, semi vastlood systeem of inline loodsysteem dan kom je uit bij Carp Whisperer. Zelf een leader voor het karpervissen samenstellen is vanaf nu super eenvoudig!

Wij hebben de best vangende systemen voor je op een rijtje gezet in onze configurator. Je kunt kiezen uit een inline systeem, helicopter rig systeem en verschillende wartelloodmontages met safety clip. Door op de benodigde componenten te klikken kun je precies het juiste loodsysteem samenstellen.

Doordat we elk onderdeel in de module “loodsysteem karper” hebben genummerd kun je ook niets meer vergeten en weet je zeker dat je alles hebt om de door jou gekozen loodmontage te kunnen maken! Er zijn verschillende loodsystemen om te gebruiken voor het vissen op karper. Ieder systeem wordt ingezet voor een bepaalde rig of voor de soort bodem waar je op vist.

Helicopter montage, het karper loodsysteem voor het vissen op een zachte bodem

Vis je op een hele zachte bodem dan is een helicopter montage aan te raden. Dit loodsysteem wordt vooral gebruikt voor de chod rig. Dit komt omdat een chod rig zeer kort is en wat meer speelruimte nodig heeft om goed te kunnen werken.

De helicopter rig ontleent zijn naam doordat de rig tijdens de worp als het ware om de leader heen draait. Hierdoor is het in de war gooien van je montage nagenoeg verleden tijd en is deze montage zeer geschikt om grote afstanden mee te werpen.

Inline loodsysteem voor het vissen op karper op een harde bodem

Wanneer je vist op een harde bodem is een inline loodsysteem een goede keus. Bij een zachte bodem trekt dit systeem een karper onderlijn mee in de modderlaag. Dit komt de aasaanbieding niet ten goede.

Toch heeft deze montage een groot voordeel ten opzichte van een lead clip systeem. Bij het strak zwemmen van de onderlijn zal het volle gewicht van het lood veel beter worden overgebracht naar de haakpunt. Het inline karper lood systeem heeft aanzienlijk minder speling dan andere loodmontages en zal voorzichtig azende vissen beter en dieper prikken..

Wartel loodsysteem voor het karpervissen op een normale bodem

Onze no escape lead clips kun je gebruiken op de gebruikelijke manier, maar ook als safety clip. Wanneer je deze montage inzet als normale semi vastlood systeem vis je met een visveilige montage. Onze lead clip is namelijk zo geconstrueerd dat (mocht deze vast komen te zitten tussen stenen of takken) het wartellood altijd uit de clip schiet.

Het safety clip systeem is een iets ander principe deze werkt als een katrol systeem. Wanneer een karper schudt met de kop zal de leader door de lead clip heen glijden waarbij de wartel van de onderlijn op zijn beurt weer over de leader glijdt. Met dit visveilig loodsysteem zal de karper bij hoofdlijn breuk enkel nog de onderlijn overhouden.

Om het systeem echt goed te laten werken is het belangrijk om te vissen met een slappe lijn. Bij een semi strakke lijn is er namelijk onvoldoende speling waardoor het katrol systeem minder goed zal werken.

Kant en klare leaders

Een karper onderlijn maken met lood is leuk en kan veel voldoening geven. Echter het kan zijn dat je weinig tijd hebt of gewoon wat achter de hand wilt hebben. Daarom kun je bij CW ook verschillende kant en klare loodmontages kopen. En mocht je nieuw zijn en nog niet zoveel ervaring hebben met het maken van een leader dan helpen we je graag op weg bij het maken van een karper loodsysteem!