GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Voordelen van het Heli Chod systeem

Het Heli Chod systeem is een loodsysteem speciaal ontwikkeld om te gebruiken met de Chod rig. Dus een Chod rig is een hele korte karper rig die bijzonder effectief is. Echter het is van essentieel belang dat deze karpermontage wordt gebruikt met het juiste loodsysteem. Doordat is de bewegingsvrijheid ten opzichte van het loodsysteem belangrijk! Dit betekent dat een chod rig het beste aan een helikopter systeem gevist kan worden. Al met al zorgt dit loodsysteem voor voldoende bewegingsvrijheid om de karper goed te kunnen haken.

Immers het Helikopter systeem geeft wat dat betreft de beste presentatie. Ook wanneer je vist op een zachte modderbodem. Echter enige probleem met een Helikopter rig is dat tijdens de dril de Chod rig kan opschuiven naar het lood. Daardoor zal het lood gelijk onder de bek van de karper hangen. Waardoor de vis vrij eenvoudig zich kan ontdoen van de haak. Daarom hebben we de Heli-Chod leader ontworpen. In deze leader zit een buffersysteem ingebouwd. Dit betekent dat de onderlijn nooit kan opschuiven tot op het loodgewicht.

Helikopter systeem met buffer maken: stap voor stap uitleg!

Het Heli-Chod systeem is zeer eenvoudig om zelf te maken. Immers het systeem bestaat eigenlijk uit twee delen. Aan het eerste deel zit het lood bevestigd en aan het tweede deel de karperonderlijn. De opmaakfoto hierboven geeft een duidelijk beeld weer van hoe het systeem er uit moet zien.

  1. Voor het eerste deel neem ik ongeveer 40 cm lead free leader materiaal;
  2. Maak een splicing en bevestig een multi clip aan het lead free leader materiaal. Werk deze af met een multi clip sleeve;
  3. Schuif op het andere eind een anti tangle hook link sleeve en bevestig een oval rig ring middels het splicen aan het eerste deel;
  4. Nu kan je het tweede deel maken. Ik gebruik hiervoor ongeveer 1 meter lead free leader materiaal
  5. Bevestig dit deel aan de oval rig ring van het eerste deel;
  6. Schuif een rubber bead op het tweede deel, vervolgens een Chod rig gevolgd door nog een rubber bead;
  7. Als laatste maak je een kleine lus in het uiteinde. Aan deze lus kun je de hoofdlijn bevestigen middels een lus in lus verbinding.

Zelf knopen of liever een kant en klaar Heli Chod systeem kopen? Al met al het zelf maken van een Heli Chod systeem is leuk! Toch kan het handig zijn om een aantal kant en klare loodsystemen in je vistas te hebben. Het is daarom dat we de Chod rig leaders ook als kant en klaar loodsysteem te koop hebben in onze webshop. Dus op deze pagina vind je alles voor jouw eigen Heli-Chod systeem.