Categorie archieven: Wintervissen

Wintervissen de juiste tactiek!

Karper tips over Tactiek en dan specifiek het wintervissen leer je hier! Het wintervissen op karper vraagt om een speciale aanpak. Allereerst moet je begrijpen dat een karper een koudbloedig dier is. Daardoor heeft de vis dezelfde temperatuur als het water. Dit betekent dat wanneer het water 5 graden is de karper dat ook is. Alles gaat daardoor in een soort van slow motion. Dit gegeven is heel belangrijk bij het bepalen van de juiste tactiek voor het wintervissen. Je snapt wel dat een karper in deze periode nagenoeg geen eten zal opnemen. Immers de spijsvertering staat stil en de verzadiging zal zelfs met heel weinig voer gelijk de overhand krijgen. Daarom is het gebruikte voer heel belangrijk in deze periode. Weet dat pellets en verkruimelde boilies zeker in je voordeel werken. Immers een karper moet bij het azen op dit klein spul veel doen om daadwerkelijk wat binnen te krijgen!

Carp Whisperer Top Tip: Maak een pva stick met onze pulex zigmix en wat activator liquid om het te binden. Deze stick mix heeft geen verzadiging maar wel veel attractie!

In deze categorie vind je dan ook artikelen over extreme wintervissen op karper. Maar ook tips om meer karper te vangen in de winter. Of wat te denken aan het stalken op karper in de winter? In vrijwel alle gevallen geldt een goede voorbereiding is alles. Check het artikel van Wesley maar eens! Ene mocht je eens een mooie winterkarper vangen dan zien we de foto graag tegemoet. Daarbij staan we open voor suggesties van nieuwe artikelen in deze range. Dus aarzel niet en stuur ons ideeën zodat wij daarmee aan de slag kunnen!