GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Bow rig behoort tot een van de best vangende karper rigs

Bow rig kopen? Deze karper onderlijn is in een hele korte tijd zeer populair geworden bij heel veel karpervissers. Niet verwonderlijk want deze montage is een van de best vangende karper rigs die je op dit moment kunt kopen. Daarbij is de Bow haak eenvoudig te vervangen zonder dat je een nieuwe karper onderlijn moet knopen. Naast de Bow haak kun je de deze rig ook gebruiken met de Circle haak.

Zeker op wateren waar de vissen zachte bekken hebben, of waar veel waterplanten aanwezig zijn waarin de karpers zich vast zwemmen is de Circle haak een aanrader.

Bow rig kopen en zelf knopen

De Bow rig of Multi rig kun je het beste knopen met soepel onderlijnmateriaal. Ik gebruik daarvoor het Soft Hooklink. Dit materiaal is kleurvast, zeer soepel en ligt echt als een baksteen op de bodem.

Het knopen is echt heel eenvoudig.

  1. Je maakt in het uiteinde van de Soft hooklink materiaal een lus van ongeveer 3 cm lengte;
  2. Op de Bow haak schuif je een T shape hookbead;
  3. Daarna steek je de lus door het oog van de Bow haak en rijg je een Micro ring swivel op de lus;
  4. De haak kan nu ingelust worden;

Om de inhaking  te verbeteren gebruik ik een tungsten hooklink weight op het onderlijnmateriaal waarvan de Bow rig geknoopt is. Deze bevestig ik op ongeveer 5 cm van de haak. Het lijkt misschien een klein detail maar bij het oppakken van het haakaas zal de haak door het extra gewicht van de sinker direct naar de onderlip draaien.

Wanneer dit klaar is kun je een anti tangle hooklink sleeve op het onderlijnmateriaal schuiven. De onderlijn maak ik ongeveer 20 cm lang. Nadat je de lengte hebt bepaald kun je in het uiteinde een kleine lus maken. Middels deze kleine lus is het bevestigen van een Bow rig aan het loodsysteem middels een quick change swivel en een anti tangle sleeve een fluitje van een cent.

Met onderstaand filmpje knoop je eenvoudig je eigen bow rig!

Welk haakaas?

Omdat het haakaas vrij dicht op de haak zit werkt deze onderlijnmontage het beste met een wafter of snowman presentatie. Het haakaas kun je eenvoudig bevestigen middels Bait Floss welke je door de wafter heen rijgt en middels een paar platte knopen fixeert. De beide uiteinden versmelt ik met een aansteker tot een blob. Ook bij verre worpen beidt deze manier van bevestigen genoeg houvast en hoef je niet bang te zijn dat het haakaas van de wartel vliegt!