GEBRUIKTE PRODUCTEN:

5,99 (4,95 excl. btw)

Wartels en ring rings

Carp Whisperer – Pop Up Screw

4,25 (3,51 excl. btw)

Onderlijnmateriaal

Carp Whisperer – Chod Link

6,99
5,50

Chod rig gebruiken

Chod rig kopen? De Chod rig is speciaal ontworpen om te vissen met pop up boilies. Deze zeer efficiënte karper rig kan gevist worden op elke type bodem. Zelf het vissen over wier is geen enkel probleem voor deze onderlijnmontage. Dit gegeven maakt deze rig echt uniek en overal inzetbaar. Je kunt dus inwerpen naar een springende karper met de weet dat je altijd een goede aaspresentatie hebt.

De Chod wordt gevist aan een helikopter montage. Dit loodsysteem karper is essentieel voor de goede werking van deze rig. Een helikopter montage kun je vissen als naked chod systeem rechtstreeks op de hoofdlijn, maar ook op ons lead free leader materiaal.

Bij het gebruik rechtstreeks op de hoofdlijn is een fluorocarbon karperlijn aan te raden. Deze lijn is net als het lead free leader materiaal dusdanig zwaar dat het zeer snel afzinkt. Goed gevist krijg je met de Chod rig een elastische spanningsopbouw waar ook de meest gedresseerde karper geen raadt mee weet.

Chod rig kopen en zelf knopen

Het knopen van een Chod rig is heel eenvoudig, maar moet wel gebeuren met het juiste rig componenten. Het gebruik van een super stijf onderlijnmateriaal is essentieel om een goed draaiende rig te kunnen maken.

Dit komt doordat Chod link heel stug is en eenvoudig voorzien kan worden van een curve. Deze curve zorgt ervoor dat de chod haak ongeacht de aanzuigrichting van de karper altijd naar de onderlip zal draaien.

Stap voor stap naar één van de beste pop up karper rigs

  1. Bevestig de speciale chod haak met een bled knoop aan de Chod link;
  2. Schuif een pop up screw op het resterende deel en duw het uiteinde door het oog van de chod haak;
  3. Knip het overtollige deel af en maak het even warm met een aansteker zodat er een blob ontstaat;
  4. Bevestig nu de heli/chod swivel aan het uiteinde met een 8 lus. Zorg ervoor dat de totale karper rig ongeveer 4 cm lang wordt;
  5. Wanneer de onderlijnmontage klaar is maken we een curve in het chod link materiaal. Dit doe je door de onderlijn tussen duim en wijsvinger middels wrijvingswarmte op te warmen en in model te brengen.

Hiernaast is het ook mogelijk om het systeem kant en klaar te kopen. Neem eens een kijkje bij onze chod rig kant en klaar! Wanneer de details kloppen zal je met het chod rig maken zeker een verschil maken op een grote variëteit aan viswateren.