Categorie archieven: Vijvers

Karpervissen op vijvers, de juiste tactiek!

Karper tips over Tactiek en dan specifiek het karpervissen op vijvers! Vijvers en kleine stadswateren zijn leuke karperwateren. Ze zijn klein overzichtelijk en niet geheel onbelangrijk de karper kan nooit ver weg zijn! Toch is het niet altijd eenvoudig om op deze cultuurwateren een karper te vangen. Immers de vissen worden geregeld belaagd en kennen ondertussen de klappen van de zweep wel. Daarom vind je in deze categorie een aantal leuk artikel vol met leerzame tips en tricks om toch succesvol te zijn!

Carp Whisperer top tip: Soak eens je haakaas een aantal dagen tot een aantal weken in onze activator liquid. Daardoor geef je het aas instant attractie waarmee je menig vijver karper over het koord van je niet zult trekken!

Voor het vissen op vijvers is het zaak dat je jezelf mobiel opstelt. Hierdoor kun je snel verkassen mocht het zo zijn dat de vissen zich op een ander deel van het water laten zien! Ook instant is het karpervissen op kleine wateren aan te raden! Lees maar eens het artikel: “Instant vissen op karper!” Of wat te denken van het artikel: “Karpervissen met Ilonca” Waarbij Ilonca een aantal uren gaat vissen op een kleine stadsvijver en daar al snel succes weet te boeken! Daarbij denk ik dat het karpervissen voor ons allemaal wel is begonnen door te vissen op dit soort wateren. En eerlijk is eerlijk karpervissen leer je door veel te vissen op kleine wateren. Immers je ziet vaak precies waar de karper aast of zich ophoudt en hoe de vissen reageren op ons vissers!