Toont alle 7 resultaten

Tungsten kopen?

Tungsten is aanzienlijk zwaarder dan lood en dat is voor onze laatste meter die stijf op de bodem moet liggen natuurlijk van grote meerwaarde. Vandaar dat we verschillende tungsten producten in onze gamma hebben. Allen gemaakt volgens onze eigen hoge kwaliteitseisen en voorzien van echt wolfraam.

Neem bijvoorbeeld onze hooklink weights, deze bevatten een bijzonder hoog aandeel puur wolfraam en dat verschil merk je direct! Of neem onze putty. Dit ‘kneedbaar lood’ is eenvoudig verwerkbaar en is niet giftig voor het onderwaterleven. Daarnaast kun je onze putty eenvoudig hergebruiken en blijft het goed zitten op de karper rig!

Je kunt ons kneedbaar lood ook prima gebruiken als shot on the hook, Door een klein stukje putty rond de haakbocht te kneden zal de haakpunt gelijk naar de onderlip draaien!


Tungsten kopen voor het vissen op karper?

Tungsten ook wel wolfraam genoemd is bijzonder zwaar en dat kunnen we goed gebruiken om onze laatste meter stijf tegen de bodem te drukken. CW maakt gebruik van hoogwaardig tungsten en dat merk je in de verschillende producten. Het verschil in gewicht is duidelijk voelbaar tussen onze wolfraam hooklink weights, tubing en anti tangle sleeves en de normale producten. Daarbij is Tungsten in tegenstelling tot lood niet schadelijk voor het onderwaterleven. Het wordt gebruikt als tungsten wire, maar ook voor loodkoppen en tungsten jigheads. Voor het karpervissen werken we het vooral in rubber componenten.

Tungsten putty kopen doe je bij CW

Het is flauw om te zeggen dat onze putty de beste putty is welke je kunt kopen. Echter mocht je een 1 product uit onze gamma willen proberen dan is dit zeker een aanrader. Onze Tungsten putty of kneedbaar lood heeft namelijk precies de juiste hardheid en zal niet van de lijn vliegen bij een harde worp. Daarbij heeft het een zeer hoog soortelijk gewicht waardoor je maar kleine stukjes hoeft te gebruiken. Ideaal om pop-ups uit te loden of om je onderlijn te verzwaren.

Wolfraam hooklink weights, sinkers

Deze door ons ontwikkelde onderlijnverzwaring bevatten de maximale hoeveelheid wolfraam wat technisch mogelijk is. Ze zijn maar liefst 0.3gram! Eenvoudig te monteren op verschillende soorten onderlijnmateriaal. Voor het gebruik op gecoat onderlijnmateriaal raden we aan om de sinker eerst op een splicing needle te schuiven en dan middels wat spuug op de onderlijn. De kleine versie in ideaal om bijvoorbeeld een rubber bead voor de naked chod rig vast te zetten op de hoofdlijn.

Wolfraam anti tangle sleeves

Tungsten hooklink sleeves voorkomen het in de war werpen van je onderlijn. Daarbij geven ze veel resetvermogen wat op wateren met veel witvis sterk in je voordeel werkt. Naast het hoge soortelijke gewicht zijn ze eenvoudig te verwerken en is het wissel van een rig een fluitje van een cent. Verkrijgbaar in 2 verschillende lengtes namelijk in 40mm en 20mm.

Tungsten tubing

Tungsten tubing is zo zwaar dat je laatste meter gegarandeerd in de bovenste sedimentlaag zal verdwijnen. De binnen diameter is extra groot waardoor het ook mogelijk is om met een snag leader te vissen. Daarnaast is het zeer soepel en verkrijgbaar in 2 verschillende camou kleuren.