GEBRUIKTE PRODUCTEN:

+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken
17,99
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken
4,99

Inline loodsysteem gebruiken

Bij het inline loodsysteem wordt het gewicht van het lood vrijwel 1 op 1 overgebracht naar de karperhaak. Hierdoor kan de haak zeer goed penetreren wat dit zelfhaaksysteem een zeer groot voordeel geeft ten opzichte van andere loodsystemen. Daarbij is dit systeem nagenoeg tangle free en kun je er zeer nauwkeurig mee werpen.

Het Carp Whisperer Quick change leaders zijn gemaakt voor het inline loodsysteem echter je kunt ze ook zeer eenvoudig ombouwen naar een lead clip systeem. Het enige wat je nodig hebt zijn onze no escape lead clips en tail rubbers. Het is een kwestie van lead clip en tail rubber op de quick change leader schuiven en klaar is je lead clip systeem!

Hoe een inline loodsysteem maken?

Voor het inline loodsysteem schuif ik eerst een tail rubber op de quick change leader. De wartel trek ik een stukje in de tail rubber. Vervolgens haal je de insert uit het inline karperlood. En schuif je het lood op de leader. Het lood zal zich door de tapse vorm van de tail rubber semi vast op de leader zitten. Een karper kan met dit systeem niet het loodgewicht gebruiken om middels het kopschudden de haak uit de bek te schudden.

Overigens bieden we ook andere opties voor het samenstellen van een loodsysteem. Kijk maar eens naar het no escape lead clip systeem, het safety lead clip systeem of helikopter systeem.

Bevestiging karper rig aan het inline loodsysteem

Aan het uiteinde van onze quick change leader zit een quick change swivel. Hiermee kun je zeer eenvoudig onze kant en klare onderlijnen aan het loodsysteem bevestigen. Wanneer je jouw eigen rigs maakt is het handig om deze af te werken met een anti tangle hooklink sleeve en een lusje op het uiteinde. Het bevestigen en wisselen van je onderlijn is dan in een paar seconden gebeurd!

Bevestigen van je vislijn aan het karper-loodsysteem In het uiteinde van onze kant en klare karper leaders zit een lus. Zelf maak ik middels een achtknoop een lus in het uiteinde van mijn hoofdlijn en lus ik de leader als het ware in. Met deze lus in lus verbinding kun je heel snel wisselen van loodsysteem. Echter het voorkomt ook dat een knoop gaat slippen op het gladde leadermateriaal. Zoals gezegd, je maakt een lus in de hoofdlijn en deze lus steek je door de kleine lus van de Quick change leader. Daarna steek je het andere uiteinde daar waar de quick change wartel aan zit door de lus van de hoofdlijn. Daarna trek je beide lussen naar elkaar toe en is je lus in lus verbinding klaar!

Het splicen van het lead free leader materiaal

Een lus maken in het lead free leader materiaal kun je heel eenvoudig doen door het te splicen. Dit splicen doe je met een splicing needle welke je in de holle kern van het lead free leader materiaal schuift. Zorg ervoor dat je tenminste een dekking hebt van 4 a 5 cm lengte. Eenmaal de benodigde dekking bereikt steek je de naald weer door het leader materiaal naar buiten. Daar clip je het uiteinde van het lead free leader materiaal in de splicing needle. Het terug treken van de splicing needle moet met beleid gebeuren. Wanneer het uiteinde helemaal door de holle kern is getrokken kan je de splicing naald verwijderen.

Eenzijdig aan de lus trekken

Je kunt nu de lus de beoogde grootte geven. Dit doe je door eenzijdig aan de lus te trekken waardoor je de lus eenvoudig kunt aanpassen. Ondanks dat dit heel eenvoudig gaat en je de lus ook zo weer uit elkaar kunt trekken zal dit tijdens het vissen nooit gebeuren. Wanneer de lus naar wens is trek je de splicing stevig strak met een multi tool. Nu is de verbinding klaar!

Omdat tijdens het vissen er nooit eenzijdig aan de verbinding wordt getrokken zal deze niet uit elkaar gaan. Als laatste om je gerust te stellen: zelf vis ik al vele jaren met deze karperleaders en nog nooit is er een splicing uit elkaar gegaan!

In line loodsysteem maken: stap voor stap uitleg!

Het inline systeem is zeer eenvoudig zelf te maken. Daarbij geeft de opmaakfoto hierboven ook een duidelijk beeld van hoe het systeem er uit moet zien.

  • Ik neem daarvoor ongeveer 1 meter lead free leader materiaal;
  • Aan 1 kant maak je middels het splicen een kleine lus;
  • Aan de ander kant bevestig je een quick change swivel.;
  • Schuif een tail rubber op de leader en een klein stukje over de wartel
  • Je verwijdert de insert uit het lood en dan schuif je het lood op de leader klem op de tail rubber;
  • Het inline loodsysteem is nu klaar voor gebruik!

Zelf knopen of een kant en klaar inline loodsysteem?

Alhoewel het zelf maken van een inline loodsysteem eenvoudig is, zijn een aantal kan en klare loodsystemen in je vistas ook geen overbodige luxe. Vandaar dat je onze inline loodsysteem ook als kant en klare versie (Quick change leader kant en klaar) kunt kopen.