Karper rigs samenstellen

Bow Rig stel hem hier zelf samen
Bow rig
Circle rig stel hem hier zelf samen
Circle rig
Combi rig stel hem hier zelf samen
Combi rig
Chod rig stel hem hier zelf samen
Chod rig
Spinner rig kopen? Dit zijn alle benodigde Spinner rig componenten!
Spinner rig
Ronnie rig stel hem hier zelf samen
Ronnie rig
Zelf je eigen rekker rig samenstellen
Bungee rig
Stel nu je eigen German stiff rig samen
German stiff rig
KD rig stel hem hier zelf samen
KD rig
Stiff D rig stel hem hier zelf samen
Stiff D rig
Hinged stiff rig stel hem hier zelf samen
Hinged stiff rig
Zig rig stel hem hier zelf samen
Zig rig
claw line aligner rig voor het vissen tussen de obstakels
Claw rig

Karper onderlijn maken, je eigen rig samenstellen hoe doe je dat?

Je eigen karper onderlijn maken is vanaf nu super eenvoudig! Wij hebben de best vangende onderlijn montages voor je op een rijtje gezet in onze configurator. Je kunt dan denken aan het zelf maken van een zig rig, Ronnie rig, Combi rig, of Bow rig. Daarnaast kun je nog kiezen uit verschillende stiff rigs zoals de Chod rig, hinged stiff rig, D rig of German stiff rig. En is het mogelijk om je eigen Circle rig, Claw rig, Bungee, of KD rig te maken

Hoe gaat het in zijn werk? Klik allereerst op de onderlijn die je graag wilt maken. Vervolgens kun je op de benodigde rig componenten klikken. Doordat we elk onderdeel in de module “onderlijn karper maken” hebben genummerd kun je ook niets meer vergeten en weet je zeker dat je alles hebt en geen onnodige producten bestelt!

De soort bodem bepaalt de presentatie van je karper rig. Voor een goede aasaanbieding zul je het juiste loodsysteem moeten gebruiken. Voor modderbodems zijn het wartel loodsysteem, of de helikopter rig het meest geschikt. Is de bodem daarentegen hard (zand en/of steen) dan kun je ook prima je rig bevestigen aan een inline karperloodsysteem.

Het zelf online kopen en het beginnen met een karper onderlijn maken is wat dat betreft nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Welke karper rigs zijn er?

Je kunt karper rigs onderverdelen in 3 verschillende hoofdcategorieën. Allereerst karper rigs voor zinkend haakaas, waarbij je normale boilies gebruikt. Je kunt karper rigs maken voor wafters of snowman presentaties waarbij je gebruik maakt van zwevend haakaas. En als laatste onderlijnmontages voor pop ups rigs, de zogenaamde drijvende boilies. Onder deze laatste zou je ook nog het vissen op half water kunnen scharen. Waarbij je gebruik maakt van zig rigs!

Kies de juiste kleur bij het maken van de karper rigs

Wanneer je een product van bepaalde karper rigs aanklikt kun je kiezen uit verschillende kleuren en/of formaat van het desbetreffende item. Omdat we niet werken met pakketten kun je eventueel een andere haak of onderlijnmateriaal kiezen. Op deze manier kun je een onderlijn geheel naar wens samenstellen.

Ieder water is weer anders en als visser wil je daar op inspelen. Uiteraard staat er bij iedere montage aanvullende informatie vaak ondersteund door een filmpje en/of een artikel. Hierdoor weet je precies waar je bij het knopen op moet letten.

De beste karper rig hangt sterk af van de manier waarop de karpers azen. Het is daarom goed om te kijken hoe de vissen gehaakt zijn. Vervolgens kun je daar je montage op afstemmen. Wanneer ze met vertrouwen azen dan kun je vaak met een vrij simpele combi rig heel goed vangen. Zijn ze echter voorzichtig dan zul je de rig moeten inkorten en fine tunen zodat deze sneller prikt!

Diverse soorten lijnen voor het maken en knopen van de karper onderlijn

De hair rig waar alles mee begon is nu uitgesplitst in een grote verscheidenheid aan verschillende karper onderlijnen. Door de bank genomen bepaalt het haakaas grotendeels welk systeem je het beste kunt inzetten. Je kunt denken aan pop ups rigs, bodem, of snowman montages, maar er zijn ook onderlijnen ontwikkeld speciaal om te gebruiken met wafters of voor het zig vissen.

Vergeet echter niet dat het semi vast loodsysteem zoals wij deze vissen enkel goed werkt met een vlijmscherpe haak. Het is daarom belangrijk dat je geregeld de scherpte van de haak test en indien nodig vervangt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar een haak is echt het belangrijkste onderdeel van al je visspullen.

Karper onderlijn knopen

Wanneer je zoekt naar: onderlijnen maken karper, of onderlijn knopen karper dan kom je waarschijnlijk uit bij Carp Whisperer. En dat heeft alles te maken met het feit dat deze montages zich over vele jaren hebben bewezen als uitstekende vangers. En zeg nu zelf wat is er nu mooier dan een karper vangen op een zelfgemaakte rig? Naast het zelf knopen van onderlijnen is er ook een module voor het zelf je loodsysteem samenstellen.

Het zelf knopen van je rigs is erg leuk en kan veel voldoening geven. Echter het kan zijn dat je weinig tijd hebt of gewoon wat achter de hand wilt hebben. Daarom kun je bij CW ook verschillende kant en klare karper rigs kopen. En mocht je nieuw zijn en nog niet zoveel ervaring hebben met een karper onderlijn maken dan helpen we je graag op weg!