Categorie archieven: Loodsystemen

Karper tips over loodsystemen

Karper tips over rigs en dan specifiek de verschillende soorten loodsystemen voor het karpervissen vind je hier! Het type bodem waar we vissen bepaalt voor het grootste deel welk loodsysteem het beste werkt. Er zijn verscheidende soorten loodsystemen voor het karpervissen. Voor harde bodems zijn inline loodsystemen zeer goed inzetbaar. Dit systeem geeft een directe inhaking. Wat betekent dat bij de inhaking het volle gewicht van het lood direct op de haak komt te staan. Al met al komt dit de inhaking ten goede! Des te directer de prik des te dieper de haak zal penetreren. Dit betekent dat de haak tevens veel moeilijker middels het spugen uit de bek gewerkt kan worden!

Het loodsysteem bepaalt in grote mate mee hoe je karper rig op de bodem ligt. Daarbij kun je met bepaalde systemen aanzienlijk verder werpen! Dus doe je voordeel met deze artikelen!

Dit in tegenstelling tot het wartel loodsysteem, of het helikopter systeem. Bij deze laatste twee systemen is er altijd een zekere mate van speling. Daardoor zal het directe gewicht van het lood niet gelijk op de haak worden overgebracht. En voorkom je dat je karper rig te diep in de modder verdwijnt. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat je een goede aaspresentatie bewerkstelligd. Zowel het lead clip als ook het helikopter systeem zijn beide geschikt voor zachtere type bodems. Vooral het helikopter systeem kun je prima inzetten voor zeer zachte modderbodems. Bij het helikopter systeem zit het lood namelijk aan het uiteinde van de hoofdlijn. Daardoor voorkom je dat het haakaas diep in de modder wordt getrokken! Check ook eens het artikel: visveilige loodsysteem.