Toont alle 10 resultaten

Karperhaken

Vlijmscherpe karperhaken zijn onmisbaar om een zelfhaaksysteem goed te laten werken. Echter, naast de scherpte voor de eerste prik moet een vishaak ook voldoende sterk zijn. Het zal je maar gebeuren dat je een grote karper verliest tijdens de dril. Wij zien een karperhaak als één van de belangrijkste schakels tussen de visser en de vis. Daarom doen wij als firma geen concessie en is bij ons elke karperhaak die je koopt merkbaar sterker en scherper!

Karperhaken kopen? Onze haken worden van het beste staal tot op de 100ste millimeter nauwkeurig gemaakt. Vervolgens worden de haken in een computer gestuurde oven getemperd. Daardoor zijn onze haken niet alleen heel sterk maar tevens zeer betrouwbaar!

Karperhaken zijn er in vele soorten en maten. Om een goede keus te kunnen maken tussen de verschillende vishaken zijn er een aantal factoren belangrijk. Veelal hangt af van de omstandigheden zoals bodemtype, druk die er tijdens de dril op de haak komt te staan etc. Ook het aas bepaalt mede mee welke vishaak het beste geschikt is voor de gebruikte karper rigs. Mocht je het lastig vinden om een goede keus te maken, dan staan wij van Carp Whisperer je graag ter woord om de juiste karperhaak te kopen voor jouw visserij!


Karperhaken: van groot belang voor jouw succes

Carp Whisperer Karperhaken kopen betekent: uitstekende houvast, vlijmscherpe haakpunten en een uitzonderlijke sterkte. Dit maakt ze tot de beste vishaken die je als karpervisser kunt kopen. Carp Whisperer weet als geen ander dat een karper haak de belangrijkste schakel is van het hele zelfhaaksysteem. Wij karpervissers slaan de karper immers niet aan de haak, maar een karper moet zichzelf haken en dat werkt het beste met een vlijmscherpe haakpunt. Wij hebben daarvoor een unieke 3 fasen slijptechniek ontwikkeld waardoor je werkelijk ongekend scherpe haken krijgt. Zo haal je het maximale uit het zelfhaaksysteem!

Sterkte en houvast van de vishaken

Naast de scherpte, is de sterkte en houvast ook van groot belang. Eenmaal gehaakt moet de karper ook veilig in het net komen en dat vraagt om een goede en vooral betrouwbare staalsoort. Om dit te bewerkstelligen maken we gebruik van een naar onze specificaties ontwikkelde V23 staal. Hier worden al onze haken van gemaakt. Dit staal is heel taai en veerkrachtig en zal daarom bij overbelasting niet breken, maar willen terugveren naar zijn originele vorm. Test het zelf maar eens met een tang en je zult zien dat onze karperhaken echt uitzonderlijk sterk zijn. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om een combinatie van factoren, dus ook je karperlijn en andere onderdelen moeten in orde zijn. Bekijk hier al onze karperspullen, zodat je een compleet overzicht hebt van de mogelijkheden.

Kwaliteit en verschillende haakvormen, karperhaken kopen

Er zijn verschillende soorten karperhaken, die we hier verder toelichten.

Chod, Bow, Longshank, Curve en Claw

De Chod haak wordt veelal ingezet voor de hinged stiff rig of de chod rig. Waarbij de haken met een rechte punt, zoals de Bow en longshank haak, vooral worden gebruikt voor korte snel prikkende rigs. De Curve haak is een echte allrounder en perfect inzetbaar voor nagenoeg iedere situatie. Door zijn gebogen steel draait deze karperhaak snel naar de onderlip. De Claw, of te wel onze klauw haak, heeft een grote gape en geeft zeer veel houvast tijdens de dril. Daarom is deze vis haak ideaal om te gebruiken in obstakelrijke situaties. Wel raden we aan om de steel een beetje te verlengen middels een Kicker of stukje shrink tube.

Circle en black claw haken

De Circle haak is een combinatie van de Curve en de Claw waarbij deze carp hook de goede inhaking van de Curv combineert met de houvast van de Claw. Het model van de Circle komt uit de zeevisserij waarbij gericht op de grootste en zeer sterkste oceaan wordt gevist. Als laatste de Black Claw, deze is speciaal ontwikkeld voor het vissen met de zig rig en geeft heel veel houvast. Dit terwijl de vis het karperaas maar heel nipt in de bek neemt.

Geavanceerde productiemethode

Om de kwaliteit van onze karperhaken die je koopt te waarborgen worden deze gemaakt middels computergestuurde machines. Of je nu op zoek bent naar een ChodClaw, wide gape, LongshankBowCurve of Circle haak: al onze vishaken worden met de grootst mogelijke precisie gemaakt en getest! Naast de normale uitvoering die voorzien is van een ultra glad oppervlak, zijn een aantal modellen ook te verkrijgen als black edition, waarbij de haak, zoals de naam al zegt, zwart is. Online karperhaken kopen is heel eenvoudig. Maar een echt goede vishaak kopen daarvoor moet je ook een beetje achtergrond informatie hebben!

Black edition karperhaken kopen? Deze hebben een extra sterke haakpunt!

De black editions zijn speciaal ontwikkeld voor ruige omstandigheden. En kenmerken zich door hun extra uitgeharde haakpunten en de donkere, olieachtige zwarte kleur. Deze ultramoderne nabehandeling maakt de haken zoutwaterbestendig en daardoor perfect inzetbaar voor het vissen op brakwater en wateren met zure bodems. Het geeft je tevens de mogelijkheid om de rig een aantal dagen te laten liggen zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze haken corroderen. De karperhaken kopen doe je speciaal voor wateren waar normale haken al snel worden aangetast. Of wanneer je een vishaak zoekt met een extra uitgeharde haakpunt. De Black edition vis haken worden trouwens van hetzelfde staal gemaakt als de normale karperhaken. Wat verder opvalt aan onze haken is de speciale weerhaak. Veel haken hebben een behoorlijke weerhaak en beschadigen de karperbek onnodig bij het onthaken. Wij zijn van mening dat een weerhaak de haak op zijn plek moet houden maar geen schade mag berokkenen aan de karperbek.

Welke haakmaat voor de karper moet je nu gebruiken?

Om je toch een idee te geven van welke haakmaat je nu het beste kunt inzetten in relatie tot de grootte van het haakaas, is het handig om gebruik te maken van een haakmaten tabel voor karperhaken. We willen hierin wel een onderscheid maken met betrekking tot het drijfvermogen van het haakaas waarmee de montage wordt gevist. In de linker kolom vind je het haakaas en boven zie je de haakmaten. Middels een X wordt aangegeven welke maat gebruikt kan worden voor het karpervissen met boilies. Vet gedrukt betekent het meest geschikt.
Haakmaat 8 maat 6 Haakmaat 4
Wafter 15mm x x
Wafter 20mm x x
Snowman 2x 15mm x
Snowman 1x 20mm plus 1x 15mm x
Snowman 2x 20mm x
Pop-up 12mm x
Pop-up 16mm x x
Zinkend 15mm x
Zinkend 20mm x x
Ik hoop zo wat duidelijkheid heb verschaft. Mocht je niet helemaal zeker zijn van een bepaalde maat voor de rig die je wilt gebruiken, dan kun je ons altijd even contacteren. Immers er zijn verschillende karper haakmodellen die ieders hun eigen specifieke inhakingseigenschappen hebben. Ook op het gebied van andere karperspullen kunnen we je natuurlijk adviseren net als bij het karperhaken kopen.

Houvast van de karperhaak tijdens de dril

Bij het ontwikkelen van onze karperhaken hebben we vooral gekeken naar de beste inhaking en de houvast van het model tijdens de dril. Immers bij het zelfhaaksysteem zal de kracht voor de inhaking vanaf het lood en dus van onderen komen. Zodra de dril begint zal deze kracht een andere hoek gaan innemen. De kracht die nu op de vishaak komt zal nu van boven komen. Hierdoor wordt de haak als het ware een hefboom. Het mag duidelijk zijn dat een naar binnenstaande haakoog dit hefboom effect alleen nog maar meer versterkt. Vandaar dat al onze haken een recht oog hebben. Door een line aligner, of onze Kickers te gebruiken krijg je hetzelfde effect als een haak met een naar binnenstaand oog, echter niet de negatieve uitwerking tijdens de dril. Immers een line aligner beweegt mee tijdens de dril en voorkomt dat de vishaak als het ware wordt losgewrikt.

Trots op onze karperhaken, probeer jij ze ook?

Je proeft aan mijn schrijven dat ik heel trots ben op onze haken. En dat is niet zonder reden. Mijn doel was om de beste karper haken te maken die er zijn! En dat is gelukt, want je zult geen gelijkwaardige haak vinden die net zo uitblinkt in scherpte, sterkte en houvast tijdens de dril! En dat zie je terug in je vangsten, want een visser is enkel zo scherp als zijn haken. Wil je het ook uitproberen? Maak dan snel je keuze en bestel hier eenvoudig je karperhaken, wij zorgen voor een snelle levering!

Veelgestelde vragen over karperhaken

De beste karperhaken zijn haken die betrouwbaar zijn tijdens de dril en dusdanig scherp dat ook de meest voorzichtige karper zich prikt. Dit is de basisgedachte geweest tijdens de ontwikkeling van de Carp Whisperer karperhaken. Daarnaast is visveiligheid en het niet beschadigen van de karperbek tijdens het onthaken een belangrijk aspect. Uiteraard mag een karperhaak niet breken maar eerder uitbuigen, waarbij er voldoende veerkracht in het materiaal moet zitten om alle krachten op te vangen.
Voor het penvissen op karper in normale omstandigheden is een Bow haak een goede keus. Vis je daarentegen in obstakelrijk water, dan is een Claw haak beter op zijn plaats. Beide haakmodellen komen het beste tot hun recht wanneer het haakaas aan een hair wordt bevestigd. Vis je bijvoorbeeld met een worm op de haak dan kan een longshank ook een hele goede optie zijn!
Voor het oppervlakte vissen op karper is het goed om zo subtiel mogelijk te vissen. Kleine karperhaken in maat 8 en 6 zijn aan te raden. Vis je in open water dan is de bow karperhaak in maat 8 een goede keus. Vis je tussen de waterplanten dan is de Claw haak in maat 6 een betere keus.
De juiste maat karperhaak hangt veelal af van de rig die je wilt inzetten. Vis je met pop-ups dan is een haakmaat 4 een goede keus. Vis je met wafters dan is een maat 4 of 6 haak een prima uitgangspunt. Voor bodemaas kun je ook kleinere maten gebruiken. Dit betekent dat een karperhaak maat 8 hiervoor prima te gebruiken is.
Het gewicht of trekkracht die een haak kan dragen alvorens deze uitbuigt verschilt. Allereerst bepaalt inhaking en dus hoe goed de haak gevuld is met vlees de draagkracht van de haak. Uiteraard is ook het staal waarvan de haak is gemaakt en de tempering van zeer grote invloed. CW haken worden gemaakt van zeer hoogwaardig staal waardoor ze taai en een buitengewoon hoog gewicht kunnen dragen. Dit maakt CW haken tot de meest betrouwbare karperhaken op de markt.
Het belangrijkste bij het bepalen van de juiste haakmaat voor de boilie die je wilt gebruiken is de lengte van de hair. Het meest eenvoudige is om de diameter van het haakaas tussen de haak en het aas aan te houden. Dit betekent dat je een maat 6 karperhaak kunt inzetten met een 20mm boilie. Tussen de haak en het aas zit dan 20mm ruimte. Voor een maat 8 karperhaak en een 15mm boilie laat je 15mm ruimte. En voor een haakmaat 4 en een 24mm boilie laat je 24mm ruimte tussen de haak en het aas.