GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Soft Hooklink

14,99
6,256,75

Karper onderlijn materiaal

Carp Whisperer – Fluoro link

11,5012,50

Boilie naalden en tools

Carp Whisperer – Vis schaar

8,99

Boilie naalden en tools

Carp Whisperer – Krimp tang

13,99

Boilie naalden en tools

Carp Whisperer – Crimp sleeves

4,95

German stiff rig voor verre worpen

De German stiff rig is speciaal ontwikkeld om zeer verre worpen te maken zonder dat je bang hoeft te zijn dat de onderlijn in de war raakt. Het beste resultaat krijg je wanneer de karper rig wordt gemaakt van Fluoro link. Dit Fluoro carbon materiaal is heel stijf en onzichtbaar onderwater. Alleen de hair wordt in veel gevallen gemaakt van soepel onderlijnmateriaal (20lb sof hooklink).

Hierdoor zal de boilie aan de hair zich heel natuurlijk gedragen. Een ander voordeel van een stiff rig is dat de haak in het verlengde blijft staan van het Fluoro link. Dit maakt het uitspugen waarbij de haak over de kop bek verlaat en dus niet kan prikken een stuk lastiger. Al met al is dit een rig die ook op dressuurwateren zeer goed vangt!

Welk loodsysteem gebruiken voor de German stiff rig?

Je kunt de German rig gebruiken met verschillende soorten karperlood systemen. Voor hele verre worpen is het helikoptersysteem een echte aanrader! Daarnaast kun je deze stijve rig ook prima inzetten met het lead clip systeem. Enkel een inline loodsysteem is minder geschikt om te gebruiken voor deze karperonderlijn. Onze kant en klare loodsystemen zijn gemaakt van het lead free leader materiaal.

Dit materiaal zinkt zeer goed af en volgt daarbij perfect de contouren van de bodem. Hierdoor ligt de laatste meter onzichtbaar verborgen in de bovenste sedimentlaag! Het bevestigen van een karper rig aan het loodsysteem gaat middels een Quick change swivel. Het verwisselen of monteren van je onderlijnmontage is hiermee een kwestie van seconden!

Zelf maken

Een German rig knopen is echt heel gemakkelijk! Het enige waar je goed op moet letten is dat je elke knoop even bevochtigd met wat spuug en goed aantrekt. Op deze manier zal een knoop strak in elkaar zitten zodat deze zijn maximale sterkte krijgt. Ik knoop allereerst de hair op de steel van de haak.

Op deze manier voorkom ik dat de hair los kan komen tijden een harde worp. Daarna bevestig ik de haak middels een knotless knot zodat de hair perfect is gefixeerd. Hieronder vind je een stap voor stap uitleg. Je kunt natuurlijk ook onze instructies bekijken voor de Combi rigBow rigRonnie rig en andere karper rigs.

Stap voor stap uitleg

  1. Knoop een stuk 20 lb soft hooklink middels een bled knoop op de steel van een bow haak
  2. Steek het uiteinde door het oog van de haak
  3. Neem 50 cm 18 lb fluoro link onderlijn materiaal
  4. Knoop de haak middels een knotless knot vast
  5. Zorg dat het fluoro link het oog van de haak via de binnen kant verlaat, op deze manier creëer je het line aligner effect
  6. Fixeer het vertrekpunt van de hair middels een stukje sinking rig tube op de steel van de haak ter hoogte van de weerhaak
  7. Bevestig een anti tangle sleeve op het fluoro carbon onderlijnmateriaal
  8. Maak een lus in het uiteinde middels een 8 knoop
  9. Om de onderlijn mooi recht te krijgen hou je deze even op spanning door de stoom uit een fluitketeltje

Maak het verschil met de German stiff rig

Met de German stiff rig kun je zeker een verschil maken op karperwateren waar veel kreeft en of witvis zwemt. Want deze rig raakt nauwelijks in de war! Check ook eens het artikel: “Zilte karpers vervelen niet”. Hierin wordt stap voor stap de German rig beschreven!