GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Claw rig met line aligner

Claw rig kopen? Een line aligner rig met een wide gape haak is een onderlijn die ikzelf graag gebruik. Allereerst worden karper rigs voornamelijk geknoopt met snelprikkende karper haken. Toch is de ronde vorm van een klauwhaak een zeer goede haakvorm om te gebruiken voor het karpervissen. Immers dit model zal ook wanneer de haak voor in de bek komt te liggen voldoende vlees vinden om zich goed te kunnen vullen. Daarnaast zorgt de gebogen haakpunt ervoor dat de haak veel beter blijft hangen tijdens het spuugproces. Daardoor zal deze rig ook op wateren met een stevige dressuur  je niet in de steek laten!

Om te beginnen is dit de ideale karper rig voor wateren met veel obstakels of wier. Immers op deze wateren komt er veel meer druk op de haak te staan en ben je een goede houvast nodig! Allereerst is onze claw haak ontwikkeld om een zo goed mogelijke houvast te geven. Daarom

Bovendien is de houvast tijdens de dril van de klauw haak werkelijk bijzonder goed. Wanneer je vist op wateren met veel wier of wanneer de karpers zachte bekken hebben, is dit één van de beste karper rigs om te gebruiken. Door de gebogen haakpunt en de korte steel van deze karperhaak is het vrijwel onmogelijk dat een karper die gehaakt is los komt van deze rig!

Een Claw rig kopen en knopen: een eenvoudig stappenplan

Het knopen van een karper rig met wide gape haak is heel eenvoudig:

  1. Ten eerste strip ongeveer 15 van de coated hooklink soft;
  2. Ten tweede maak een kleine lus van ongeveer 1cm in het uiteinde. Hier wordt de boilie aan bevestigd;
  3. Daarna schuif je een rig ring op het onderlijnmateriaal en fixeert deze met een platte knoop op ongeveer 1,5 cm boven de lus;
  4. Nu kan de karper haak door de rig ring geschoven worden. Deze wordt met een knotless knot bevestigd op het onderlijnmateriaal;
  5. Je werkt de Claw haak af met een stukje shrink tube van ongeveer 8 mm lengte;
  6. De Circle karper rig is nu bijna klaar! Enkel nog een anti tangle sleeve bevestigen en een kleine lus in het andere uiteinde van het onderlijnmateriaal maken.

En klaar is de onderlijnmontage!

Welk haakaas?

Verder is de line aligner karper rig met wide gape haak een allround onderlijnmontage die gebruikt kan worden met wafters, snowman en bodem presentaties. Ten tweede wanneer je de inhaking nog iets wilt verbeteren dan kun je gebruik maken van een beetje tungsten putty of een sinker op 5 cm van de haak op de onderlijn. Daardoor zal de karperhaak nog wat eerder naar de onderlip draaien.

Top tip: gebruik de Line aligner rig eens met onze hybride hook Baits! Je zult verbaasd zijn door het goede resultaat!

De Claw rig biedt een zeer goede houvast tijdens de dril!

Aangezien de haakpunt wat naar binnen staat en hierdoor niet de snelst prikkende rig is zul je misschien denken dat deze montage op dressuurwateren minder goed scoort. Echter niets is minder waar!

Dankzij de gebogen vorm blijft de haak heel goed hangen in de bek van de karper. Dit in tegenstelling tot zeer snel prikkende haken met een rechte punt. Deze zijn voor een karper eenvoudiger uit te spugen en dat is het grote verschil met onze Circle rig!

Het maken is dus heel eenvoudig. Wil je echter liever een Claw rig kant en klaar kopen? Dat kan dat natuurlijk ook bij Carp Whisperer! Echter het is nog even wachten, want deze zal medio december verkrijgbaar zijn in de webshop!