Categorie archieven: Waterplanten

Tactisch karpervissen tussen waterplanten

Karper tips over Tactiek en dan specifiek het vissen tussen het waterplanten! Karpers houden van waterplanten! Niet alleen geven ze beschutten er zit ook nog eens veel voedsel in. Daarnaast geven ze zuurstof wat essentieel is om de karper actief te houden. Echter het karpervissen tussen het wier vraagt om de nodige aanpassingen. Allereerst kan je montage verstrengeld raken tussen de waterplanten. Als tweede kan de karper zich vast zwemmen waardoor de vis van de haak komt. In het artikel: “Karpervissen tussen het wier hoe doe je dat?” Lees je over het zoeken van een geschikte plek. De beste voertechnieken. Waarbij de karper je een handje meehelpt om het wier vrij te maken!

Carp Whisperer Top Tip: Een pva stick voorkomt dat de karperhaak tijdens het afdalen naar de bodem wier pakt. Tevens voorkomt het dat de aasaanbieding te diep wegzakt in de modderbodem!

Maar ook rigs die geschikt zijn om te gebruiken tussen het groen! En hoe je een zo goed mogelijke presentatie hebt. Uiteraard heb ik het gekoppeld aan de praktijk waarbij het technische deel lekker weg leest! Naast dit artikel gaan er nog een aantal artikelen komen en raad ik je tevens aan om de film: Karpervissen in Polen 2 dagen non-stop vangen op Goslawice lake te bekijken. Dit water zit bomvol met wier en waterplanten zoals veenwortel. Je kunt dan “live” meekijken welke tactiek ik gebruik om instant op een nieuwe water aan de slag te gaan! En voor ik het vergeet mocht je nog leuke suggesties hebben dan hoor ik het graag!