GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Eenvoudig een Carp Whisperer Zig Rig Kopen

Een zig rig is zonder twijfel de beste karper rig om vissen in de hogere waterlagen te vangen!

Gelukkig is een zig rig maken echt heel eenvoudig! Op de afbeelding zie je de adjustable rig. Met deze montage kun je (zonder steeds opnieuw in te werpen) op verschillende waterdieptes zig vissen. Het is raadzaam om voor de lengte van de onderlijn de afstand tussen startoog en molen te nemen. Na inworp laat je de zig snag float boven komen en leg je de hengel op de steunen.

Daarna klem je de hoofdlijn tussen duim en wijsvinger en draai je aan de molenslinger met de andere hand totdat het deel wat je klemt tussen je vingers tegen de beugel aan komt. Nu weet je dat je zig foam in het wateroppervlak drijft.  Het enige wat je nu moet doen is je aasaanbieding op de gewenste diepte brengen door deze afstand op de molen te draaien. Carp Whisperer heeft al het materiaal om succesvol karper te vissen! Een zig rig kopen doe je natuurlijk bij de echte specialist.

Zig Montage

Door de juiste zig rig montage te gebruiken kun je gemakkelijk je resultaat verhogen. Deze kan namelijk het beste gebruikt worden met een niet al te zwaar stuk lood van rond de 60 gram, door het oog van het lood te vergroten en te verlengen middels een back lead clip. Met deze clip voorkom je dat de montage van je rig te diep in het sediment weg zakt. Immers zal de hoofdlijn te veel weerstand ondervinden hierdoor waardoor de float niet boven kan komen.

Onze zig rig dobber is bewust matzwart gemaakt waardoor deze nagenoeg onzichtbaar is onderwater. Bedenk dat de zig snag float altijd onder de karper is wanneer deze het haakaas benadert. Hierdoor zal de matzwarte kleur perfect wegvallen tegen de donkere bodem.

Ons speciale zig link onderlijnmateriaal heeft een bijzonder hoog strekkend vermogen. Hierdoor kun je de zig link met beide handen in elkaar frommelen en vervolgens zonder ook maar 1 kreuk uit elkaar trekken. Dit maakt dat je lijn nagenoeg niet in de war werpt. Daarnaast is deze lijn drijvend en naast het zigvissen ook perfect inzetbaar voor het karpervissen in het oppervlak.

Welke haak moet ik gebruiken om een Zig Rig te maken?

De haak die we gebruiken voor het maken van een zig rig is bewust voorzien van een bled. Deze speciale zig haak genaamd de black claw is een subtiele maar zeer sterke haak. Door de bled knoop komt de haak mooi recht op de onderlijn te staan. Dit komt de inhaking sterk te goede.

Zorg er altijd voor dat de haak zo scherp als mogelijk is. Want er is een behoorlijk speling voor de karper alvorens deze zich zal prikken op de weerstand van de dobber. Des te scherper de haak, des te sneller zal de karper zich prikken. Het mag duidelijk zijn dat ook met dit zelfhaaksysteem je meer karper zult vangen met een vlijmscherpe haak. Als je meer informatie wilt, lees dan ons blog: Hoe maak je de perfecte Zig rig?

Een zig rig maken is heel eenvoudig met de tips van Carp Whisperer. Wil je liever een kant en klare zig rig kopen? Klik dan op zig rig kant en klaar!