Toont alle 11 resultaten

Lead clips en rubbers

Lead clips zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken voor het wartel loodsysteem. Echter het grote probleem met de standaard lead clip systeem is dat een karper eenvoudig van de haak kan losraken. Het no escape lead clip systeem is speciaal ontworpen om te voorkomen dat een karper middels het schudden van de kop de haak kan lossen.

Goed gevist zal er na de eerste prik een elastische spanning op de haak komen te staan. Als met al zul je met ons lead clip systeem daadwerkelijk meer karpers gaan vangen. Speciaal ontworpen door Ernesto Kamminga die dit concept over vele jaren heeft geperfectioneerd tot een echt goed werkend systeem


Lead clips kopen? Geef kopschuddende karpers geen kans!

De no escape lead clips zijn zo ontworpen dat een karper niet het loodgewicht kan gebruiken om de haak te lossen. Zodra een karper begint met het schudden van de kop om de haak te lossen zal de wartel uit de lead clip komen. Daar het lood over de leader heen glijdt wordt de afstand tussen de vis en het lood groter en blijft er tevens een elastische druk op de haak wat het uitspugen vrijwel onmogelijk maakt. Het No Escape Lead Clip systeem is ontworpen door Ernesto Kamminga en is het meest compacte systeem op de markt.

Het no escape lead clip lood systeem

Het gebruik is heel eenvoudig. Je drukt de losse C-clip in de sparing van de lead clip. Op de zijkant van de C vormige clip zitten namelijk 2 kleine weerhaken die precies in een sparing vallen van de lead clip. Hierdoor zal het C vormige clipje niet meer loskomen van de lead clip en hoef je niet bang te zijn om deze te verspelen. Daar het systeem uit 2 gefixeerde delen bestaat, is er precies genoeg speling om de wartel vrij te geven wanneer een karper begint met het schudden van de kop. Belangrijk is wel dat je onze wartels gebruikt deze passen namelijk precies in de No escape lead clips.

Safety lead clip systeem

Je kunt het No escape lead clip systeem tevens heel eenvoudig omzetten naar een Safety lead clip systeem. Het mooie is dat het no escape concept ook bij het safety systeem niet verloren gaat. Het maken is heel eenvoudig. Maak een kleine lus van 7mm in het lead free leader materiaal. Rijg op een boilie needle een quick change swivel, een no escape lead clip en een tail rubber. Trek het lead free leader materiaal er doorheen. Daarna voer je de lus door de sparing waar normaal gesproken het C vormige lead clip in komt. Lus de lead clip in en de safety loodsysteem is klaar voor gebruik! Naast de losse componenten welke je eenvoudig zelf kunt verwerken kun je beide montages ook als kant en klaar loodsysteem kopen. Dit kan heel handig zijn wanneer je weinig tijd hebt of wanneer je in de nacht een loodsysteem wilt wisselen. De montage aan de hoofdlijn doe ik middels een lus in lus verbinding. Deze verbinding voorkomt dat de knoop kan slippen op het lead free leadermateriaal en het maakt het wisselen wel zo gemakkelijk.