Categorie archieven: Tactiek

Karper tips over tactiek

Karper tips over welke tactiek het beste werkt vind je hier! De juiste tactiek hangt sterk af van het water waar je vist. Maar ook de manier van karpervissen en de periode van het jaar bepalen voor een groot deel mee welke aanpak het beste werkt. Immers de benadering van het karpervissen in het voorjaar is anders dan in het najaar of in de winter. In deze blog categorie vind je tips over de verschillende manieren van karpervissen. Niet alleen het statisch vissen, maar ook het zigvissen en het vissen tussen de obstakels en waterplanten wordt gehandeld. Daarnaast zijn er karper tips aangemaakt voor het vissen op het kanaal, de rivier, vijvers en het stalken op karper.

Karpervissen kun je het hele jaar door doen! De beste tijd is echter wanneer het water warmer is dan 14 graden Celsius. Karpers gaan dan het grootste deel van de dag actief zoeken naar eten. Maar wanneer is dat dan precies? Het meeste succes tijdens het karpervissen zal je hebben in de maanden mei, tot en met oktober!

Door te klikken op het kopje betaalwateren krijg je de verschillende artikelen over welke aanpak wij hebben toegepast op de genoemde betaalwateren. Ieder betaalwater is natuurlijk anders! Vandaar dat het goed is, mocht je eens naar hetzelfde water toegaan om wat extra informatie over het water te lezen! Daarnaast vind je leuke filmpjes die we hebben opgenomen aan de waterkant. Op deze manier kun je zien wat we doen! En natuurlijk welke tactiek we hebben toegepast tijdens onze vissessies. Daarbij mocht je nog vragen hebben over welk aas, of rigs je het beste kunt inzetten dan horen wij dat graag!

Goede karperstekken kenmerken zich veelal door rust en voldoende beschutting. Daardoor kun je de betere karperstekken vooral vinden tussen obstakels en planten groei. Daarnaast zijn karperstekken die al geruime tijd niet worden bevist een beter keus! Vergeet ook niet dat de stekken in de oever het meeste voedsel bevatten voor de karper. Laat een kantstek daarom nooit links liggen als karpervisser!

Het karpervissen op de rivier of de kanalen vind ik persoonlijk een hele leuke manier van vissen. Tactisch zul je ook bepaalde aanpassingen moeten maken. Daardoor ziet je montage en benadering van deze visserij er ook heel anders uit dan wanneer je op een vijver vist. Vandaar dat het raadzaam is om deze tactische karper tips eens aandachtig te lezen. En mocht het nu zo zijn dat er een onderwerp is waar jij graag meer van wilt weten. Aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen. Wij zullen dan kijken of we dit onderwerp kunnen inplannen! Zodat jij en andere karpervissers er hun voordeel mee kunnen doen!

Karpers houden van warm en zuurstofrijk water. Echter wanneer het erg warm weer is, zal er aanzienlijk minder zuurstof in het water aanwezig zijn. Daarom geeft een beetje wind, waardoor het oppervlak in beweging komt een echte opkikker aan de eetlust van de karper. Net als stuwen, waarbij het water naar beneden valt, waardoor het water extra zuurstof kan opnemen. Dit zijn zonder twijfel de beste karper stekken bij warm weer!

Het beste weer om te gaan karpervissen is met een lage luchtdruk, waarbij er een warme wind over het water waait. Dit betekent een luchtdruk lager dan 1015hPa waarbij de wind warmer is dan de omgevingstemperatuur. Het allermooiste is dan een bewolkte dag en een stevige wind zodat er goed wat zuurstof in het water oplost!