Categorie archieven: Voerstrategie

Voerstrategie karpervissen

Karper tips over aas en dan specifiek het voeren en voerstrategie leer je hier! Het doel van het voorvoeren is dat de karpers vertrouwen krijgen in het aas en de stek. Immers het losliggende voer bevat geen vishaak. Daardoor worden de vissen niet gehaakt en verstoord tijdens het azen. Dit gegeven is heel belangrijk want des te meer vertrouwen de karpers krijgen in het aas des te eenvoudiger zijn ze te vangen! Echter wat is nu de beste voermethode? En kun je ook instant vissen en je voordeel halen uit een bepaalde voerstrategie? Lees dan eens het artikel over instant voeren.

Let wel dat een echt goede boilie een duidelijk verschil laat zien tussen voorvoeren of instant visserij. Immers wanneer er is voorgevoerd heeft een karper kennis gemaakt met het aas. En dan gaat het verschil tussen boilie en boilie echt zichtbaar worden!

In deze categorie staan artikelen en filmpjes over verschillende voertechnieken. We doen een uitvoerige test waarbij we voorvoeren op een druk bevist water. Het resultaat gaan we vergelijken met een instant sessie op hetzelfde water. Vervolgens gaan we in kaart brengen waar de verschillen weg komen. Uiteraard hebben we een voerschema gemaakt zodat je precies kunt zien wat ik heb gedaan! Na het voorvoeren zie je als snel dat de grootste vissen van het water de kant op komen. Bij het instant vissen vang je voornamelijk de wat kleinere lees sneller vissen. Echter er is veel meer dus klik gauw door en lees deze leerzame artikelen!