GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Een Ronnie rig knopen doe je eenvoudig zelf

Een Ronnie rig knopen is echt een fluitje van een cent. Temeer wanneer je de door ons speciaal ontworpen 360 hook swivel gebruikt om de haak te bevestigen. Met deze wartel kun je super snel van haak wisselen. Dit is een groot voordeel.

Het mooie is dat de kit zoals wij deze hebben samengesteld zich meer dan bewezen heeft. Het zijn de kleine details die tellen en er voor zorgen dat je nagenoeg geen enkele karper meer verspeelt.

Een complete rig set up wordt gevist aan een wartellood montage of aan een helikopter rig. We raden aan om deze onderlijn niet te gebruiken met een normale lead clip, maar enkel met het no escape lead clip-systeem. Met het no escape lead clip-systeem kan de karper namelijk niet meer het loodgewicht gebruiken om de Ronnie rig middels het kopschudden te lossen.

Zelf een Ronnie rig maken

Zelf een variant maken is zeker niet moeilijk. Daarbij is het maar wat handig dat dit systeem het mogelijk maakt om gemakkelijk een botte haak te wisselen. Toch zijn er wel een paar zaken essentieel voor de juiste werking.

Neem bijvoorbeeld onze 360 graden hook swivel. Deze wartel is bij veel karpervissers razend populair geworden en niet zonder reden! Deze speciale Japanse wartel heeft een extra sterk, halfopen oog waar de haak in wordt bevestigd.

Daarnaast heeft deze unieke wartel geen draaiweerstand waardoor deze pop up rig alle bewegingsvrijheid heeft om goed te kunnen indraaien.

Stap voor stap uitleg over het maken van de rig

Zelf een Ronnie rig maken gaat erg eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen zijn de volgende stappen:

  1. De 360 graden wartel aan de coated onderlijn knopen doe je met een 8 knoop. Door de extra speling van de lus zal de Ronnie rig altijd naar de onderlip kunnen draaien.
  2. De verbinding van de 360 graden wartel met de Curve haak maak je met een stukje shrink tube maat 4.
  3. Deze maak je even warm met een aansteker zodat het shrink tube netjes en strak over de verbinding tussen wartel en haak heen smelt.
  4. Je ziet een ronnie rig maken is echt heel eenvoudig.
  5. Het haakaas bevestig je met een micro ring swivel en wat bait floss.
  6. Wel is het belangrijk om de micro rig ring tussen 2 hookbeads in de bocht van de haak te plaatsen.
  7. Het haakaas zal nu recht boven de karper rig komen te staan.
  8. Het enige wat je nog moet doen is een anti tangle hooklink sleeve monteren en een lusje in de onderlijn knopen.

Een Ronnie rig maken is heel eenvoudig. Echter wil je liever een kant en klare Ronnie rig kopen dan kan dat natuurlijk ook bij Carp Whisperer.