Categorie archieven: Rigs

Karper tips over rigs

Karper tips over rigs en loodsystemen vind je hier! In deze blog categorie vind je alles over de verschillende karper rigs en leadersystemen! Daarnaast lees je  hoe je deze het beste kunt inzetten en kunt aanpassen naar de gegeven omstandigheden. Je kunt dan denken aan de periode van het jaar een bepaalde karperonderlijn het beste werkt. Of wat te denken van het maken van onderlijnen voor het obstakelvissen? Een rig moet dan extra houvast bieden zodat de karper niet losschiet van de onderlijn. Daarnaast gaan we ook de verschillende soorten loodsystemen bespreken. Zodat jij de juiste keus kunt maken tussen de verschillende loodsystemen voor het karpervissen!

Welke karper rigs werken het beste in het voorjaar of welke kun je beter inzetten in de winter? Dat zijn vragen die ik vaak genoeg krijg! Het is daarom dat wij middels film en stap voor stap uitleg onze ervaringen met jullie delen. Op deze manier kun je als het ware over onze schouder meekijken. Het antwoord is vaak niet zo eenvoudig dit omdat elk water anders is. Toch zijn er genoeg wetmatigheden waardoor je een goede keus kunt maken welke onderlijn het beste inzetbaar op het moment dat jij aan het karpervissen bent! Vandaar dat wij ook wel eens 2 verschillende methodes toepassen om te kijken wat nu het beste werkt. Lees maar eens het artikel Zig rig versus Ronnie rig!

Naast kaper tips over onderlijnmontages bepaalt het loodsysteem voor een groot deel of de presentatie goed ligt. Daarom is het goed om te weten welk loodsysteem je het beste kunt inzetten voor de verschillende bodems. Je kunt dan denken aan zachte modderbodems maar ook wateren met harde steenachtige bodems vragen om bepaalde aanpassingen in ons systeem. Naast bovenstaande zie je ook het kopje “Obstakelvissen” staan. Het karpervissen tussen de obstakels vraagt om speciale rigs! Vandaar dat we ook daarin tips willen meegeven zodat jij de inhaking aanzienlijk kunt verbeteren!