Categorie archieven: Haakaas

Karper tips over haakaas

Karper tips over aas en dan specifiek om het haakaas attractiever te maken leer je hier! Het aas aan onze haak speelt een belangrijke rol bij de inhaking van onze rigs. Lees maar eens het artikel over: uitgebalanceerd haakaas vangt meer karper! Immers pop ups en wafters geven ons de mogelijk om te variëren met onze presentaties. Waarbij het gewicht van de haak als het ware teniet wordt gedaan door het drijfvermogen van het aas. Maar er is meer waarom pop ups zo goed vangen. In deze reeks artikelen lees je precies waarom en wanneer je de kracht van visuele attractie het beste kunt toepassen. Lees maar eens het artikel: Pop ups visuele attractie versus chemoreceptor prikkelaars!

Goed haakaas werkt sterk in je voordeel! Een karper eet het met graagte. Waardoor het langer in de bek blijft liggen maar ook dieper naar binnen wordt gezogen!

Daarnaast gaan we ook uitleggen hoe jij je boilie aan de haak aanzienlijk attractiever kunt maken! Want in vrijwel alle gevallen is het, “hier is eten’ signaal het belangrijkste aspect van ons aas. Met dit signaal prikkel je de chemoreceptoren van de karper om te gaan eten. Wist je trouwens dat karpers alleen stoffen kunnen waarnemen die in water oplossen? Al met al is het goed dat een karper je boilie met graagte naar binnen zuigt. Dit helpt sterk in je voordeel! Immers een onderlijnmontage zal ook veel beter werken! Dit betekent dat het haakaas en dus de haak dieper in de bek blijft en komt te liggen. Daardoor kan de vishaak beter inhaken! Daarbij zal het aas ook niet zo snel worden uitgespuugd waardoor deze langer in de bek zal blijven. Dus de inhakingskans is dan aanzienlijk groter