GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Een Combi rig knopen

Een Combi rig knopen en samenstellen is middels onze rig configurator een fluitje van een cent! Deze zeer effectieve karper rig is inzetbaar voor zinkende boilies en snowman presentaties. Het is de meest gebruikte rig in de karpervisserij en dat is niet zonder reden. Een combi rig is gemaakt van onze soft coated hooklink. Hierdoor zal de onderlijn zich goed strekken op de bodem en wordt het in de war gooien tot het minimum beperkt.

De onderlijn bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk een soepel en een stijver deel. Vandaar de naam “Combi’. Net boven de karperhaak is namelijk een deel van de coating verwijderd. Dit deel is nu soepel geworden waardoor de haak probleemloos naar de onderlip kan draaien. Het draai-effect wordt nog eens versterkt door het gebruik van een line aligner.

Misschien sluit deze rig niet geheel aan bij je wensen. Je kunt dan ook kijken naar onze informatie over de KD rigHinged stiff rig of Ronnie rig. Natuurlijk hebben we ook een overzicht van alle rigs.

Welk loodsysteem gebruik je?

Je kunt de Combi rig gebruiken met verschillende soorten karperlood systemen. Voor een zachte bodem raden we onze lead clip leaders aan. Is de bodem voldoende hard dan is het inline loodsysteem een goede keus om te gebruiken. Onze kant en klare loodsystemen zijn gemaakt van het lead free leadermateriaal. Dit materiaal zinkt zeer goed af en volgt daarbij perfect de contouren van de bodem. Hierdoor ligt de laatste meter onzichtbaar op de bodem! Het bevestigen van een Combi rig aan het loodsysteem gaat middels een Quick change swivel. Het verwisselen of monteren van je onderlijnmontage is hiermee een kwestie van seconden!

Zelf een combi rig knopen?

Het knopen van een Combi rig montage is heel eenvoudig. Echter mocht je om wat voor reden dan ook graag een kant en klare Combi rig willen kopen dan kan dat ook bij Carp Whisperer!

Stap voor stap uitleg Combi rig

1. Strip ongeveer 15 cm van de coating middels een Multi tool

2. Maak een lus in het uiteinde en bevestig een boilie middels een boilie naald in deze lus

3. Bevestig nu een stukje sinking rig tube op de onderlijn

4. Schuif de Bow haak op de onderlijn en haak deze door het stukje sinking rig tube.

5. Vervolgens knoop je de karperhaak vast met een knotless knot

6. Werk de haak af met een stukje shrink tube of een line adaptor

7. Bevestig een tungsten hooklink weight op de onderlijn middels wat spuug en een splicing needle

8. Schuif een anti tangle sleeve op de onderlijn en maak in het uiteinde een lus middels een 8 knoop

Online alles voor je Combi rig kopen

Deze rig is de meest gebruikte karper rig en geeft een zeer goed resultaat op een grote variëteit aan viswateren. Koop nu eenvoudig online alles wat je nodig hebt voor jouw Combi rig!