Black Edition karperhaken oersterk en zeer geschikt voor het ruige werk

De Black Edition karperhaken zijn zuurbestendig en vlijmscherp!

De Black Edition karperhaken zijn de volgende stap in de ontwikkeling van een corrosie bestendige karperhaak. Ik ben er trots op dat wij na 2 jaar ontwikkelen deze unieke haak op de markt kunnen brengen. Vooral de wat oudere wateren hebben een vrij zure bodem en wanneer je niet oppast kan het zijn dat de zuurtegraad de scherpte van de haak aantast. Daarnaast zijn er ook genoeg wateren die behoorlijk wat zout bevatten. Ook op deze brakke wateren is de levensduur van een karperhaak vaak van korte duur.

black edition karperhaken zijn inzetbaar voor hele zure bodems en zelfs brak water
1 van de ruim 40 vissen die ik wist te vangen in een water waarbij elke karper zich vast zwom in het wier. De Circle haak is zeker in deze omstandigheden de ideale haak. Want de Circle haak combineert de houvast van de Claw en de perfecte inhaking van de Curve.

karperhaken en bodemsediment met een hoge zuurtegraad

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, na een nachtje karpervissen draai je de montage binnen en wat blijkt de haak is wat verkleurd. Nu is dat niet heel erg, het doet namelijk niets af aan de sterkte van de haak. Toch geeft het wel aan hoe zuur sommige bodems zijn, en welke invloed dit heeft op het oppervlak van de haak. Op brak water zie je soms al na een nacht dat de haak gaat roesten. Dit gaat ten koste van de scherpte van de haak. Want het uiterste puntje van een karperhaak is heel dun en daardoor veel gevoeliger.

Op veel wateren hebben we te maken met een verzuurde bodem. Vooral de oudere wateren waar jaar na jaar bladeren in vallen hebben een dikke sediment laag.
Op veel wateren hebben we te maken met een verzuurde bodem. Vooral de oudere wateren waar jaar na jaar bladeren in vallen hebben een dikke sediment laag.

De Black Edition karperhaken hebben een aantal voordelen

De black edition karperhaken zijn gemaakt van hetzelfde ultra sterke V23 staal als de normale range. Het enige verschil is de verduurzaming van het staal tegen het corroderen. Deze speciale nabehandeling is een geheel nieuwe techniek waarbij het staaloppervlak harder wordt. Hierdoor is de haakpunt van de black edition karperhaken ook harder en duurzamer dan de normale range. Een hardere punt is natuurlijk ideaal voor het vissen in de wat ruigere omstandigheden. Aangezien we in Nederland veel wateren hebben met een behoorlijk zoutgehalte, of zuurtegraad is de black edition een welkome aanwinst in onze gamma. De black edition karperhaken hebben een wat donkere, gebrande uiterlijk en met een macro lens zie je dat de punt extra is uitgehard. Uiteindelijk zullen alle haakmodellen uit onze bestaande range ook als black edition karperhaken verkrijgbaar zijn. Wel is het zo dat je met een extra uitgeharde haakpunt een fractie aan scherpte inboet ten opzichte van onze normale haken range. Maar goed daar krijg je een stabielere punt voor terug.

Het verschil zit hem niet in het staal, maar in de nabehandeling van de black edition karperhaken. Op de foto links de black edition karperhaken en rechts de normale Circle haak.
Het verschil zit hem niet in het staal, maar in de nabehandeling van de black edition karperhaken. Op de foto links de black edition karperhaken en rechts de normale Circle haak.

KLIK op de foto om de Circle haak te bestellen.

Echter nu hebben we enkel de Bow in maat 8 en de Circle maat 6 en 4 als black edition voorradig. Vooral de Circle karperhaak is een hele mooie haak om te gebruiken op wateren waar je te maken hebt met een steenachtige bodem. De verdoken en extra uitgeharde punten van de Circle black edition karperhaken blijven namelijk heel lang intact. Dit maakt deze haak de ideale haak om te gebruiken op steenachtige bodems

Ook de black edition karperhaken zijn vlijmscherp

Het zelfhaak systeem staat en valt met de scherpte van de haak. Veel mensen denken dat valt wel mee. Maar vergis je niet wij karpervissers slaan een karper niet zelf aan de haak. Nee, een karper moet zichzelf haken op een stuk lood. En je voelt hem vast al wel aankomen een vlijmscherpe haak is dan het grootste voordeel wat je kunt hebben. Karpers zijn niet gek en een korte dikke punt gaat je heel veel karpers kosten. Ten eerste glijdt een dergelijke haak verder over de onderlip en zal in het ergste geval niet penetreren en zo weer uit de bek glijden. Mocht deze korte punt wel haken dat zal dat nooit zijn op het moment dat hij begint met draaien, maar pas op het moment dat hij helemaal is gekanteld. Hierdoor glijdt de haak verder door waardoor de kans bestaat dat hij te weinig vlees pakt. Daarbij zal een korte dikke punt nooit zover indringen als een lange vlijmscherpe punt. Met als gevolg dat bij het spuugproces de haak makkelijk zijn grip verliest.

Circle karperhaken zijn werkelijk vlijmscherp! Onze unieke 3 fasen techniek om een haak echt scherp te maken laat jou aanzienlijk meer vis vangen!
Circle karperhaken zijn werkelijk vlijmscherp! Onze unieke 3 fasen techniek om een haak echt scherp te maken laat jou aanzienlijk meer vis vangen!

KLIK op de foto om naar onze karperhaken te gaan!

Als kleine Nederlandse firma als eerste met echt scherpe vishaken!

Als kleine Nederlandse firma waren wij de eerste met een werkelijk vlijmscherpe karperhaak. Sterker nog, ik verbaas me er telkens over hoe vaak ik nog mensen moet overtuigen. Overtuigen dat een vlijmscherpe haak een absolute meerwaarde heeft bij het gebruik van het vast loodsysteem. Nu een dik jaar na de release van onze vlijmscherpe haken komen de eerste grote buitenlandse end tackle firma’s ook met nageslepen haken op de markt. Het mag duidelijk zijn de boodschap is overgekomen, ook zij zijn er inmiddels achter dat een vlijmscherpe haak essentieel is. Onze haken worden middels onze unieke en gepatenteerde 3 fasen techniek gescherpt. Hierdoor krijg je een perfect verloop van de haakpunt naar de weerhaak. Dit verloop is heel belangrijk om de haak toch voldoende sterkte te geven. Aangezien ik al meer dan 30 jaar mijn haken slijp kom je er op den duur wel achter wat werkt en wat niet!

Na een vangst kan het noodzakelijk zijn om de haak te slijpen. Na het slijpen van je haak zul je de punt moeten nabehandelen met een stift, anders zal de haak te snel roesten.
Na een vangst kan het noodzakelijk zijn om de haak te slijpen. Na het slijpen van je haak zul je de punt moeten nabehandelen met een stift, anders zal de haak te snel roesten.

Karperhaken slijpen black edition

Toch zal het naslijpen van haken wat sommige firmas doen niet het antwoord zijn op de ‘standaard’ vlijmscherpe punten van onze karperhaken. Wanneer je een haak slijpt verwijder je namelijk de coating en dan komt het volgende probleem om de hoek kijken. Namelijk dat een geslepen punt veel sneller gaat roesten. Mocht je na een vangst de haak willen slijpen dan zul je wel een paar zaken in ogenschouw moeten houden. Je kunt wanneer de punt iets is verbogen deze gerust weer in model buigen en verder vissen. Of wanneer deze stomp is geworden met een slijpsteen even vijlen en vervolgens met een stift bewerken. Hiermee voorkom je dat de punt te snel gaat roesten. Echter ondanks dat je de geslepen haak na behandelt met een stift zal deze niet zo lang houdbaar zijn als een nieuwe haak.

bow karperhaak black edition maat 4
Wanneer je op zoek bent naar een echt sterke karperhaak voor obstakelrijke wateren dan heb je die nu gevonden!

KLIK op de afbeelding voor meer info over onze Bow vishaak.

Meer houvast en minder lossers black edition

Daarnaast komt het ook voor dat je de vis soms in een heel hard deel van de bek haakt. Of misschien heb je tijdens het naar binnen draaien wel een steen geraakt. Bij een lange vlijmscherpe haak zie je direct of de punt beschadigd is. Bij een korte dikke punt valt het veel minder op, maar dat neemt niet weg dat ook deze punten stomper worden. Een lange, dunne, vlijmscherpe haakpunt is nu eenmaal kwetsbaarder dan een korte, dikke haakpunt. Ieder voordeel heeft wat dat aangaat ook een nadeel. Echter daar staat tegen over dat je meer beet krijgt en minder karpers zult lossen. Immers een vlijmscherpe haak dringt dieper in het vlees en kan zich beter vullen. Dit maakt dat je meer houvast hebt tijdens de dril en je minder karpers zult lossen. Zoals gezegd het zelfhaaksysteem werkt enkel echt goed met een vlijmscherpe haak. Ik weet het, ik val in herhaling, maar dit is zo belangrijk mensen dat ik het niet vaak genoeg kan zeggen!

op de rivier moet je efficiënt vissen met goede en sterke haken

De Circle in de black edition karperhaken zijn voorzien van extra harde punten en perfect voor het vissen op de rivier. KLIK op de foto voor meer info

Bow rig makkelijker kunnen we het niet maken

Voor de mensen die lang willen doorvissen met dezelfde rig, maar geen concessies willen doen in de scherpte van hun haak is de Bow rig werkelijk de perfecte rig. Met deze rig is het een kwestie van de oude karperhaak uitlussen en vervolgens een nieuwe karperhaak inlussen. Zelf kan ik met onze normale karperhaken tussen de 1 tot 5 karpers vangen puur omdat ik ze even vijl of de punt weer in model buig. KLIK hier voor meer info over de Bow rig.

Doe jezelf niet te kort. Een visser is enkel zo scherp als zijn haak!
Doe jezelf niet te kort. Een visser is enkel zo scherp als zijn haak!

Wanneer je toch graag langer wilt doorvissen met dezelfde vishaak kies dan voor de black edition

Echter voordat ik verder ga wil ik toch het volgende zeggen. Wanneer je met een haak meerdere sessies wilt vissen dan doe je, jezelf erg tekort. Ik weet het, dit laatste zinnetje willen veel mensen niet horen, maar het is een feit dat je heel veel karpers mist wanneer je te lang blijft doorvissen met dezelfde haak. Vergis je niet karpers worden dag in dag uit belaagd op nagenoeg elk water en de onderwaterbeelden laten wat dat aangaat niets aan het toeval over. Karpers weten de prik maar al te eenvoudig ontwijken. Des te scherper je haak des te meer beet zul je krijgen. Persoonlijk zal ik na 24 uur mijn haak of rig wisselen. Hoe je het wendt of keert een haak zal door het gebruik er nooit scherper op worden. Wil je langer doorvissen met dezelfde haak? Dan zijn de CW Black Edition karperhaken de beste keus! Immers deze haken hebben een geharde punt en zijn corrosie bestendig!

De black edition karperhaken zijn verkrijgbaar in maat 6 en 4 en nu verkrijgbaar in de webshop. KLIK op de afbeelding voor meer info