Categorie archieven: Werp tips

Karper tips over Tactiek en dan specifiek het werp tips leer je hier! Nauwkeurig en ver werpen kun je leren! In deze artikelen reeks gaan we dieper in hoe jij het werpen met een karperhengel onder de knie kunt krijgen! Lees ook eens het artikel: “Karpervissen leren.” In dit artikel vind je veel nuttige informatie over de test curve van een karperhengel. Maar ook de tapering en welke molens en lijnen de juiste eigenschappen bezitten om goed te kunnen werpen. Immers het is een totaalplaatje! De keuze van je hengel is minstens net zo belangrijk als de gebruikte molen en visdraad. Daarbij moet je de juiste werptechniek onder de knie krijgen. En dat vergt oefening en veel tijd! Echter wanneer je dit goed kan dan zal het zeker flink wat extra karpers in het net brengen.

Carp Whisperer Top Tip: Maak je ogen van je hengel schoon met silicone spray en haal je hoofdlijn door een doekje met deze spray. Wedden dat je aanzienlijker verder gaat werpen!

Immers op veel wateren mag je enkel werpen en geen voerboot gebruiken. Wanneer je dan net even buiten de zone kan werpen wat de maximale afstand is voor de meeste karpervissers dan ben je vaak spekkoper! Dit is maar een klein voorbeeld. Want wat te denken aan het nauwkeurig werpen valk tegen een obstakel? Of het precies plaatsen van je haakaas bij een in het oppervlak zwemmende karper? Het zijn allemaal kleine dingetjes die net het verschil kunnen betekenen op veel wateren. Immers we weten allemaal wel dat het vaak aankomt op de vierkante meter! Dus iemand die goed kan werpen is dan sterk in het voordeel!