Dips en soaks voor boilies, haal jij het maximale eruit?

Dips en soaks voor boilies, tips en tricks!

Altijd al op zoek geweest naar dips en soaks voor boilies activator die daadwerkelijk een verschil maakt in je vangsten?

CW Activator is een Japanse chemoreceptor prikkelaar speciaal ontwikkeld voor boilies. Deze activator kun je zien als een eetlustopwekker specifiek voor karpers.

Wanneer je bovenstaande leest dan doet deze tekst veelbelovend aan! CW Activator is zeer zeker in meerdere opzichten een unieke stimulator. In dit artikel gaan we het hebben over het gebruik van dips en soaks. Na het lezen weet je precies hoe je de Activator moet gebruiken. Maar ook in welke situaties deze vloeistof een meerwaarde heeft. Ik heb de kopjes als volgt ingedeeld:

Dips en soaks voor boilies, tips en tricks!

Kun je met dips en soaks voor boilies de eetlust opwekken?

Theorie en praktijk dips en soaks voor boilies.

Dips en soaks voor boilies hoe zet je deze vloeistoffen in?

Toen het karpervissen nog in de kinderschoenen stond.

Tips om dips en soaks voor boilies te gebruiken.

De beste dips en soaks voor boilies.

Boilie tip voor dips en soaks.

Kun je een andere soort activator gebruiken op je boilies?.

Creëer een voedselprikkel maar geen verzadiging!

Dips en soaks voor boilies bestaat er een wondermiddel?

dips en soaks voor boilies hoe gebruik je die het beste voor het karpervissen
Instant is een boilie zeer zeker niet het beste aas waar je mee kunt vissen. Echter wanneer je doordacht onze boilies inzet kun je ernstige brokken maken!

Kun je met dips en soaks voor boilies de eetlust opwekken?

Karpers zijn veelal wispelturige dieren die een groot deel van de dag niet bezig zijn met eten. Ze hangen dan in de wat hogere waterlagen en vreten maar een paar uur per dag. Zeker op wateren waar genoeg te halen is, hoeven ze geen moeite te steken in het zoeken naar eten. Sterker nog een karper heeft ons aas niet nodig. Met andere woorden ook al zou er nooit weer een boilie in het water worden gegooid, dan kan een karper nog steeds prima overleven.

Wanneer je bovenstaande goed leest dan kom je tot de conclusie dat we als karpervisser niet heel veel troeven in onze handen hebben. Toch is het verhaal gelukkig wel iets minder zwart/wit. De vissen waar bij op vissen zijn gekweekte karpers waarbij de genetica is geselecteerd op groei. Wie wil groeien moet ook goed eten. Tel daarbij op dat een gekweekte karper een opportunist is. Deze vis herkent van nature een breed spectrum aan biotoop vreemd voedsel.

Van witvissers kun je veel leren zij weten vrij snel of iets werkt of dat het enkel een mooi marketingverhaal is.

Theorie en praktijk dips en soaks voor boilies

De meeste mensen weten wel dat ik een praktijkman ben. Naast mijn eigen ervaringen kan ik ook putten uit ervaringen van andere goede karpervissers. Conclusies zijn vaak moeilijk te trekken, zeker in de natuur. Daarbij ben ik de laatste die over één nacht ijs wil gaan. Alle informatie moet op de juiste manier geïnterpreteerd worden en dat kost tijd, heel veel tijd. Gelukkig heb ik altijd mensen om me heen gehad die graag sparren en veel vissen. Want de theorie mag nog zo mooi zijn, maar de praktijk achterhaalt haar wel.

Grote karpers van openbaar water vang je niet maar zo
De afgelopen jaren heb ik met en een aantal goede vrienden heel wat stoffen getest. Veel stoffen brachten niet het gewenste resultaat maar sommige producten staken er met kop en schouder boven uit! Het gaat er vervolgens om hoe je bepaalde producten het beste kunt toepassen in jouw visserij. Foto mastodont van openbaar water.

Dips en soaks voor boilies hoe zet je deze vloeistoffen in?

Je kunt het haakaas zonder probleem enkele dagen tot zelfs weken in een pot met Activator compound leggen. Na verloop van tijd zullen de boilies zich volledig hebben volgezogen. Op deze manier kun je single hookbait enorme brokken maken. Immers je hebt wel de attractie, maar er is maar een boilie die ze kunnen oppakken. Een potje met super soakers heeft mij al vaak wat extra vissen opgeleverd ik weet zeker dat het voor jou niet anders zal zijn.

DE Activator Liquid is verkrijgbaar in 3 soorten; namelijk de SE4, de SA7 en de Squid liver Activator. Zeker op modderige bodems is het gebruik van de activator van grote toegevoegde waarde.
De Activator Liquid is verkrijgbaar in 3 soorten; namelijk de SE4, de SA7 en de Squid liver Activator. Zeker op modderige bodems is het gebruik van de activator van grote toegevoegde waarde.

Toen het karpervissen nog in de kinderschoenen stond

Mijn visserij speelt zich hoofdzakelijk af op wateren waar de karpers niet of nauwelijks worden belaagd. Zeker in de beginperiode had ik heel veel moeite om de kanaalkarpers te activeren mijn boilies te eten. Ik zag vaak genoeg de vissen over mijn boilies heen zwemmen. Echter zo snel ze kwamen zo eenvoudig zwommen ze ook verder. Het leek wel of zagen ze het aas niet eens liggen. Ik kon met ondersteuning van mais of gekiemde hennep de zaken nog wel naar mijn hand zetten. Maar dan nog bleven de boilies vaak onaangeroerd achter.

dips en soaks voor boilies worden al heel lang door karpervissers gebruikt
Door de jaren heen was ik altijd al een aasfreak en dat is altijd zo gebleven. Foto een 31 ponder die ik ving toen ik 16 jaar oud was voor die tijd was dat echt een monsterlijk grote karper.

Karpers met 25% wildbloed genetica voedselvoorkeur

Naast dat deze vissen geen ervaring hebben met biotoop vreemd voedsel is er nog een groot nadeel. De Groningse kanaalkarpers zijn een stuk minder ver doorgekweekt dan de hedendaagse uitzet spiegels. Deze kanaalkarpers bezitten namelijk nog een groot deel originele genetica van de boerenkarper. Hierdoor zullen ze instinctief gezien een minder breed voedselspectrum hebben dan hun doorgekweekte soortgenoten.

Vandaar dat ze een stuk moeilijker vangbaar zijn op boilies. De kanalen zijn nog steeds mijn play ground. Het is een keiharde visserij die mij heeft gevormd tot de visser die ik nu ben. Het heeft daarnaast deuren geopend die anders gesloten waren gebleven. Achteraf gezien was het de perfecte leerschool zeker op het gebied van aas en attractie. Met als resultaat dat ik nu een boilie kan maken die ook maagdelijke vissen niet links laten liggen.

Welke overeenkomsten hebben de verschillende soorten attractief aas?

Vroeger gingen we karpervissen met aas dat vooral instant een goede werking had. Wanneer je een maiskorrel, made, broodpluimpje, of worm als aas gebruikt dan is de instant response een stuk groter dan met een boilie. Een boilie is namelijk een concessie en dat hoe ik altijd goed in mijn achterhoofd. Wij karpervissers willen selectief vissen, liever geen bijvangsten hebben en enkel grote karpers vangen. Echter dit heeft zoals we kunnen lezen ook een keerzijde.

Dit betekent dat er een grotere drempel is naar aas wat minder attractief is. Deze drempel wordt hoger naarmate de karpers minder eetlust hebben. Ga in deze maar gerust van jezelf uit. Mens en die zullen naar gelang het hongergevoel minder kieskeurig zijn. Ben je niet hongerig dan moet de kok van goeden huize komen om je over te halen. Des te lekkerder het aas des te eenvoudig is een vis over te halen.

Tips om dips en soaks voor boilies te gebruiken

Een van de beste manieren die ik gebruik om de instant attractie van een boilie te verhogen is het volgende. Voeg een scheutje activator naar keus toe. Schut de emmer totdat er een klein filmlaagje om alle boilies ontstaat. Laat de Activator dip een nacht intrekken. En het aas is klaar voor gebruik!

Behandel 1 dag van te voren de voerboilies met het Activator Liquid en het aas zal zelfs tijdens het afdalen naar de bodem een sterk voedselsignaal afgeven in het water! KLIK op de foto voor meer informatie over onze boilies.
Behandel 1 dag van te voren de voer boilies met het Activator Liquid en het aas zal zelfs tijdens het afdalen naar de bodem een sterk voedselsignaal afgeven in het water! KLIK op de foto voor meer informatie over onze boilies.

Lees ook het artikel: “De 3 pijlers van attractie.”

De beste dips en soaks voor boilies

Alle attractieve aassoorten hebben een aantal overeenkomende kenmerken. Ze zijn zacht en hebben een goede uitstoot van wateroplosbare stoffen. Veel van deze aassoorten hebben ook nog een sterke link naar het natuurlijke voedsel. Hierdoor zal er instinctief een veel betere voedselherkenning zijn. Echter wat kunnen wij ermee als karpervissers? Wij vissen immers met boilies en die hebben maar bar weinig overeenkomst met de eerder genoemde attractieve aassoorten. De gestolde lees afgesloten en ingedroogde buitenkant van een boilie belemmert sterk het uitlekvermogen.

Een met activator behandelde boilie wordt zachter aan de buitenkant. Hierdoor wordt het uitlekvermogen beter. Maar er is meer. Door het kookproces zijn vrijwel alle wateroplosbare stoffen uit de schil van de boilie onttrokken. Vervolgens zijn de cellen ingedroogd. Waardoor ze bij contact met water als een spons gaan zuigen. Zolang deze reactie plaatsvindt zal er geen afgifte van wateroplosbare stoffen plaatsvinden.

dips en soaks voor boilies moeten 100% wateroplosbaar zijn anders kan een karper ze niet waarnemen
1) Ik laat een klein scheutje in een glas met water vallen. 2) De activator wolkt direct naar de zijkanten.  3) Vervolgens kruipt het bij de wanden omhoog en wordt het glas gevuld met attractieve stoffen. 4) Activator liquid is 100%wateroplosbaar en zal langdurig attractie afgeven in alle waterlagen.

Reden temeer om de ingedroogde cellen en de extra ruimtes die zijn ontstaan door het onttrekken van wateroplosbare stoffen tijdens het koken na het droogproces te ‘vullen’ met activator. Op deze manier laadt je de ingedroogde cellen met wateroplosbare stoffen van de activator compound. Waardoor de boilies direct bij het ter water laten een wolk van attractie zullen afgeven. Daarbij voorkom je dat het aas zich volzuigt met de moddergeuren van de bodem. Immers de cellen zijn al vol geladen met Activator.

Boilie tip voor dips en soaks

Activator compound is ideaal om te gebruiken voor modderige bodems met sterke geuren. Je kunt de boilies meerdere keren ‘laden’ met activator. Mijn favoriete combinatie is de SA7 boilies te behandelen met de SE4 Activator. Ik ga op dag vier voor aanvang van de sessie het aas een filmlaagje meegeven. Op dag drie is dat ingetrokken en krijgen ze een tweede behandeling. Dit doe ik tot de dag voor het vissen. Op deze manier zal het aas geen hinderlijke bodemgeuren meer opnemen.

dips en soaks voor boilies lees nu de tips!
Een klein scheutje is genoeg om de buitenste cellen te laden met attractie is al genoeg.

Kun je een andere soort activator gebruiken op je boilies?

Een geweldige combi is de SE4  Activator te gebruiken met de SA7 boilies. De SE4 Activator complimenteert de SA7 boilies op een geweldige manier. Zelf laat ik het haakaas gerust een paar week soaken in de Activator. Je hebt dan altijd een paar hele speciale  haakaasje in je rugzak  die overal inzetbaar zijn zeker wanneer je veel instant aan de gang bent zoals ik dat doe.

hoelang kun je boilies soaken
Je kunt het haakaas ook lange tijd soaken in de Activator.

Mijn favoriete combinatie om te dippen is de SE4 Activator en de SA7 Hi-visual popups. KLIK op de foto voor meer info.

Creëer een voedselprikkel maar geen verzadiging!

In het vroege voorjaar en winterperiode zijn de karpers door de lage watertemperatuur niet echt actief. Het is vaak moeilijk inschatten hoeveel je moet voeren. Vooral in deze periode kun je goede zaken doen met de Activator compound. Een goede methode is om een stickmix aan te maken van verkruimelde boilies en een flinke scheut Activator. Het doel is dat de stek een sterk voedselsignaal afgeeft. In werkelijkheid ligt er maar 1 boilie die ze op kunnen pakken.

De activator is PVA vriendelijk en kan dus zonder probleem als aanmaakvloeistof in een stickmix worden gebruikt. Daarnaast is de Activator compound op natuurlijke basis. De concentratie van de vloeistof zorgt voor een houdbaarheid van tenminste 1 jaar. Met andere woorden Activator is op een volkomen natuurlijke manier geconserveerd. Je hoeft daarom niet bang te zijn voor overdosering.

Activator is PVA vriendelijk en 100% natuurlijk!
Activator is PVA vriendelijk en 100% natuurlijk!

KLIK op de foto voor meer informatie over onze PVA funnel websysteem.

KLIK hier om de Activator Liquid te bestellen

Dips en soaks voor boilies bestaat er een wondermiddel?

Wondermiddelen bestaan niet. Wel is onze Activator een product die mits goed ingezet op het gebied van attractie een fenomenale werking te bieden heeft. Zodoende kan de vloeistof, in bepaalde situaties net het verschil maken tussen vangen en blanken. Of je nu te maken hebt met stinkende modderbodems, inactieve vissen of vooral instant aan de slag bent.

Ik hoop dat de toepassing middels dit artikel een stuk duidelijk is geworden. De activator dip en soak heeft zich voor mij en een aantal van mijn beste vrienden al meer 15 jaar bewezen. Wanneer je de juiste toepassingen in je achterhoofd houdt, dan kan ook je zeker profijt halen uit het potje Activator compound achter in je rugzak.

dips en soaks voor boilies zijn niet meer weg te denken in onze manier van voeren en vissen
Goed toegepast kan het Activator liquid icm onze boilies een groot verschil maken in jouw vangsten!