Carp Whisperer – Fluorocarbon karperlijn

De Fluorocarbon vislijn is speciaal als hoofdlijn voor het vissen op karper ontwikkeld. Gemaakt van 100% polyvinylideenfluoride en onzichtbaar onder water.

Tijdelijke actie: 50% korting op de Line Stripper bij aankoop Karperlijn.

Klik hier voor de Line Stripper

17,9944,99

 Binnen 1-2 werkdagen verzonden

  Gratis verzending* vanaf €50, binnen NL

   Direct leverbaar

Fluorocarbon lijn

Deze Fluorocarbon lijn is speciaal als hoofdlijn voor het vissen op karper ontwikkeld. Gemaakt van 100% polyvinylideenfluoride (PVDF) en onzichtbaar onder water. Deze slijtvaste vislijn zinkt als de spreekwoordelijke baksteen en is ongevoelig voor Uv-straling. Hierdoor heeft deze een zeer lange levensduur.

Ook hebben we de werpeigenschappen en knoopvastheid aanzienlijk verbeterd door middels een speciaal procedé de lijn wat soepeler te maken. Wat tevens als voordeel heeft dat onze premium visdraad perfect de contouren van de bodem volgt. Dit maakt de lijn zonder twijfel de beste keus voor lijnschuwe karpers.

De CW Fluorocarbon lijn is een geweldige hoofdlijn om te gebruiken voor het vissen op wateren waar de karpers door sterke hengeldruk erg schuw zijn geworden.

Eigenschappen van de fluorocarbon lijn

Een fluorocarbon lijn wordt wat minder gebruikt dan een nylon karperlijn. Toch heeft deze draad behoorlijk wat voordelen zeker wanneer je op niet al te grote afstanden vist. Karpers hebben namelijk zeer goede ogen en kunnen daarnaast met hun zijlijnorgaan nagenoeg alles detecteren.

Zeker wanneer je met slappe lijnen gaat vissen zal onze fluoro door zijn hoge afzinksnelheid in het bovenste sedimentlaag wegzakken. Hierdoor zal een karper niets kunnen waarnemen. Onze lijn heeft een afzinksnelheid van maar liefst 1.78 en is daarmee het zwaarste lijn die je kunt gebruiken voor het vissen op karper.

Een ander zeer groot voordeel (zeker in helder water) is dat deze lijn onzichtbaar wordt. Een fluorolijn heeft namelijk onderwater nagenoeg dezelfde brekingsindex als van zonlicht. Dit betekent dat de lijn verdwijnt onderwater en dat is voor ons karpervissers natuurlijk een zeer groot voordeel.

Het is daarom raadzaam om zo nu en dan de lijn na het vissen door een doekje naar binnen te draaien om zo het vuil te verwijderen. Gelukkig heeft onze hoofdlijn een bijzonder gladde buitenkant waardoor viezigheid nagenoeg niet kan hechten!

Een soepele, gebruiksvriendelijke fluoro vislijn; bestaat dat?

Wanneer je via Google hebt gezocht op “fluorocarbon hoofdlijn karper”, dan heb je verschillende soorten vislijn gezien. Maar welke moet je nu kopen? Dat is best lastig want op het eerste gezicht lijken ze op elkaar.

Veel polyvinylideenfluoride lijnen zijn niet meer dan een normale nylon visdraad met een fluoro coating. Deze soort visdraad is uiteraard een stuk goedkoper dan de echte variant. Het heeft zeer zeker ook niet de voordelen van echt PVDF hoofdlijn.

Voor- en nadelen van een Fluorocarbon lijn

Toch heeft echt fluoro ook een nadeel. 100% PVDF is stug en heeft hierdoor slechte werpeigenschappen. Onze variant is daarentegen erg soepel. Dit maakt deze vislijn bijzonder gebruiksvriendelijk, waardoor het tevens mogelijk is om afstanden tot 100 meter ver te werpen.

Hiernaast is het materiaal uitermate schuurbestendig en heeft deze lijn zeer weinig rek wat de beetregistratie ten goede komt.

Fluorocarbon aan gevlochten lijn knopen

Om een fluoro lijn aan een gevlochten lijn te knopen raden we aan om een Allbright knoop te gebruiken. Het is belangrijk om bij het knopen eerst 10 wikkelingen netjes naast elkaar om een dubbel geslagen stukje fluoro te leggen. Vervolgens wikkel je in 5 keer terug en steek je het uiteinde door de ontstaande lus.

Trek de knoop met wat spuug goed na en knip het uiteinde van de hoofdlijn strak af op de knoop. Laat echter van de gevlochten dyneema lijn een stukje van 7mm staan. Nu zal de knoop nagenoeg wrijvingsloos door de ogen van je hengel kunnen glijden.

Eigenschappen van het materiaal:

 • Zeer snel zinkende hoofdlijn;
 • Uitermate sterk;
 • Minder rek dan een normale nylon lijn;
 • UV-bestendig en daardoor heel duurzaam;
 • 100% Premium fluoro carbon vislijn;
 • Neemt geen water op;
 • Hoge schuurbestendigheid;
 • Onzichtbaar onder water;
 • 600 meter spoelen

De Fluorocarbon vislijn is verkrijgbaar in:

Ø 30/00 en 15lb – 600meter

Ø 32/00 en 12lb – 200meter Let op er staat een foutje in de layout mbt trekkracht, dit is de trekkracht op de knoop!

Ø 35/00 en 18lb – 600meter

Diameter

30/00, 32/00, 35/00

5 beoordelingen voor Carp Whisperer – Fluorocarbon karperlijn

 1. Ron (geverifieerde eigenaar)

  Goeie lijn
  Helaas geen markering op 600 mtr spoel na 250 of 300mtr

 2. Dick (geverifieerde eigenaar)

  Helemaal top alleen jammer dat er bij de 300 meter geen plakkertje zit. Op de 1000 meter lijnen komen ze tegen om de 250 meter. Dus ik heb op de ene spoel iets meer dan op dan andere jammer.

 3. Stefan W.

  Hi Ernesto. zou jij ook de snagleader voorslag met een lus in lus verbinding op de kryptec invisible mono of de fluorcarbon lijn knopen of zou je dan De dubbele Grinner knoop toepassen. groet Stefan

 4. Roelof

  Duurzame slijtvaste lijn, doet waarvoor het gemaakt is, zinkt als een baksteen en soepel genoeg om goed mee te kunnen werpen.

 5. Erik W.

  Flourocarbon hoofdlijn erg sterke , onzichtbare hoofdlijn

Een beoordeling toevoegen

VERGEET NIET MEE TE BESTELLEN …