Domein de Laks: Uniek karper betaalwater voor een vis Vakantie in Bosrijk België

Domein de Laks, veel karper en buitengewoon rustig gelegen!

Domein de Laks is een 40 hectare groot natuurgebied in België, speciaal voor karpervissen. Het domein ligt net over de grens in Oud-Turnhout en biedt twee prachtige karper betaalwateren. Wij bezochten het betaalwater genaamd Sun Lake, een 3,5 hectare groot meer. Naast Sun Lake is er ook Mystery Lake, en een derde water is nog in ontwikkeling. Voor liefhebbers van rust en natuur is Domein de Laks de perfecte plek om te karpervissen tijdens een visvakantie.

Ontdek Domain de Laks in België
Ontdek Domein de Laks in België! Er zijn twee stekken, een dubbele stek en enkele stek gelegen op een landtong midden in de natuur!

Karpervissen op Sun Lake

Op Sun Lake kun je zowel een dubbele stek als een enkele stek boeken, gelegen op een landtong. Het water is rechthoekig met een lengte van ruim 300 meter en een breedte van ongeveer 100 meter. Het is ideaal om het hele water te boeken voor een gezellige tijd met vrienden bij de vuurkorf. Domein de Laks biedt alle faciliteiten voor een geslaagde karpervissen vakantie!

onderwaterkaart domein de laks sun lake
Onderwaterkaart van Sunlake laat duidelijk zien dat de landtong onder water doorloopt naar de overkant.

Bodemverloop en Dieptekaart van Sun Lake

Sun Lake is een zandafgraving met een diepte van ongeveer 4 meter. Het water is donker van kleur en omringd door naald- en loofbomen. Aan het begin van je karpervissen sessie is het aan te raden om met een boot rond te varen om de obstakels en beste visplekken in kaart te brengen. De bodem loopt geleidelijk af naar 3,5 à 4 meter diepte, waardoor je op verschillende dieptes kunt karpervissen. De landtong loopt onder water door, met een diepte van ongeveer twee meter.

Wanneer je goed zoekt met de dieptemeter kun je wat vlakkere stukken vinden op het talud. Dit zijn ideale plekken om je montage te droppen op Domein de Laks. Daarnaast is het eerste deel uit de kant redelijk vlak, waardoor je eenvoudig ook dicht in de oeverkant kun vissen. Dit zijn tevens de stekken waar je de karpers mag verwachten!

domein de laks kun je goed karper vangen het ideale visvakantie bestemming voor de karpervisser
We wisten alle vissen te vangen, geen enkele aanbeet schoot los en alles kwam veilig uit de obstakels!

Obstakels en Waterplanten op Sun Lake

Op alle wateren van Domein de Laks liggen veel obstakels aan de oevers, zoals takken, gevallen bomen en overhangende struiken. Sun Lake is een echt obstakelwater, wat stevig materiaal vereist. Een boot is essentieel en deze kun je huren inclusief motor en accu. De kosten daarvoor zijn 15 euro per dag. Uiteraard ligt er een onthakingsmat, sling en schepnet klaar op de visstek.

Naast deze obstakels groeit er hier en daar wat wier, hoewel wij tijdens onze trip geen wier tegenkwamen. Oeverplanten zoals riet en lisdodde kunnen aanwezig zijn, maar mits je de hengel hoog houdt, vormen deze geen probleem. Voor de houtachtige obstakels raad ik aan om de vis eerst in open water te trekken en vervolgens in de boot te stappen om de vis veilig uit te drillen.

Karperbestand op Sun Lake

Sun Lake heeft een prachtig karperbestand met vissen tot 21 à 22 kg. Naast het oude bestand zijn er 150 karpers uitgezet, waaronder mooi beschubde spiegelkarpers, gewone schubkarpers en graskarpers tot ruim 20 kg. Er zwemmen ook enkele mooie koi karpers.

Houd rekening met de grote brasems, die je karperaas kunnen opeten. Er zwemmen ook enkele meervallen, waarvan de grootste ruim anderhalve meter is. Gelukkig hebben wij geen last gehad van kreeften of andere boilie-eters, waardoor het niet nodig is om met extra hard aas of boilie wrap te vissen.

Sun Lake is een makkelijk karperwater om beet te krijgen, echter de moeilijkheidsgraad zit hem erin de karpers uit de obstakels te krijgen. Hierdoor is Sun lake eerder een water voor de gevorderde karpervisser.

Beste Boilies voor Karpervissen op Sun Lake

De Squid liver boilies doen het heel goed op domain de laks
De Squid liver boilies doen het buitengewoon goed op Domein de Laks! Klik op Squid liver boilies om te bestellen.

De best vangende boilies op Domein de Laks zijn de Squid Liver boilies, gecombineerd met de SE4. Als haakaas zijn vooral de Hybride hookbaits populair bij de karpers van Sun Lake. Om brasems te ontwijken, gebruik je het best 20mm boilies. Tactiek speelt ook een belangrijke rol bij het karpervissen.

Wij hebben niet in de nachtelijke uren gevist. Voor het filmen heb je zonlicht nodig en daar komt bij dat een beetje rust op de stek zeker meehelpt om de vissen uit de obstakels te lokken. Door snachts niet te vissen krijgen de karpers alle gelegenheid om veilig van het voer te eten. Hierdoor hoef je niet strak in de takken te vissen en voorkom je het verspelen van een karper aanzienlijk.

Beste Rig voor Karpervissen op Sun Lake

Een rig op Sun lake moet sterk en betrouwbaar zijn. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar het gebruik van een Claw of Circle haak. Deze karperhaken geven heel veel houvast ook als er zwaarder gedrild moet worden. Daarbij werd ons op voorhand al vertelt dat de vissen zachte bekken hadden. Hierdoor is het belangrijk dat je vist met een aangepast rig, waarbij de haak maximale houvast biedt.

Beest van een karper haak misschien wel de sterkste karperhaak die je kunt kopen!
De claw geniet mijn volle vertrouwen wanneer het aankomt op hook and hold situaties. Klik op Claw haak bestellen.

De rig waarmee ik graag vis in dergelijke obstakelrijke omstandigheden is de Claw rig. Dit is een simpele karper rig die iedere visser zonder probleem kan maken. De basis van deze rig is de Claw haak in maat 4, deze combineer je met normaal bodemaas. Doordat ik deze rig vis met een lange hair voorkom ik dat er al te veel brasems worden gehaakt.

Deze rig is eenvoudig te maken:

de beste obstakel rig voor het karpervissen
Strip ongeveer 15 cm van het Kryptec soft coated hooklink materiaal.
zo maak je een rig voor het obstakel vissen op karper
Maak een lus in het gestripte uiteinde en bevestig een 20mm boilie.
Zo maak je een knotless knot
Bevestig de Claw haak met een knotless knot.
hair lengte is belangrijk voor bodemaas zorg je dat er tenminste 1,5 cm ruimte zit tussen haak en boillie
Zorg dat de ruimte tussen haak en haakaas tenminste 1,5 cm lang is.
Fixeer de hair met een stukje sinking rig tube op de steel van de haak.
Fixeer de hair met een stukje sinking rig tube op de steel van de haak.
shrink tube stomen op de haak
Werk de knoop af met een stukje shrink tube van 1,5 cm lang. Tijdens het stomen druk je het uiteinde richting de punt van de haak voor een versterkt line aligner effect.
de line adaptor heeft de ideal vorm voor de perfecte in haking in achter de harde liprand.
In plaats van een stukje shrink tube kun je prima gebruik maken van een line adaptor medium. De line adaptor heeft de ideale vorm voor de perfecte in haking., hierdoor zal de haak gelijk achter de harde liprand indringen. Klik hier op line adaptor bestellen.
Zorg dat er tenminste 1 cm van de coating boven het shrink tube voor ongehinderde draaiing naar de onderlip. Zo ziet de domain de laks karper rig eruit.
Zorg dat er tenminste 1 cm boven het shrink tube vrij is van coating, dit zorgt voor een ongehinderde draaiing naar de onderlip.
bevestigen van de karper rig aan het loodsysteem is heel eenvoudig!
Maak de rig ongeveer 18 cm lang en maak aan het uiteinde een anti tangle sleeve. Het bevestigen van de karper rig aan het loodsysteem is vervolgens heel eenvoudig!
Om de inhaking te verbeteren, kun je een sinker op ongeveer 6 cm vanaf de haak toevoegen.
Om de inhaking te verbeteren, kun je een sinker op ongeveer 6 cm vanaf de haak toevoegen. Klik op: Sinkers bestellen
Daarnaast zal een shot on the hook ervoor zorgen dat de rig sneller prikt, waardoor de houvast toeneemt.
Daarnaast zal een shot on the hook ervoor zorgen dat de rig sneller prikt, waardoor de houvast toeneemt. Klik op shot on the hook om te bestellen.

Wil je de Claw rig kant en klaar bestellen dan kun je dat doen door te klikken op Kant en klare Claw rig.

Geen enkele karper kwam los, we wisten elke vis veilig in het net te krijgen, dat zegt wel wat over hoe goed deze rig werkt in obstakelrijk water!
Geen enkele karper kwam los, we wisten elke vis veilig in het net te krijgen, dat zegt wel wat over hoe goed deze rig werkt in obstakelrijk water!

Boek je Karpervissen Vakantie op Domein de Laks

Op het domein zijn een warme douche, toilet en stromend water beschikbaar. Je kunt eenvoudig je accu’s opladen voor je voerboot en/of elektromotor. Een onthakingsmat, sling en schepnet zijn aanwezig, evenals een rubberboot. Je kunt je eigen rubberboot meenemen, maar een elektromotor en accu moet je zelf meebrengen.

Domein de Laks is perfect voor vissers die midden in de natuur van alle rust willen genieten. Het is een uitdaging om de karpers uit de obstakels te krijgen, maar er zwemmen prachtige exemplaren. Het is geen moeilijk water en met goed aas en sterke rigs zul je zeker vangen. Voor meer informatie en om je karpervissen vakantie te boeken op Domain de Laks.

Veel visplezier toegewenst!