De Karperdroom XXL zeer geschikt om eens gezellig met een paar vrienden te boeken als visvakantie!

Karperdroom XXL een klein idyllisch karperwater in Nederland

De Karperdroom XXL is een 2 hectare groot Nederlands betaalwater. Vroeger stond dit water bekend onder de naam Carp Diem. Je hebt op de karperdroom XXL 3 verschillende visstekken en wanneer je boekt, boek je het hele water! Dus wil je met een paar vrienden gezellig in de natuur chillen dan is dit een prima keus. Aan Luxe is er ook geen gebrek, want aan het water staat een leuke chalet met stroomaansluiting en een koelvries combi. Dit maakt de Karperdroom XXL tot een prachtige locatie voor een gezellige karper visvakantie met familie, of vrienden!

Karperdroom XXL een klein idyllisch karperwater in Nederland.

Bodemverloop en dieptekaart karperdroom XXL.

Waterplanten en obstakels op de karperdroom XXL.

Bestand op de karperdroom XXL.

Welke boilies werken goed op de karperdroom XXL.

De best vangende karper rigs op de karperdroom XXL.

Wat ben je nog meer nodig voor je trip naar de Karperdroom XXL?

Boeken van je vakantie trip.

Bodemverloop en dieptekaart karperdroom XXL

De karperdroom is een oude zandafgraving van ongeveer 90 jaar oud. Het zand is zoals bij veel wateren gebruikt voor de aanleg van de autoweg. Wat de karperdroom XXL echt uniek maakt is dat deze is omzoomd met dikke karakteristieke eikenbomen. Je kunt er dan ook veel vogelsoorten verwachten en daarnaast ook bezoek krijgen van een ree, of een vos. Het water is helder en je kunt vrijwel het hele jaar door tot op de bodem kijken.

De bodem loopt vrij snel af naar 4meter waterdiepte. Eigenlijk is de bodem vrij egaal. Wel kun je met de dieptemeter een aantal kleine plateaus vinden. Deze zijn veelal begroeit met wier en/of leliën. Deze waterplanten groeien eigenlijk overal in de oeverkanten. Je kunt omdat het water vrijwel het hele jaar helder is eenvoudig de open plekjes opzoeken tussen het wier en daar je karper rig heen leggen.

dieptekaart karperdroom xxl
Dieptekaart karperdroom xxl

Waterplanten en obstakels op de karperdroom XXL

Je bent een boot nodig op de karperdroom xxl. Niet alleen om je presentatie af te leggen, maar ook om de gehaakte karper veilig in je net te krijgen. Ik stap bij een aanbeet gelijk in de boot en hou de hengel onder een lichte spanning. Eenmaal boven de vis voer ik de spanning op. Mocht deze echt vastzitten dan pak ik de voorslag in mijn hand en ontwar deze van de waterplanten. Eenmaal vrij kun je de vis zonder probleem uitdrillen. Ik heb tijdens onze vissessie ongeveer 30 karpers gevangen en geen enkele vis verspeeld.

Tijdens deze trip wist ik ongeveer 30 vissen te vangen op de karperdroom xxl naast normale karpers kwamen er ook graskarpers op de kant!
Tijdens deze trip wist ik ongeveer 30 vissen te vangen naast normale karpers kwamen er ook graskarpers op de kant!

Als voorslag gebruik ik de braided snag leader. Deze snijdt heel goed door de planten heen. Daarnaast heb je met deze voorslag geen last van kinken wat het uitvaren een stuk eenvoudiger maakt. De bevestiging aan je hoofdlijn doe ik middels een albright knoop. Wel maak ik een lus in de braided snag leader door deze te splicen. Een meter of 15 als voorslag is genoeg. Je kunt aan het ander uiteinde ook een wat grotere lus maken en daar middels lus in lus de leader aan bevestigen.

karperdroom xxloverzicht van stek 1 nabij het chalet
Overzicht van stek 1 nabij het chalet

Bestand op de karperdroom XXL

Het bestand op de karperdroom is vrij divers. Er zwemt naast een oud bestand ook karpers die recent zijn uitgezet. Het precieze aantal van de oud bestand vissen is niet bekend, maar ik schat dat het originele bestand op 2 handen te tellen is. Daarnaast zwemmen er nog leuk aantal geblokte karpers van de eerste uitzet die al een mooi gewicht in de schaal werpen. Ik heb er in ieder geval schubkarper, spiegelkarpers en lederachtige vissen gevangen. Dus er is een mooie variëteit aan vissen.

Er zwemmen prachtig beschubte karpers rond op de karperdroom xxl
Er zwemmen prachtig beschubte karpers rond op de karperdroom xxl

Naast karper zwemt er ook een redelijk bestand aan graskarper. Naast de graskarper kun je ook een steur verwachten. Deze laatste zijn nog niet zo groot, maar geven een spectaculaire dril. Dit doordat ze bovenwater springen wanneer je de hengel oppakt. Zelf heb ik ook nog een aantal mooie zeelten weten te vangen waarvan er 2 tegelijk op de kant kwamen. Persoonlijk vind ik deze bijvangst niet erg, sterker nog ik vind zeelt een van Nederlands mooiste zoetwatervissen!

35 ponder van karperdroom xxl
Er zwemmen ook originele karpers rond en die zijn behoorlijk groot!

Welke boilies werken goed op de karperdroom XXL

Ik voer het liefste met hetzelfde als wat ik gebruik als haakaas. Immer door het voeren maak je de karper vertrouwd met het aas en dus makkelijker vangbaar. Zelf ben ik gaan voeren met de SA7 en de Squid Liver. Dit omdat beide boilies veelal bestaan uit dierlijke eiwitten en attractors. Dit in tegenstelling tot de SE4 die zoet van smaak en gemaakt is op basis van gist/cell extracten. Deze laatste valt ook goed in de smaak bij de graskarper. En wanneer je die een beetje wilt omzeilen dan is het raadzaam om meer de hartige kant van het smaakspectrum in te zetten.

zeelt zwemt er ook rond maar de populatie is vrij klein
Zeelt zwemt er ook rond maar de populatie is vrij klein

Daarnaast zet ik ook geen granen of zaden in dit om bovengenoemde reden. Wel kun je prima zelf wat stekjes maken door deze aan te voeren met wat boilies en karperpellets. Ik heb hiervoor de SA7 gebruikt en dat ging heel erg goed. Als haakaas kun je dan een normale zinkende boilie gebruiken maar een snowman of wafter geven ook zeer goede resultaten. Voor mij was de combi van een Squid liver zinkende boilie met een hybride wafter een winnaar. Voor de grotere vissen was een enkele 20mm wafter van zowel de SA7 als de Squid de beste keus op de karperdroom XXL.

De SA7 doet het heel goed op de karperdroom XXL
De SA7 doet het heel goed op de karperdroom XXL Klik op de foto voor meer informatie over deze boilie!

Voertip karperdroom XXL

Meng de boilies met wat leem en SA7 karperpellets voeg daaraantoe een flinke scheut Squid activator. Dit voer zal een zeer langdurige werking hebben en daarbij ook nog de karper aanzetten om de bodem vrij te maken van wier. Het leem geeft een aantrekkelijke wolk in het water wat een karper, nieuwsgierig als deze is zeker zal aantrekken. Daar de activator in het leem maar ook in de boilies en de pellets trekt zal er een sterk voedsel signaal uitgaan van de visplek. Hierdoor kun je ook een kleine plek een duidelijk voedselsignaal meegeven wat op wateren met veel waterplanten van grote meerwaarde is!

Een flinke scheut Squid activator helpt mee om de karpers naar de stek te lokken!
Een flinke scheut Squid activator helpt mee om de karpers naar de stek te lokken!

Geen witvis of kreeft op dit betaalwater!

Je kunt trouwens zonder probleem vissen en voeren met klein aas want er zwemt nauwelijks witvis op de karperdroom XXL. Wel zwemt er baars en het zou me ook niets verbazen dat er een paar grote snoeken rondzwemmen. Het is wel zaak om echt even aandacht te besteden naar het zoeken van schone plekjes op de bodem. Daarom zet ik vaak de eerste dag wat pellets in om zo de stekjes wat schoon te laten maken door de karpers. Immers voor de pellets moeten ze als het ware de bodem omwoelen en schoon maken. Dit in tegenstelling tot het eten van boilies.

Pellets kun je met een gerust hart inzetten er zwemt nauwelijks witvis rond!
karper pellets kun je met een gerust hart inzetten er zwemt nauwelijks witvis rond op de karperdroom XXL

De best vangende karper rigs op de karperdroom XXL

Voor wat betreft de beste keus met betrekking tot de karper rigs voor de karperdroom XXL. Gaat mijn voorkeur uit naar een rig die veel houvast biedt en daarbij zeer sterk is. Dit ben je echt nodig want de karpers zwemmen zich vrijwel zeker vast tussen de waterplanten. Ik moest vrijwel elke karper met de boot halen. Vandaar dat mijn eerste keus een Circle of Claw haak is. Beide modellen geven namelijk de best mogelijke houvast tijdens de dril. Wil je graag met een kant en klare rig vissen dan raad ik aan om onze circle rig te bestellen. Klik op Circle rig kant en klaar

Er zwemmen ook hele mooie hoge brede spiegels rond!
Er zwemmen ook hele mooie hoge brede spiegels rond!

Doordat ik het dura link onderlijnmateriaal heb gespliced krijg je dat het deel net na de haak iets stijver is. Waardoor je automatisch het line aligner effect krijgt. Dit effect zorgt ervoor dat de karperhaak precies achter de harde liprand zal draaien en indringen. Het is essentieel dat je het dura link materiaal spliced want dan is het op zijn sterkst! Een ander groot voordeel van dit onderlijnmateriaal is dat het heel dun van diameter is. Je kunt de diameter vergelijken met een normale 20lb sterke onderlijnmateriaal. Echter het dura link is wanneer je het spliced zeker 45 lb sterk!

Sinkers voor een nog snellere inhaking!

Door het dura link te spicen en te vissen als een bow rig kun je eenvoudig van haak wisselen. Ik gebruik dan een hook bead op de steel van de haak om de lus op zijn plek te houden. Het aas wordt dan middels een micro rig ring aan de D lus middels bait floss bevestigd. Je kunt dan kiezen voor een snowman of wafter presentatie. Wat wel essentieel is dat je een verzwaring plaats ongeveer 1 cm na de splicing op ongeveer 5 a 6 cm van de haak. Deze sinker zorgt ervoor dat de haakpunt gelijk naar de onderlip draait. Ik zal hieronder een kleine stap voor stap plaatsen zodat je eenvoudig deze rig kunt knopen!

Stap voor stap uitleg bow rig gemaakt met dura link onderlijnmateriaal

De bow rig lijkt in eerste instantie een hele simpele rig en is dat in wezen ook. Echter vergis je niet deze karper-rig is perfect in balans! Door hem te maken van het dura link onderlijnmateriaal wordt de rig bijzonder schuurbestendig. Waardoor je deze prima kunt inzetten op wateren met veel obstakels. Om de rig nog wat te fine tunen is een sinker van 0,5 of 1gram aan te raden. Het haakaas bevestig je met baitfloss en fixeer je door een aantal platte knopen op elkaar te leggen. Vervolgens kun je met een aansteker het floss samensmelten tot een blob.

benodigde tools voor het maken van de bow rig voor de karperdroom xxl
Benodigde tools voor het maken van de bow rig voor de karperdroom xxl. Klik hier voor onze karpertools
Benodigde rig componenten om de bow rig te maken met onze dura link
Benodigde rig componenten om de bow rig te maken met onze dura link
Voer de splicing naald door de holle kern van het dura link onderlijnmateriaal
Voer de splicing naald door de holle kern van het dura link onderlijnmateriaal
Trek nu het uiteinde door de holle kern terug
Trek nu het uiteinde door de holle kern terug
Het splicen gaat heel gemakkelijk
Het splicen gaat heel gemakkelijk
Trek de splicing na met een multi tool zodat je een mooie kleine lus krijgt
Trek de splicing na met een multi tool zodat je een mooie kleine lus krijgt
Neem een circle haak maat 4
Neem een circle haak maat 4
Bevestig een T shape hookbead op de steel van de haak
Bevestig een T shape hookbead op de steel van de haak
Haal het onderlijnmateriaal door het oog van de haak en schuif een micro rig ring erop
Haal het onderlijnmateriaal door het oog van de haak en schuif een micro rig ring erop
Lus nu de circle haak aan het dura link onderlijnmateriaal
Lus nu de circle haak aan het dura link onderlijnmateriaal
Maar opnieuw een splicing maar nu in het andere uiteinde
Maak opnieuw een splicing maar nu in het andere uiteinde
Schuif een anti tangle sleeve op deze splicing
Schuif een anti tangle sleeve op deze splicing
Bevestig nu een sinker op de onderlijn van 0,5 of 1 gram
Bevestig nu een sinker op de onderlijn van 0,5 of 1 gram en fixeer deze met onze rubber koord
Zo ziet de ultra slijtvaste bow rig met circle haak eruit voor obstakelrijk water
Zo ziet de ultra slijtvaste bow rig met circle haak eruit voor obstakelrijk water

Ronnie rig voor pop up montage

Een andere goede karper rig voor de Karperdroom XXL is de ronnie rig. Je kunt hiermee perfect vissen tussen de waterplanten. Deze rig geeft immers ook op een bodem waar wat vuil ligt een goede presentatie. Als haakaas zet ik graag de 16mm SA7 basemix pop-ups in. Deze hebben voldoende drijfvermogen om ook een grote haak netjes omhoog te houden. Als haak zet ik graag de Curve in en dan in maat 4. Het uitloden kun je doen middels een sinker, of een beetje tungsten putty.

Wat ben je nog meer nodig voor je trip naar de Karperdroom XXL?

Er ligt een rubberboot en er is ook een elektromotor met accu aanwezig. Dus je kunt zonder probleem je vissen drillen en je aas uitvaren. Daarnaast liggen er meerdere onthakingsmatten, emmertjes voor water, schepnetten en een dubbele retention sling. Let wel dat je geen graskarpers in de sling weghangt ook niet voor een korte tijd, want die kunnen daar heel slecht over. Wel is het goed om ook een dieptemeter mee te nemen het kan best zo zijn dat het water net iets minder helder is in de periode dat jij er gaat vissen. Daarnaast is een peilstok ook een handig hulpmiddel om de bodem af te tasten!

braided snag leader is essentieel om mee te nemen naar de karperdroom XXL
De braided snag leader is een essentieel hulpmiddel om mee te nemen naar de karperdroom XXL. Ik heb tijdens deze trip geen enkele karper gelost en dat is natuurlijk een bijzonder goed resultaat!
karperdroom XXL zwemmen mooie karpers!
karperdroom XXL zwemmen mooie karpers!

Boeken van je vakantie trip

Het boeken van de karperdroom XXL is voor het hele water. Gezien je 3 visplekken hebt en bij de cabin ook gemakkelijk met 2 vissers uit de voeten kan kun je zelfs met een 4-tal vrienden er vissen. Het boeken gaat heel eenvoudig via Angling escapes (0518 419 995) En mocht je gaan, doe Egbert dan even de groeten! Hij zal je zeker helpen om de juiste visplekjes te vinden op de karperdroom XXL!